Το μπέρδεμα του μπερδέματος με τον αντι-Τζέιμς

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει το πλάνο του Παναθηναϊκού για τον παίκτη που θ' αποκτηθεί αντί του τραυματία Μάικ. Θα είναι κοινοτικός ή Αμερικανός; Ακριβός; Βασικός ή συμπληρωματικός;

Το μπέρδεμα του μπερδέματος με τον αντι-Τζέιμς

Εξαιρετικά περίπλοκη είναι η κατάσταση με τον νέο παίκτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Μάικ Τζέϊμς για το διάστημα αποθεραπείας του τελευταίου.

Οι "πράσινοι" δεν έχουν θέμα στο οικονομικό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα δώσουν εκατομμύρια. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι έπεσαν στη χειρότερη εποχή, σε συνδυασμό με τις πολλές σκέψεις που έχουν στο κεφάλι τους, τόσο το σταφ όσο και η διοίκηση

Από την αρχή της σεζόν δεν ήθελαν σοβαρό τραυματισμό στις θέσεις "1" και "5" καθώς...

- θα χαλούσε η χημεία τους με τη μετακόμιση παικτών αλλού.

- δεν υπήρχαν τρίτες λύσεις ούτε ο Τζέιμς είναι καθαρό πόιντ και γι' αυτό γίνονταν ήδη σκέψεις ενίσχυσης

Το κακό όμως έγινε και έμειναν επί της ουσίας μόνο με τον Καλάθη.

Αρχικά μάλιστα ο αντιεπαγγελματικός τρόπος αντίδρασης του Τζέιμς δημιούργησε ακόμη και θέμα αποπομπής του, αφού σε αυτή την περίπτωση δεν θα κόστιζε η λύση συμβολαίου του. Ο Αργύρης Πεδουλάκης ωστόσο είδε ότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές αποφασίζοντας να κρατήσει τον Αμερικανό και να στείλει ένα μήνυμα συσπείρωσης για τις κακές στιγμές.

Αναγκαστικά ο Παναθηναϊκός βγήκε στην αγορά. Με προτεραιότητα κάποιον κοινοτικό για να υπάρχει μια έξτρα λύση στον α' γύρο της Stoiximan.gr Basket League, χωρίς όμως ν' αποκλείεται οτιδήποτε καλό ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Την περίοδο αυτή όμως οι πόρτες είναι κλειστές. Το ΝΒΑ δεν προσφέρει καλές λύσεις, αφού μαζεύει ακόμη και κοντούς Αμερικανούς που παίζουν στην Ευρώπη, οι νεαροί είναι άπειροι και χρειάζονται (χαμένο) χρόνο προσαρμογής, οι Αμερικανοί της Κίνας είναι πανάκριβοι, ενώ όσοι ήταν ελεύθεροι έχουν ήδη κλείνει.

Μοιραία ο Παναθηναϊκός, αν θέλει να βρει καλό παίκτη, Αμερικανό ή κοινοτικό, πρέπει να σπάσει συμβόλαιο. Ξεφεύγοντας όμως από το οικονομικό όριο που έχει θέσει και αποκτώντας βασικό παίκτη, ο οποίος θα γεμίσει πολύ το ρόστερ αλλά ίσως χαλάσει τη χημεία του συνόλου.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΕΦ

Οι "πράσινοι" έχουν πολλές σκέψεις. Αν βρουν καλή περίπτωση ακόμα και στο 1 εκατ. θα "σπάσουν" συμβόλαιο και αναλόγως θέσης (1-2) θ' αποφασίσουν αν θα κρατήσουν τον Τζέϊμς - αν τον αποδεσμεύσουν θα έχουν χρήματα ακόμα και για συμβόλαια 1,2εκατ.

Πάντως το πιο πιθανό είναι να πάρουν συμπληρωματικό παίκτη για να γεμίσει το ρόστερ και να τον κόψουν στο δίμηνο ή να τον κρατήσουν για την Ευρωλίγκα σαν τρίτο πλέι μέικερ.

Όσο για το ΣΕΦ, υπάρχουν δεύτερες σκέψεις από τον Άρτζι να πάει με Νίκολς αντί του Φελντέιν στη θέση του Τζέιμς- για να θωρακίσει τις θέσεις 3-5 και να κατεβάσει τον Ρίβερς στο "2" και τον Παππά στον 1-2.

Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να μοιράσει το χρόνο σε τρεις περιφερειακούς(Καλάθης, Παππάς, Ρίβερς) με συμπλήρωμα τον Μποχωρίδη. Μετά όμως Νίκολς θα αναγκαστεί να παίξει 25' στο "3", ενώ αν προκύψουν φάουλ στην περιφέρεια θα "σκάσουν" οι βασικοί. Άσε που με τον Ρίβερς πολλή ώρα στο "2" η ομάδα βαραίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ποιος NBAer προτάθηκε στον Παναθηναϊκό

News 24/7

24MEDIA NETWORK