Πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων!

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την δύσκολη αλλά... ενδιαφέρουσα σεζόν που ξεκινάει στην Stoiximan.gr Basket League.

Πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μια ακόμα ελληνική λίγκα ξεκινά και χάρις στην γαλοντομία του Stoiximan.gr που στέκεται δίπλα στον ελληνικό αθλητισμό μετά τους Ολυμπιονίκες μας και στο μπάσκετ, προκειμένου να βγει η σεζόν.

Οι ομάδες παρά τα φτωχικά μπάτζετ κινδύνευαν φέτος να εκτροχιαστούν οικονομικά από την αρχή αφού δεν υπήρχε κεντρική χορηγία. Και δεν ήταν καθόλου εύκολο να έρθει όταν ο ΟΠΑΠ, που πλέον λειτουργεί καθαρά ιδιωτικά και δίνει χρήματα στα brands, έκανε πίσω για τις άλλες ομάδες. Και φυσικά με το ποσό που φέρεται να πρόσφερε, αν δεν ερχόταν ο Stoiximan.gr θα είχαμε κλάματα...

ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ

Ούτως ή άλλως έχουμε πρωτάθλημα των "φτωχών" για τις περισσότερες ομάδες που περιμένουν τα έσοδα από την κεντρική χορηγία και την τηλεόραση για να βγάλουν την σεζόν με αγωνιστικό μπάτζετ στα 180-200.000 ευρώ και Αμερικανούς των 2.000 ευρώ το μήνα!

Φέτος έχουμε και αλλαγές καθώς οι δύο πρώτοι πηγαίνουν απευθείας στα ημιτελικά και έτσι βολεύονται οι δύο "αιώνιοι" που είναι εκτός συναγωνισμού και έπαιζαν χειρότερα από προπόνηση στα προημιτελικά των πλέι οφ.

ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ

Από την άλλη έτσι όμως χάνεται το ενδιαφέρον και θα μπορούσε κάλλιστα ο ΕΣΑΚΕ να θεσπίσει πλέι οφ και πλέι άουτ στην ουρά. Ώστε να μην υπάρχουν αδιάφοροι. Αλλά ο ΕΣΑΚΕ εδώ δεν ήξερε αν θα αρχίσει την λίγκα του καλά καλά καθώς δεν είχε συμφωνήσει με την κεντρική χορηγία.

Από τον δεύτερο γύρο επίσης έχουν δικαίωμα για έξι ξένους απ' όπου και αν είναι οι ομάδες. Κοινώς ακόμα και για 6 Aμερικανούς! Αλλά από τον δεύτερο γύρο! Που σημαίνει ότι όσοι έχουν κάποια χρήματα θα μπορούν να διορθώσουν αστοχίες της αρχής.

ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

Φτάσαμε στο σημείο να μην ξέρουμε ποιός θα είναι ο 14ος και είχαμε κλήρωση με την περίφημη ομάδα Α! Επίσης έχουμε μια λίγκα που έχει ανατροπές και καλές άμυνες συνήθως αφού οι ομάδες μας θυμίζουν κολλέγιο. Γι' αυτό βλέπουμε και θρίλερ.

Αλλά αυτό δεν συνεπάγεται θέαμα και φλας της δημοσιότητας, ούτε ερμηνεύεται ότι έχουμε μεγάλες ομάδες με καλούς παίκτες. Η Stoiximan.gr Basket League είναι άλλωστε πλέον προθάλαμος για τους νέους Αμερικανούς.

Απλά γίνεται καλή δουλειά τεχνικά, από πλευράς τακτικής ακόμα και σε μικρές ομάδες. Και φυσικά μην περιμένουμε γεμάτα γήπεδα καθώς η προσέλευση αυξήθηκε αλλά αυτό είναι εικονικό στην ουσία.

Καθώς είχαμε την επιστροφή της ΑΕΚ που στα ντέρμπι θα μαζέψει συνολικά με τους "αιώνιους" 15000 φίλους της. Επίσης η άνοδος του Άρη έφερε και 2000 διαρκείας. Οι άλλες ομάδες όμως παίζουν με 300 και 600 άτομα. Το ευχάριστο να πούμε βέβαια είναι ότι προχωρά η αποκέντρωση καθώς θα έχουμε δεύτερη ομάδα από την Πάτρα και πρωτάρες από Εύβοια και Λευκάδα!

ΤΡΕΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ

Ασφαλώς έχουμε μια λίγκα τριών ...ταχυτήτων. Aλλά η Stoiximan.gr Basket League έχει ενδιαφέρον. Πάμε να δούμε τις ταχύτητες! Τους "αιώνιους", τους άλλους "αιώνιους" που έχουν το brand αλλά όχι τα χρήματα των πρώτων και κλασικών και όλους τους άλλους μαζί!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός όπως κάθε χρόνο είναι σε άλλο επίπεδο και δύσκολα θα κάνουν γκέλα. Ας έχουν ενισχυθεί Άρης και ΑΕΚ. Αυτές οι ομάδες είναι μαζί με τον ΠΑΟΚ η 2η ...ταχύτητα.

Η ΑΕΚ ρίχνει χρήμα αλλά πρέπει να γίνει ομάδα όπως ο Άρης που έχει ένα ανάλογο σχεδόν μπάτζετ. Πάντως οι Αγγελόπουλος-Λάσκαρης που μπήκαν είναι ζεστοί και βάζουν αρκετά λεφτά. Ο Προμηθέας είναι νεοφώτιστος, έχει χρήμα και θα είναι λογικά η ομάδα της Πάτρας μιας και έχει τριπλάσιο μπάτζετ από τον Απόλλωνα που θα έχει δύσκολη σεζόν.

Συνεπώς είναι φαβορί ο Προμηθέας του Βετούλα για τα πλέι οφ. Οι άλλες ομάδες θα δώσουν μάχη παραμονής. Ο Κολοσσός και ο ΑΓΟΡ θα έχουν θέματα σε σχέση με πέρσι. Ο Απόλλων Πατρών θα στηρίζεται στην έδρα και την εμπειρία.

Το Λαύριο πέρσι έκανε και τις εκπλήξεις του και άγγιξε πλέι οφ. Συνεπώς Απόλλωνας και Λαύριο έχουν ένα προβάδισμα παραμονής. Και μένουν 4 ομάδες. Ο Κόροιβος άρεσε στο κύπελλο, τα Τρίκαλα θα έχουν δύσκολη σεζόν αφού είχαν ανησυχία ακόμα και συμμετοχής και υπάρχουν και οι άλλοι δύο νεοφώτιστοι.

Η Κύμη και η Δόξα Λευκάδας που όμως τρέχει να φτιάξει ομάδα καθώς δεν είχε χρόνο αφού πήρε την συμμετοχή προ 20ημέρου και δεν έχει κάνει καν προετοιμασία! Λογικά και φέτος αυτός που θα πάει στις 8 νίκες θα είναι αγκαλιά με την παραμονή. Καλή μας σεζόν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συμφωνία ΕΣΑΚΕ - Stoiximan.gr για τη Basket League

News 24/7

24MEDIA NETWORK