Πράσινη ανάταση, κόκκινη επιστροφή

Ο Παναθηναϊκός έφτιαξε την ψυχολογία του και δείχνει ότι ξεπέρασε την κρίση. Οι "πράσινοι" συγκεντρώνονται στις μάχες με τον Ολυμπιακό που υπάρχει το γόητρο και το "εγώ" των παικτών. Από την άλλη οι "ερυθρόλευκοι" είναι υποχρεωμένοι να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

Πράσινη ανάταση, κόκκινη επιστροφή
EUROKINISSI SPORTS

Η Δευτέρα είχε πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα. Ένα θρίαμβο του Παναθηναϊκού με προεκτάσεις και μια επιστροφή με μια μικρή δόση πίκρας και την ανάγκη προσαρμογής στα εγχώρια δεδομένα.

Ο Ολυμπιακός για να πάρουμε τα πράματα με την σειρά επέστρεψε ασφαλώς ικανοποιημένος από την Πόλη και το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα αφού πήγε στον τελικό που πάντως δεν άντεξε με την Φενέρμπαχτσε. Οι "ερυθρόλευκοι" όμως πλέον είναι υποχρεωμένοι να προσγειωθούν στην πραγματικότητα και στην ελληνική πραγματικότητα για την ακρίβεια, έχοντας την αποστολή να κατακτήσουν το πρωτάθλημα για να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν.

Και ενώ μπαίνουν και σαν φαβορί στους τελικούς που λογικά θα ξεκινήσουν την Κυριακή αφού έχουν και το πλεονέκτημα της έδρας. Πάντως στις περιπτώσεις αυτές πολλές ομάδες είναι επηρεασμένες από την μάχη τους στην Ευρωλίγκα και αποσυντονίζονται και εκεί ποντάρει και ο Παναθηναϊκός. Βέβαια ο Ολυμπιακός είναι υποψιασμένος και πρώτα απ όλα έχει να κερδίσει τον Άρη για να κάνει το 3-0 και να περιμένει μετά τους "πράσινους" στο ΣΕΦ.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΤΑΣΗ

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε μια περιπέτεια εσωστρέφειας, προβληματισμού και ανησυχίας μετά το σοκ του 0-3 με την Φενέρμπαχτσε και τον τρόπο επιστροφής (με πούλμαν) από την Τουρκία. Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν άσχημα την σειρά με την ΑΕΚ και έδειξαν επηρεασμένοι έχοντας μείνει και 15 μέρες σχεδόν χωρίς δράση.

Και έτσι αγχώθηκαν να κάνουν το 2-1 αφού και αυτό ήρθε με ανατροπή από -8 στο β' μέρος. Τελικά όμως ο Παναθηναϊκός έκανε ένα τρομερό παιχνίδι στο κοινό ΟΑΚΑ την Δευτέρα τυπικά εκτός έδρας και διέλυσε την ΑΕΚ με ωραίο μπάσκετ από την αρχή και με 40 πόντους.

Έτσι έφτιαξε την ψυχολογία του και δείχνει ότι μπορεί να ξεπέρασε την κρίση και να συγκεντρώνονται όλοι στις μάχες με τον Ολυμπιακό που υπάρχει και το γόητρο και το εγώ ακόμα και για τους ξένους. Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά μετά την Πόλη έδειξε ζωντανός και ορεξάτος και παρουσίασε και διάρκεια. Βεβαίως ένα παιχνίδι ποτέ δεν είναι αρκετό για σοβαρά συμπεράσματα αλλά το κρατάμε...

Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

Η ΑΕΚ προσγειώθηκε απότομα αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος απογοήτευσης. Η ομάδα άλλαξε προπονητή στο μέσο της σεζόν και προς το τέλος και με τον Μανωλόπουλο απέκτησε κατεύθυνση και έδειξε ότι ξέρει τι παίζει αν και το ρόστερ έχει πολλά κενά. Και η ΑΕΚ έκανε μια νίκη και πάλεψε και τα άλλα δυο παιχνίδια. Αν βάλουμε τα πράματα κάτω καθαρά αγωνιστικά η ΑΕΚ έκανε μια μικρή υπέρβαση δεδομένων και των συνθηκών.

Συνεπώς η συντριβή και το 1-3 τυπικά εντός έδρας σε μια χαμένη σεζόν δεν μου λέει κάτι. Οι παίκτες απογοητεύθηκαν και η διαφορά άνοιξε και έμεινε ψηλά. Αλλά δεν είναι λόγος απογοήτευσης αφού και η μισή ομάδα θα αλλάξει το καλοκαίρι και δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για ευθύνες για μια ήττα σε χαμένο παιχνίδι .Θα πει κανείς άλλο να χάσεις με 10 και άλλο με 40.

Θα πει και κάποιος άλλος όμως καλύτερα μια 40αρα αλλά να έχω και μια νίκη. Εδώ ολόκληρη Μπαρτσελόνα έφαγε 40αρα σε ημιτελικό Φάιναλ Φορ από την Ρεάλ και δεν έγινε κάτι. Συνεπώς η ΑΕΚ θα πρέπει να προχωρήσει στο πλάνο της με τον Μανωλόπουλο χωρίς να σκεφτεί την συντριβή αλλά να βάλει στο μυαλό της το ότι έκανε και μια νίκη απέναντι σε μια πολύ καλύτερη ομάδα και πολύ ακριβότερη ασφαλώς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK