"Πράσινοι" προβληματισμοί, "κίτρινες" εντυπώσεις

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για το ματς στο ΟΑΚΑ μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, με τους "πράσινους" να κερδίζουν μεν το ματς, αλλά τους "κίτρινους" να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports / ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports / ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι ονομάτων που τελικά αποδείχθηκε και ντέρμπι πραγματικό στο κοινό ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Ωστόσο ήταν εκείνος που έφυγε με πολλούς προβληματισμούς από το στάδιο, την ώρα που η Ένωση έφυγε με τις εντυπώσεις.

Το Τριφύλλι επικράτησε με το πλασματικό 77-68 που δεν αναδεικνύει την δυσκολία της νίκης και την κακή του άμυνα. Ασφαλώς η διαφορά των ομάδων είναι μεγάλη και η ΑΕΚ τέτοια ματς πάει να τα "κλέψει", αλλά άγγιξε την νίκη για μεγάλο διάστημα.

Τελικά ο Παναθηναϊκός κέρδισε με την μεγαλύτερη εμπειρία, κλάση και προσωπικότητα και η ΑΕΚ με την σειρά της κράτησε την εμφάνιση και το αν... Καθώς για παράδειγμα αν ο Ντίξον ο μπόμπερ της έκανε σεφτέ από τα 6.75μ θα είχε περισσότερη τύχη και ίσως και το ροζ φύλλο. Ο Παναθηναϊκός φεύγει με πολλά στο κεφάλι του.

Δεν του άρεσε από την αρχή το κλίμα. Παγωμένο ΟΑΚΑ και ματς σαν φιλικό. Ο κόσμος μάλλον έμεινε να δει -οι φανατικοί δηλ- το ποδοσφαιρικό ματς στο Περιστέρι και ενώ υποβόσκει ακόμα μια κόντρα κάποιων με την ΚΑΕ και το στάδιο δεν είχε πάνω από 3000 φίλους των "πρασίνων"!

ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Ο τραυματισμός του Ρίβερς στο τέλος του ημιχρόνου τον κράτησε στον πάγκο (αρχικά δεν εμφανίστηκε καν) στο δεύτερο μέρος... Λογικά θλάση ή τράβηγμα και πιθανότατα θα χάσει τα ματς του Δεκέμβρη αν και ασφαλής διάγνωση δεν έχουμε ακόμα.

Αγωνιστικά η απουσία 4 ουσιαστικά Αμερικανών λόγω συστήματος και τραυματισμών (Γκιστ,Γκάμπριελ,Ρίβερς και Τζέιμς) επηρέασε αλλά δεν δικαιολογεί την κακή εικόνα. Ο Παναθηναϊκός έχασε 13 αμυντικά ριμπάουντς. Κόλλησε σε άμυνες ζώνης, ο Καλάθης είχε 1/11σ (!) και συνολικά η ομάδα 6/19 εντός έδρας συνέχεια των κάκιστων για το επίπεδο αυτό και ομάδας με πολλούς σουτέρ μακρινούς, ποσοστών μετά την Βαρκελώνη και την Γαλατά.

Και είχε και 9 χαμένες βολές με ζεύγος από Καλάθη και Παππά. Παππάς είπαμε και έπαιξε 6' καθώς και μετά το άποντο παιχνίδι του με την Γαλατά την Παρασκευή, ήταν πάλι εκτός κλίματος με ένα λάθος ,κακές επιλογές και χαμένες βολές και το μηδέν στο στατιστικό του. Και δεν πήρε χρόνο καν στο δεύτερο μέρος. Η εικόνα του και το όλο κλίμα δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά.. Οι 13/22β των πρασίνων κάκιστο νούμερο εντός έδρας.

ΦΕΛΝΤΕΙΝ-ΝΙΚΟΛΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός με ένα 13-0 μετέτρεψε το 2-6 σε 15-6 με τον Φελντέιν που μαζί με τον Νίκολς ήταν οι κορυφαίοι στο α' μέρος και γενικά. Ομως η ΑΕΚ με τον Σάκοτα, την άμυνα του Μιλόσεβιτς και τον Ούκιτς (12 στο α') ροκάνισε και προσπέρασε με άμυνες ζώνης. Το Τριφύλλι είχε 7' με 7π στο δεύτερο δεκάλεπτο και το 39-39 ήταν... και καλό για τους γηπεδούχους.

Έτσι κύλησε και η 3η περίοδος και στην 4η ήταν η ώρα του Μπουρούση. Ο Έλληνας σέντερ κυριάρχησε στις ρακέτες μετ τον όγκο του,πάσαρε σωστά,βρήκε συμπαραστάτη τον Χαραλαμπόπουλο και ένα δικό του τρίποντο και ένα του Φελντέιν έφεραν τον Παναθηναϊκό σε θέση ασφάλειας με διαφορές 7-10π.

Η ΑΕΚ κόλλησε 7' με 7π με την σειρά της και με ένα άκαπνο πρώτο τετράλεπτο και με τον Ούκιτς κουρασμένο και τον Ντίξον εξαφανισμένο και άστοχα τρίποντα, η ροή δεν άαλλαξε.... Kαι με τον Ζντοβτς να ξεχνά τον Σάκοτα στο διάστημα αυτό εκτός αγώνα αν και είχε 14π με 6/7σ! Στα θετικά για την ΑΕΚ το καλύτερο παιχνίδι του Λαρεντζάκη με 13π. Αγνωστο πως ο Ζντοβτς λέει δεν θέλει σέντερ όταν ο Φάλκερ δείχνει ότι παίζει σε άλλο γήπεδο και ο Ουίλιαμς είναι για δύο λέβελ κάτω αν θέλεις να έχεις αξιώσεις..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Βρήκε τον τρόπο ο Παναθηναϊκός, στο καναβάτσο η ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK