Πάρτι ΠΑΟ, περπατούσε ο Ολυμπιακός

Για πρώτη φορά στη σειρά είχαμε μια πεντακάθαρη νίκη της μιας ομάδας. Ο Παναθηναϊκός με διάθεση και ενέργεια και με τον κόσμο στο πλευρό του, μπήκε ορεξάτος και πάτησε τον Ολυμπιακό από την αρχή... Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου

Πάρτι ΠΑΟ, περπατούσε ο Ολυμπιακός

Ασφαλώς κανείς δεν περίμενε τέτοιο πάρτι του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ... Και όμως οι "πράσινοι" πάτησαν τον Ολυμπιακό,ισοφάρισαν 2-2 και έφτιαξαν με τον τρόπο που ήρθε η νίκη και το πως έχει κυλήσει η σειρά, το κλίμα για να πάνε για το κόλπο γκρόσο την Κυριακή στο ΣΕΦ πια...

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια σπουδαία εμφάνιση βασικά στην άμυνα, είδε τον Καλάθη να βάζει αυτά που δεν έβαζε... Κι έναν Ολυμπιακό "πεθαμένο" και άδειο από δυνάμεις να περπατά και να παραπατά...

Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΝΙΚΗ

Μέχρι στιγμής δεν έχει σπάσει η έδρα. Και για πρώτη φορά είχαμε μια πεντακάθαρη νίκη της μιας ομάδας. Ο Παναθηναϊκός με διάθεση και ενέργεια και με τον κόσμο στο πλευρό του, μπήκε ορεξάτος και πάτησε τον Ολυμπιακό από την αρχή... Τον βρήκε κουρασμένο και άδειο από ενέργεια και τον κτύπησε αλύπητα στο καναβάτσο... Πετυχαίνοντας μια άνετη νίκη -βασικά ψυχολογίας- για την συνέχεια. Καθώς η 20αρα σε φτιάχνει όπως λέμε και σε κάνει να πας με άλλη ψυχολογία στο Φάληρο. Εκεί που ο ΠΑΟ ουσιαστικά αυτοκτόνησε και τις δύο φορές. Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε και τις κακές ήττες με τον τρόπο που ήρθαν αυτές και πάει αεράτος στο τελευταίο παιχνίδι. Με τον Ολυμπιακό, με πληγωμένη ψυχολογία πια να καλείται να αντιδράσει.

ΠΩΣ ΗΡΘΕ Ο ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

Απλά πράγματα. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλή άμυνα και είχε ενέργεια όπως και στο ΣΕΦ. Στην επίθεση ξεκίνησε άσχημα με 3/13σ στο δεκάλεπτο, αλλά είχε 10/10β και βασικά εκμεταλλεύθηκε σε ανοιχτό γήπεδο τα λάθη του Ολυμπιακού που αισίως έφτασε τα 12 στο ημίχρονο! Έτσι, με τον Καλάθη αποκάλυψη με 5/5σ σε 10' στο πρώτο μέρος και με 12π, ο ΠΑΟ πήρε διαφορές σχεδόν διψήφιες.

Ο Σπανούλης δεν είχε σουτ εντός πεδιάς, ο Ολυμπιακός δεν έχει ενέργεια να κλέψει μπάλες και να τρέξει κι έτσι ήταν προβλέψιμος επιθετικά. Ο Μιλουτίνοφ χρεώθηκε δύο γρήγορα φάουλ, ο Ολυμπιακός είχε μόνο ένα καλό δίλεπτο όταν πήγε στο 21-20 και μετά κόλλησε.

Στο δεύτερο μέρος έμειναν μόνο κάποιες εκλάμψεις του Γκριν,τα λάθη έφτασαν τα 20 γρήγορα, αντίστοιχα και η διαφορά (21π). Ο Ολυμπιακός απλώς προσπάθησε να μαζέψει στο τέλος τη διαφορά και ενώ ο Γκιστ είχε κάνει επίσης μεγάλη ζημιά με την τρομερή του ενέργεια μετά από καιρό παίζοντας και σε θέση σέντερ.

Ήταν και ο πρώτος τελικός μετά από 7 μαζί με τους περσινούς που άνοιξε η διαφορά από τους 3-5π και θρίλερ στα τελευταία λεπτά. Ενώ και τα λάθη του Ολυμπιακού είναι ρεκόρ τελευταίων ετών! Κρατάμε και τις 19/20β του ΠΑΟ...

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΣΕΦ

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός την Κυριακή θα σημάνει συναγερμό. Θα έχει γεμάτο γήπεδο και περιμένει να βγάλει λάβα... Να πάρει από τον κόσμο δύναμη, καθώς είναι άδειος ενώ ο ΠΑΟ έχει παίξει καλύτερα και στα 4 παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, έχει πια την ψυχολογία του φτιαγμένη και ξέρει ότι μπορεί να κερδίσει στην έδρα του αντιπάλου του. Και έχει και επιμέρους κέρδη όπως την άνοδο του Καλάθη και του Γκιστ. Σαφώς, όμως, όλα είναι ανοιχτά και το προβάδισμα παραμένει με την έδρα στον Ολυμπιακό που περιμένει όμως να παίξει καλύτερα στην επίθεση. Όταν είναι στατικός έχει πρόβλημα με τον ΠΑΟ να τον πηγαίνει σε αργές επιθέσεις και έλεγχο ρυθμού. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του ακόμα δεν έχει σπάσει την έδρα αν και καλύτερος, αφού δεν έχει κάνει κανένα τρομερό παιχνίδι.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο Πασκουάλ διάβασε καλά το ματς στην άμυνα, αλλά στην επίθεση δεν πήρε και τον καλύτερο βαθμό, καθώς θα έπρεπε να βάλει 85π με τόσο κακό και άψυχο Ολυμπιακό. Ο Τζέιμς με 13π και 2/8σ δεν έκανε κατάχρηση και ήταν θετικός. Άστοχος ο Φελντέιν .

Ο Καλάθης έβαλε τα σουτ και ήταν καθοριστικός. Ο Μπουρούσης σοβαρός και καλός. Ο Παππάς άστοχος. Ο Φώτσης έπαιξε λίγο, ο Ρίβερς άστοχος και ντεφορμέ (3π με 1/6 σ), ο Σίνγκλετον καλός μετά από καιρό (14π, 9ρ) και θετικός Γκάμπριελ. Και πάνω απ όλα εξαιρετικός σε ενέργεια ο Γκιστ βασικά στην άμυνα.

Ο Σφαιρόπουλος δεν είχε και πολλές επιλογές με τον καλύτερο σουτέρ του εκτός, τον αρχηγό του κακό και την ομάδα του κουρασμένη. Και έτσι δεν αντέδρασε. Ναυάγιο ο Σπανούλης (0/3σ,5ας,5λ), ο Πρίντεζης κουρασμένος προφυλάχθηκε σωστά στο τέλος. Ο Γκριν πάλευε μόνος (20π), ο Γιανγκ προσπάθησε. Ο Ουότερς δεν έχει θέση σε αυτή την ομάδα. Ο Μιλουτίνοφ κακός καθώς επηρεάστηκε κι από τα φάουλ νωρίς. Ο Αγραβάνης απλά πάλεψε, μέτριος ο Παπανικολάου. Ο Μπιρτς ντεφορμέ κλασικά και μόλις με 6'. Ο Παπαπέτρου επίσης ντεφορμέ και ο Μάντζαρης άστοχος, αλλά όχι κακός καθώς ήταν ο μοναδικός αλάνθαστος και κυκλοφορούσε καλά την μπάλα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK