Στο μυαλό του Πεδουλάκη

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει το πλάνο του Αργύρη Πεδουλάκη για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν δεδομένου ότι θα λείπουν οι Φελντέιν και Νίκολς.

Στο μυαλό του Πεδουλάκη

Η απόφαση ελήφθη και όπως ασφαλώς είχατε διαβάσει από τις αρχές Σεπτέμβρη στην σχετική ανάλυση μου στο Contra.gr, ο Αργύρης Πεδουλάκης αποφάσισε να πάει στο ντέρμπι του ΣΕΦ -και λογικά και σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο- χωρίς τους Νίκολς και Φελντέιν, δεδομένου ότι από τον 2ο γύρο ισχύει το νέο καθεστώς για έξι μη κοινοτικούς.

Το πλάνο του χωρίς τους δύο

Πλέον θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε και επί της ουσίας τι σημαίνει αγωνιστικά αυτή η νέα κατάσταση στους "πράσινους". Βασικά ο Πεδουλάκης δεν θα έχει στο ρόστερ δύο συμπληρωματικούς παίκτες, αλλά με χρήσιμα στοιχεία σε επιμέρους τομείς. Ο Φελντέιν είναι ίσως ο καλύτερος γκαρντ με σουτ, αλλά μόνο αυτό βασικά. Και ο Νίκολς ένας παίκτης που παίζει σε δύο θέσεις (3-4) και δίνει λύσεις. Η απόφαση του "Άρτζι" ήταν λογική αφού Γκιστ, Σίνγκλετον και Τζέιμς δεν κόβονται.

Από την άλλη, ο Ρίβερς έχει αφενός το στοιχείο του Φελντέιν (σουτ) αφετέρου πολλά παραπάνω. Στο δίλημμα Νίκολς ή Ρίβερς, επικράτησε ο δεύτερος, επειδή αν και είναι ίδιοι πάνω-κάτω παίκτες, ο πρώτος παίζει στο 3-4 και ο δεύτερος στο 3-2. Προτιμήθηκε δηλαδή το γέμισμα της περιφέρειας, ειδάλλως θα έμενε βασικά με τρεις -έστω και πρωτοκλασάτους- κοντούς!

ΑΠΟ ΡΟΛΙΣΤΑΣ... ΒΑΣΙΚΟΣ

Ποιο είναι το νέο πλάνο και τι αλλάζει; Ο Ρίβερς καλείται να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση, έχοντας και αυξημένο χρόνο συμμετοχής και κυρίως να δώσει απαραίτητα τα 2-3 τρίποντα που περίμεναν από τον Δομινικανό! Ταυτόχρονα να παίξει άμυνα και στο "3" για τον απόντα πλέον Νίκολς.

Αυτόματα ο Ρίβερς γίνεται σημαντικότατο γρανάζι στην "πράσινη" μηχανή, αφού θα πρέπει να παιζει βασικά στο "3" μαζί με τον άπειρο Χαραλαμπόπουλο. Να κρύβει τρύπες αμυντικές με την εξαιρετική λειτουργία του στο κομμάτι αυτό, αλλά και να παίρνει δύο-τρία μακρινά σουτ προσφέροντας συνολικά γύρω στους 10 πόντους σε ένα διάστημα 20-25' που θα πάρει στις δύο θέσεις. Είναι η ευκαιρία του να δείξει σε μια μεγάλη ομάδα ότι δεν είναι απλά ένας ρολίστας, αλλά ένας ρολίστας πολυτελείας ή ένας βασικός παίκτης σε ένα ροτέισον 7-8 παικτών.

ΨΑΧΝΕΙ ΤΡΙΠΟΝΤΑ

Ο Πεδουλάκης στην περιφέρεια έχει πια τον Καλάθη και τον Τζέιμς στον άσο, οι οποίοι σε κάποια σημεία θα παίξουν ασφαλώς, μαζί. Ο Παππάς θα είναι ο βασικός στο "2", καθώς θα παίρνει ένα 20λεπτο και από πίσω του θα έρχεται ο Ρίβερς, ειδικά όταν υπάρχει αμυντικό θέμα στην περιφέρεια.

Ρόλο που θα πάρει -μαζί την ευκαιρία του- και ο Μποχωρίδης, αναζητώντας την αναγέννηση μετά την περυσινή περιπέτειά του. Συνεπώς το ροτέισον στην περιφέρεια μικραίνει, αν και αυτό αφορά δύο ματς (το ντέρμπι του ΣΕΦ και δευτερευόντως την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον επικίνδυνο Άρη). Βέβαια ένα πιθανό πρόβλημα φάουλ στην περιφέρεια δημιουργεί μεγάλο θέμα στον Παναθηναϊκό, αφού θα πρέπει να κατέβει ο Ρίβερς στο "2" και με την απουσία του Νίκολς στο "3" θα μείνει μόνος ο Χαραλαμπόπουλος, που πλέον λογίζεται ως βασικός για την Ελλάδα.

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΣ

Φυσικά θα πρέπει ένας από τους Παππά -Ρίβερς να δώσει τα απαραίτητα 3-4 τρίποντα από τις θέσεις 2-3, μιας και ο Χαραλαμπόπουλος είναι ακόμα άτολμος. Η απουσία του Νίκολς δημιουργεί άλλες προϋποθέσεις στις θέσεις 3-4. Ο μικρός θα είναι βασικά μόνος στην θέση και θα πάρει άνετα ένα 20άλεπτο.

Μαζί του ο Ρίβερς, ο οποίος θα κατεβαίνει και χαμηλότερα. Τρίτη επιλογή είναι ο Πατ Καλάθης, ο οποίος όμως παίζει περισσότερο 4αρι και ακόμα δεν παίρνει χρόνο, άρα αποτελεί λύση -καθαρά- ανάγκης. Χωρίς τον Νίκολς αδυνατίζει το 3αρι, ενώ απαιτείται σωστή διαχείριση των φάουλ για το ντέρμπι στις θέσεις 4-5. Αφενός γιατί ο Γκιστ θα είναι εκτεθειμένος, χωρίς των Νίκολς των 10-15', αφετέρου θα υπάρχει μόνο ο 35αρης Φώτσης.

Αναγκαστικά ο Γκιστ θα πρέπει να βγάλει ένα 30λεπτο με άμυνα είτε πάνω στον Σπανούλη (μακριά από τη θέση του) είτε στον Πρίντεζη αποφεύγοντας τα φάουλ και παράλληλα να δίνει ανάσες επιθετικές με εξασθενημένο επιθετικά το 3αρι. Δύσκολο έργο!

Ειδάλλως ο Φώτσης θα πάρει 20 λεπτά. Γι' αυτό, άλλωστε, με τον ΠΑΟΚ ο Πεδουλάκης τον έβαλε πολλή ώρα μαζί με τον Μπουρούση που ταιριάζουν. Έτσι βέβαια δεν μπορεί να παίζει με το μποξ άουτ του Γκιστ στον Σπανούλη, δεν θα έχει αθλητικό ψηλό και μαζί καλή άμυνα στο πικ εν ρολ.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ

Στη θέση του σέντερ υπάρχουν ο Μπουρούσης με τον Σίνγκλετον, αλλά θα πρέπει να προσέχουν τα φάουλ. Διαφορετικά θα χρειαστούν βοήθεια επίσης από τον Γκιστ! Υπάρχει και η λύση ανάγκης με τον Πατ Καλάθη, αλλά...!

Συμπερασματικά ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προσέξει πολύ τα φάουλ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες-κλειδιά θα είναι οι Γκιστ-Ρίβερς, οι οποίοι στο νέο πλάνο, χωρίς δηλαδή τους δύο "κομμένους", έχουν κομβικό ρόλο στη λειτουργία του "τριφύλλιου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK