Ποιους ξένους θα έχει ο Πεδουλάκης στο ΣΕΦ

Δεν χωρούν και οι έξι ξένοι του Παναθηναϊκού στο ρόστερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Σωτήρης Γεωργίου μπαίνει στο μυαλό του Αργύρη Πεδουλάκη και παραθέτει τα δεδομένα.

Ποιους ξένους θα έχει ο Πεδουλάκης στο ΣΕΦ

Όπως είναι γνωστό ο Παναθηναϊκός κατάφερε να "περάσει" στον ΕΣΑΚΕ το καθεστώς των έξι ξένων ανεξαρτήτως διαβατηρίου, με ισχύ όμως από τον β' γύρο του πρωταθλήματος.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι το "τριφύλλι", που επέλεξε να έχει από την αρχή μόνο μη κοινοτικούς στο ρόστερ του, θα επισκεφτεί το ΣΕΦ με δύο σημαντικές απουσίες, όπως και τη Θεσσαλονίκη για το ματς με τον Άρη. Μοιραία προκύπτει πρόβλημα, αφού δύο εκ των Γκιστ, Σίνγκλετον, Τζέιμς, Ρίβερς, Νίκολς και Φελντέιν πρέπει να "κοπούν" από τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού θα βγάλει ένα δύσκολο α' γύρο χωρίς να υπολογίζει σε δύο ξένους του, κάτι που προκαλεί πονοκεφάλους και διλήμματα, αφού σε λιγότερο από 20 ημέρες θα πρέπει να δηλώσει το ρόστερ του ελληνικού πρωταθλήματος με δικαίωμα αναπροσαρμογών στη συνέχεια. Όπως και να 'χει όμως οι "πράσινοι" θ' αρχίσουν τη σεζόν με πλην δύο ξένους.

Ποιους όμως θ' αναγκαστεί να κόψει ο "Άρτζι";

Οι Γκιστ και Τζέιμς είναι βασικότατοι, ενώ ο Σίνγκλετον, αν και θα έχει μόλις 20-25 μέρες στην Ελλάδα, είναι απαραίτητος, αφού και δεν υπάρχει άλλος βασικός σέντερ πίσω από τον Γιάννη Μπουρούση.

Καταλήγουμε δηλαδή σε δύο από τους Φελντέιν (με καλά ματς στο ΣΕΦ), Ρίβερς και Νίκολς. Το πρόβλημα του Πεδουλάκη είναι ότι χρειάζεται τους Ρίβερς και Νίκολς που καλύπτουν από δύο θέσεις.

Ο Ρίβερς, καλύτερος αμυντικός όλων και καλύτερος σουτέρ τριών πόντων, θα προτιμηθεί σε σχέση με τον Φελντέιν που έχει μόνο το σουτ και δεν παίζει στο "3".

Λογικά ο Δομινικανός πρέπει να θεωρείται "κομμένος" και ας μην έχει το μεγάλο βάθος η περιφέρεια του Παναθηναϊκού. Ωστόσο με Καλάθη, Τζέιμς, Παππά και από πίσω Μποχωρίδη-Ρίβερς για κάποια διαστήματα ο Πεδουλάκης εκτιμά ότι "βγαίνει" το ντέρμπι.

Πλέον το πιο πιθανό είναι ότι ο Ρίβερς θα πάρει το χρίσμα, αφού διαφορετικά, και μολονότι ο Νίκολς θα χρειαστεί αν έχουν πρόβλημα με φάουλ οι Μπουρούσης-Σίνγκλετον, θα υπάρχει πρόβλημα στην περιφέρεια με τον Μποχωρίδη τέταρτη λύση και μετά κανένας.

Μπορεί ο Νίκολς λύνει τα χέρια του "Άρτζι", καθώς είναι και καλός αμυντικός, καλύπτει το "3", ανεβαίνει και στο "4" αν χρειαστεί, όμως τα κουκιά δεν βγαίνουν.

Αναπόφευκτα ο Πεδουλάκης έχει από νωρίς πολλές σκέψεις να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του και να λύσει μαζί. Ο Φελντέιν μοιάζει να περισσεύει και η θα γίνει μάχη μεταξύ Ρίβερς και Νίκολς. Φαβαρί να δηλωθεί ο πρώτος, χωρίς όμως τίποτα σίγουρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK