"Πράσινο" ναυάγιο και... καμπάνες!

Υπάρχει κάτι χειρότερο από το να χάνεις με 27 πόντους και κάτω τα χέρια; Η εικόνα κατάρρευσης και... αδιαφορίας που έδειξαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στα τελευταία λεπτά, έχοντας... χωνέψει την ήττα από την Μπαρτσελόνα. Σχολιάζει τα κακώς κείμενα των πράσινων ο Σωτήρης Γεωργίου.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS / ÐÁÓÊÏÕÁË / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
pasqual barcelona Panathinaikos EUROKINISSI

Το παιχνίδι της Βαρκελώνης με την Μπαρτσελόνα σε μια νέα επίσκεψη του Πασκουάλ στην πόλη που ανδρώθηκε μπασκετικά, αποδείχθηκε καταστροφικό. Ο Παναθηναϊκός σε μια αναμέτρηση που δεν χωρά κριτική, συνετρίβη από τους Καταλανούς, ενώ πήγε με αξιώσεις νίκης στην Ιβηρική χερσόνησο. Και με την καλύτερη ψυχολογία μετά το διπλό στο ΣΕΦ.

ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΣΕΦ...

Προ μερικών ημερών ο ΠΑΟ πέρασε από το ΣΕΦ και τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της Α1, έτσι είχε στην Βαρκελώνη την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, αλλά προφανώς έμεινε μόνο σε αυτή. Με όλα αυτά, πλήρης, με καλή ψυχολογία και βρίσκοντας μια Μπαρτσελόνα με απουσίες και πολλές αλλαγές, λογικά περίμενε ακόμα και διπλό σε μια παραδοσιακά πολύ δύσκολη έδρα. Τελικά στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" εμφανίστηκε το πράσινο φάντασμα...

Προφανώς οι παίκτες του ΠΑΟ έμειναν στο διπλό με τον "αιώνιο" αντίπαλο και δεν μπήκαν ποτέ στο πνεύμα της αναμέτρησης στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα. Ακόμα και η τελική διαφορά μπορεί τελικά να μην σημαίνει κάτι και σε τελική ανάλυση εδώ έχασε την Πέμπτη ολόκληρη πρωταθλήτρια Ευρώπης (Φενέρ) στην Μάλαγα! Αλλά κοιτάς τις κάνεις εσύ και ο ΠΑΟ έβγαλε όλες τις αδυναμίες του στο παρκέ.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να θεωρεί το παιχνίδι ό,τι χειρότερο επειδή ποτέ δεν εκμεταλλεύθηκε τις απουσίες και άγχος της Μπάρτσα και δεν βρήκε ούτε ένα πεντάλεπτο. Το κέρδος της ομάδας, το μοναδικό, ήταν η ηγετική εμφάνιση του Παππά. Όμως οι αδυναμίες του ΣΕΦ που κρύφτηκαν από την νίκη, εμφανίστηκαν πανηγυρικά. Βασικά το πρόβλημα ήταν στο σέντερ που ο Σεραφέν έκανε πάρτι ειδικά στο πρώτο μέρος. Δεν υπήρχε κανείς διασωθείς στον τομέα αυτό. Η ομάδα βασίζεται φέτος στο τρίποντο και είχε το απίστευτο 2/18! Αλλά και 12 χαμένες βολές. Το μεγάλο πρόβλημα όμως ήταν ότι παρά το βάθος της ομάδας φέτος, υπήρξε παράδοση και μηδέν αντίδραση μόλις βρέθηκε να χάνει με 10 πόντους.

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ Η ΡΑΚΕΤΑ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟ έφαγε 58π (!!!) και έκανε τον Σεραφέν να φαίνεται σταρ του ΝΒΑ ( από την αρχή που η Μπάρτσα πήρε διψήφιες διαφορές).
Η ρακέτα του ΠΑΟ ήταν ξέφραγο αμπέλι και όλοι έκαναν πάρτι με διεισδύσεις και συνεργασίες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σεραφέν είχε 24π με 9/12δ, ο Μοερμάν 16π με 11ρ και ακόμα και ο Οριόλα έδειχνε πρωτοκλασάτος με 10π και με 40-27 ριμπάουντ συνολικά!

Όλα αυτά ενώ έλειπαν από την Μπάρτσα οι Κλαβέρ, Σάντερς και ο Τόμιτς έπαιξαν μόλις 5 λεπτά έχοντας μηδέν χρόνο στην λίγκα ακόμα. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός ήταν αδιάβαστος και παραδόθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά η παράδοση στο τέλος είναι που ενοχλεί. Ο Πασκουάλ καλείται να ταρακουνήσει τους παίκτες του αφού η ομάδα του θέλει σκληράδα, πάθος και δουλειά. Άλλωστε με αεράμυνα δεν πας πουθενά...

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο Πασκουάλ ασφαλώς έχει ευθύνη όταν η ομάδα του με τόσο βάθος δεν έχει καμία αντίδραση και παραδίνεται αμαχητί με εικόνα κατάρρευσης μάλιστα στο τέλος. Μόνο ο Παππάς διασώθηκε και με το παραπάνω (20π).Ο Ντένμον που πήγε καλά στα φιλικά έμεινε στον ένα πόντο με μόλις 5' και ψάχνεται. Ο Σινγκλετον έχασε 7β και είχε 1/8σ, κάκιστος. Ο Ρίβερς συμπαθητικός(10π) πάλεψε. Ο Γκιστ μέτριος. Ο Βουγιούκας και ο Όγκαστ παίζουν ένα-δύο επίπεδα πιο κάτω από τους άλλους και επιτείνουν το πρόβλημα στο σέντερ. Που δεν βγήκαν και τα αθλητικά σχήματα. Ο Καλάθης σε φόρμα πάλεψε. Κουρασμένος και κακός και ο Θανάσης Αντετοκούμπο, πάλεψε ο Λοτζέσκι, τίποτα ο Γκάμπριελ. Συμπαθητικός ο Λεκαβίτσιους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK