Ποια παραγωγική διαδικασία; Φέρτε παικταράδες...

Ο Σωτήρης Γεωργίου καταπιάνεται με τρία διαφορετικά θέματα: τον ορισμό του Τελικού Κυπέλλου στο Αλεξάνδρεια, το 0/20 του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη, το περιβόητο κλάσμα ασίστ-λάθη και τους ξένους που δεν έχει η Α2.

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Πολλά ενδιαφέροντα είχε το τριήμερο που πέρασε στο μπασκετάκι μας και έψαχνα να βρω τι να πρωτογράψω. Οπότε τα έβαλα όλα μαζί και... καθάρισα! Τρία πράματα μας κράτησαν το ενδιαφέρον στο μέγιστο. Και μας έβαλαν σε σκέψεις. Ξεκινάμε.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤΟΜΑΝΑ

Τελικός κυπέλλου. Γράψαμε για την παρωδία που μόνο στην Ελλάδα ζούμε, να μην μπορούν οι αρμόδιοι να βρουν ένα γήπεδο, στο οποίο με τη σύμφωνη γνώμη όλων να γίνει ο τελικός. Τα αναλύσαμε. Όπως και ότι κακώς έχουν όλοι λόγο, ότι κακώς ερωτάται και η αστυνομία, αν μπορεί να κάνει τη δουλειά της. Γιατί αν δεν μπορεί τότε δεν έχει και λόγο ύπαρξης...

Τελικά η ΕΟΚ το πήρε πάνω της έχοντας βέβαια το "ok" του Παναθηναϊκού, αποφασίζοντας να γίνει ο τελικός στο Αλεξάνδρειο, για να μην μπερδευόμαστε και εμείς με τα δύο "Νικ Γκάλης".

Αλεξάνδρειο λοιπόν και στην έδρα του Άρη. Από το Λάρισα ή ΟΑΚΑ και ενδιάμεσα χαμός για την Ξάνθη πήγαμε στο Παλέ και καθαρίσαμε. Το είχα γράψει από την αρχή και χαίρομαι που με μια καθυστέρηση με δικαίωσαν οι αρμόδιοι!

Κανονικά η ΕΟΚ εξαρχής και χωρίς να ρωτήσει κανέναν έπρεπε να βάλει Αλεξάνδρειο, να ανεβάσει και την μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη και να προσδώσει ενδιαφέρον. Προφανώς και ο Γ.Βασιλακόπουλος ήθελε να δείξει ότι έχει πυγμή, σκέφτεται το άθλημα, δεν "καίγεται" για τις αντιδράσεις, ούτε ρωτάει κανέναν. Πάντως καλού-κακού ρωτήθηκε και ο ΠΑΟ που αρχικά είχε μιλήσει αόριστα για Β.Ελλάδα, ενώ κανονικά έπρεπε να πει εξ αρχής "Πάμε στην έδρα του Άρη" για να είναι πιο μάγκας.

Εν πάση περιπτώσει με τα χίλια ζόρια έγινε αυτό που ήθελαν ακόμα και οι υγιείς φίλοι του ΠΑΟ. Κάτι που δικαιούται η Θεσσαλονίκη. Θα πρέπει βέβαια να δούμε την επόμενη μέρα, ν' αποφασίσουν οι αρμόδιοι φορείς -για να μην έχουμε τα ίδια και τα ίδια, να γίνεται ο τελικός ή στο μεγαλύτερο γήπεδο όπως στο ποδόσφαιρο (ΟΑΚΑ δηλ) ή να κάνουν κλήρωση ανάμεσα στα δύο γήπεδα ή να βρίσκουν ένα γήπεδο κοινής αποδοχής και, αν δεν συμφωνούν να πηγαίνουμε στη λύση της κλήρωσης για να τελειώνουμε.

ΤΟ 0/20 ΤΟΥ ΠΑΟΚ!

Γίνεται μια ομάδα να έχει 0/20τρ και να κερδίσει σε ντέρμπι; Όλα γίνονται, αυτό είναι το μπάσκετ. Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, μας λένε οι πρωταγωνιστές και οι ειδικοί όταν τους συμφέρει. Το μπάσκετ και το παιχνίδι είναι ζωντανή κατάσταση και οι αριθμοί έχουν το λόγο τους, αλλά δεν είναι κυρίαρχο στοιχείο και δεν λένε πάντα την αλήθεια. Όπως και η περίφημη αναλογία ασίστ-λαθών. Δηλαδή, αν έλεγα παλαιότερα ότι μια ομάδα έχει δύο παικταράδες που βάζουν από 30π με ατομικές προσπάθειες και έχει λιγότερες ασίστ από λάθη, θα χάσει; Όχι βέβαια. Πόσα ματς στην Ευρωλίγκα έχουν οι νικητές περισσότερα λάθη από ασίστ;

Πάμε και στα ποσοστά. Μπορεί τη σήμερον ημέρα να κερδίσει ομάδα χωρίς τρίποντο; Αποδείχθηκε ναι, όταν κάνει όλα τ' άλλα σωστά. Και όταν έχει 0/20τρ λοιπόν και βάλει με... αίμα 62 πόντους, όπως ο ΠΑΟΚ, μπορεί να κερδίσει, αν παίξει τρομερή άμυνα. Συνεπώς το μήνυμα από το "Παλατάκι" είναι ότι κερδίζεις και με μηδέν τρίποντα, κερδίζεις και με χάλια νούμερα, αριθμούς, στατιστικές, αρκεί να παίξεις σωστό μπάσκετ είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση.

ΒΑΛΤΕ ΞΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ Α2

Βλέπουμε φέτος μια πολύ ωραία Α 2. Ομάδες που έχουν όρεξη, χρήμα, κόσμο, προοπτική και όραμα. Πολλές τέτοιες ομάδες, οι οποίες στην Α1, αν είχαν 3-4 ξένους, θα διεκδικούσαν και πλέι οφ. Και το ερώτημα είναι ένα; Γιατί η ΕΟΚ εμμένει η Α2 να είναι το πρωτάθλημα του απαγορευμένου; Είναι δυνατόν να απαγορεύονται οι αλλαγές και μεταγραφές; Πώς θα ρίξει λεφτά ο επενδυτής όταν ξέρει ότι αν χάσει ένα σταρ του θα χάσει και την άνοδο;

Κάνατε ένα βήμα με τα πλέι οφ. Κάντε και ένα παραπάνω με τη συμμετοχή ξένων. Τι σημαίνει ένας κοινοτικός; Δηλαδή ο κοινοτικός είναι συνήθως "μούφα" και έτσι βολεύει μην κόψει χρόνο από Έλληνα και ο Αμερικανός απαγορεύεται για να μην παίζει 40; Εδώ φτάσατε κύριοι αρμόδιοι να λέτε όχι στους ξένους στην Α2 για να μην χάσουμε την παραγωγική διαδικασία και πολλές ομάδες θυμίζουν γηροκομεία ή συνταξιοδοτικά προγράμματα παλιών καλών παικτών.

Άρα για ποια παραγωγική διαδικασία μιλάτε; Η ομάδα που θέλει να παίξει με τα ταλέντα της -αν έχει- θα παίξει. Αφήστε τον καθένα να διαλέξει. Δεν είπαμε να έχει ο καθένας πέντε ξένους.

Όμως θα μπορούσε να έχει δύο και ας είναι Αμερικανοί ή έστω ακόμα και αν θέλετε μόλις έναν μη Έλλην, ας μην έχει περιορισμό. Ξέρετε πόσοι Αμερικανοί με τα λεφτά των κοινοτικών που θα έρχονταν,θα ήταν παικταράδες και θα έδιναν και θέαμα σε κοινωνίες μικρές που διψούν για να δουν κάτι καινούργιο; Γιατί να μην έχει έναν ή δύο Αμερικανούς η Α2 που μαζεύει κόσμο και έχει και φιλόδοξες ομάδες και θα ξεσήκωναν και τους φιλάθλους;

Ας ελπίσουμε η ΕΟΚ να ξυπνήσει από τον λήθαργο και τα αναχρονιστικά πλάνα και σκέψεις της και να κοιτάξει μπροστά για το καλό του αθλήματος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK