Πράσινη νίκη, κόκκινο έγκλημα με Γκριν!

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την 4η στη σειρά νίκη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, για τους ξένους του Ολυμπιακού που δεν είναι πρωταγωνιστές, για τις επιλογές Σφαιρόπουλου που θα τον... κυνηγούν για καιρό και για τον Πασκουάλ που αυτή τη φορά διαχειρίστηκε σωστά το -καλύτερο- ρόστερ του...

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ(Α)  ΡΙΒΕΡΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ(Α) ΡΙΒΕΡΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το μπασκετάκι είναι απλό... Από την αρχή της σεζόν έχω γράψει ότι με τον Σπανούλη στα 35 αν έχει και τραυματισμούς και με τον Πρίντεζη να μεγαλώνει και να παίζει συνέχεια (άρα κάποια στιγμή θα... σκάσει), ο Ολυμπιακός έκανε... έγκλημα να αφήσει τον Γκριν επειδή δεν ταίριαζε βασικά με τον Σπανούλη.

Γράψαμε, επίσης, ότι οι νέοι του ξένοι ΔΕΝ είναι πρωταγωνιστές. Με αυτά και με τ' άλλα, ο Παναθηναϊκός αν είχε καλύτερη διαχείριση από τον Πασκουάλ θα ήταν καθαρό φαβορί στο ΣΕΦ. Παρόλα αυτά οι "πράσινοι" έκαναν τη δουλειά τους και κουκούλωσαν τα προβλήματά τους με τον Τσάβι να έχει πιάσει μοναδικό, μάλιστα, πελάτη, τον Σφαιρόπουλο! Την επόμενη του ματς, όμως, πρέπει να προβληματιστούν αμφότεροι.

ΠΩΣ ΝΙΚΗΣΕ Ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε γιατί έχει -απλά- καλύτερο ρόστερ και περισσότερες λύσεις στην επίθεση. Ο ΠΑΟ ξεκίνησε με ένα ψηλό σχήμα, αλλά με τον παροπλιμένο Θανάση Αντετοκούμπο στην πεντάδα και με τον Λοτζέσκι στο "2" (Σίνγκλετον, Γκιστ στην φροντ λάιν και Καλάθης στον άσο). Και έτσι προηγήθηκε με ένα 11-0 (μετά το αρχικό 2-0) με 2-11 στο 4'. Μπαίνει και ο Βουγιούκας και κλασικό "μπλακ άουτ" στους "πράσινους" με τους γηπεδούχους με ατομικές ενέργειες από Μάντζαρη και Στρέλνιεκς να απαντούν (17-16 στο 10') με τον ΠΑΟ να σκοράρει ένα σουτ στο τελευταίο τετράλεπτο.

Ο Μιλουτίνοφ ξεκίνησε απέναντι στον Γκιστ με 0/4σ και με τον Πρίντεζη σκιά του εαυτού του. Παρόλα αυτά με Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ με 1/11σ στο ημίχρονο, ο ΠΑΟ προηγήθηκε μόλις 30-35. Ο Παναθηναϊκός είχε νεκρά διαστήματα, αλλά με την άμυνα χώρων διάβαζε τέλεια τον Ολυμπιακό επίσης σε μεγάλα διαστήματα.

Το "πράσινο" μπλακ άουτ για ένα τρίλεπτο στο τέλος της 3ης περιόδου φέρνει το 47-44 από 39-44 στο 29' και εκεί κρίνεται το παιχνίδι. Ένα τρομερό άλεϊ κάρφωμα του Γκάμπριελ, τρίποντη με ταμπλό (!) βόμβα του Ρίβερς και 47-49 και με το καλημέρα στην 4η περίοδο πάλι με τους ίδιους πάμε στο 49-56 στο 32' με ένα 2-12.

Και εκεί ο Ολυμπιακός χωρίς Σπανούλη, χωρίς καλούς Αμερικανούς, με τον Πρίντεζη να σέρνεται και το άγχος να τον πνίγει καληνύχτησε... Ο Ολυμπιακός αν και κυνηγούσε πέτυχε μόλις 7π μέχρι το 32', ο Λεκαβίτσιους έκανε καλή δουλειά και τέλος..

ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΤΟΥ ΟΥΔΕΤΕΡΟΥ

Ο Τσάβι Πασκουάλ μπορεί να μην κάνει καλή διαχείριση για το πολύ καλό ρόστερ που έχει στα χέρια του, αλλά έχει πιάσει... πελάτη τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και παρά τον αποκλεισμό-σοκ από την ΑΕΚ και τις κακές εκτός έδρας εμφανίσεις, με 4 διπλά στο ΣΕΦ σε 10 μήνες, ποιος τον πιάνει...!

* Το παιχνίδι κρίθηκε καθαρά αγωνιστικά στο 29' όταν ο Ολυμπιακός το γύρισε σε 47-44, αλλά δέχθηκε ένα 2-12 από τον συνήθη ύποπτο Ρίβερς και τον Γκάμπριελ.

* Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός με τον Πρίντεζη να σέρνεται (πρώτη φορά καλάθι εντός πεδιάς στην 4η περίοδο!),τον Μιλουτίνοφ σε κακή βραδιά και τον Σπανούλη στην εξέδρα, δεν μπορούσε να περάσει τους 60π παρά μόνο με θαύματα... Πήγε να κάνει ένα με 20π ο Στρέλνιεκς, αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη....

* Ο ΠΑΟ βέβαια θα έπρεπε να κάνει μαρς με τέτοιο αντίπαλο και ότι παραλίγο να χάσει πάλι όταν δύο φορές του γύριζε το παιχνίδι ο... πεθαμένος Ολυμπιακός, πρέπει να τον προβληματίσει. Και αν κουκουλώσει τα θέματά του, θα τα πληρώσει ακριβά στο μέλλον... Με τον Βουγιούκα στην επίθεση παίζει με μείον ένα παίκτη και με τρύπα στην άμυνα στα πόδια... Πάλι καλά για τους "πράσινους" που δεν κυνηγούσαν στο σκορ μιας και ο Πασκουάλ ξεκίνησε με τον Θανάση Αντετοκούμπο στην πεντάδα και προηγήθηκε 2-11 στο 4'!

Στο τέλος έκανε καλή διαχείριση, αλλά βοηθήθηκε από την "ερυθρόλευκη" ανυπαρξία σε ρόστερ.

* Ο Ολυμπιακός έχω πει θα έχει μεγάλο θέμα διώχνοντας τον 3ο και 4ο σκόρερ του (Γκριν-Λοτζέσκι). Και με τον Σπανούλη στα 35 και με τραυματισμούς και με τον Πρίντεζη κουρασμένο δεν θα βάζει... γκολ. Οι νέοι του ξένοι είναι ρολίστες, ο Ρόμπερτς ένας απλά συμπαθητικός πόιντ της σειράς (όπως τα είπαμε από την αρχή), ο Τόμπσον δεν μπορεί στο "2" και με τον Μιλουτίνοφ κορυφαίο πάικτη δεν πας πουθενά. Βέβαια, ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με τη σημασία της λέξεως, πεθαίνει στο παρκέ και γι αυτό είναι επιτυχία ότι ήταν μπροστά στο 29'!Αλλά δεν αρκεί μόνο η άμυνα που δούλεψε σωστά...

* Για διαιτησία, κλασικά, δεν ασχολούμαι πολύ... Απλά άφησε το σκληρό παιχνίδι που σημαίνει ότι ευνοεί την έδρα στα κουκούτσια και έτσι οι "πράσινοι" είχαν μόλις μια βολή στα 27' και τελείωσε το ματς με 19-7.

* Τα έχουμε πει όσο πιο απλά γίνεται. Αν ο Ολυμπιακός δεν έχει 8-9τρ+ δεν περνά τους 70π σε κλειστό παιχνίδι.

* Οι μόλις 7 ασίστ του ΠΑΟ δημιουργούν ανησυχία μιας και δείχνουν ότι παίζει μόνο με το ατομικό ταλέντο και σουτ.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο Σφαιρόπουλος στον Ολυμπιακό πληρώνει τις καλοκαιρινές του επιλογές και θα τον κυνηγήσουν -φοβάμαι- πολύ καιρό... Ο Στρέλνιεκς κορυφαίος, αλλά δεν μπορεί το λέβελ του να κρίνει τέτοια παιχνίδια. Θετικός μετά από καιρό ο Παπαπέτρου. Ο Μακ Λιν μαχητικός. Μιλουτίνοφ (2/7σ) και Πρίντεζης (1/8σ) τραγωδία...

Ο Παπανικολάου ανύπαρκτος (1/6σ). Ο Μάντζαρης από τραυματισμό, πάλεψε. Ο Ρόμπερτς τίποτα, μιας και είναι υπερτιμημένος... Ο Τόμπσον αόρατος (1π!!). Ο Αγραβάνης άστοχος (1/4β) και εκτός τόπου και χρόνου.

Ο Πασκουάλ έχει βρει το κουμπί του Σφαιρόπουλου, αλλά δεν έκανε και κανένα τρελό κοουτσάρισμα... Ο Σίνγκλετον μέτριος. Συγκλονιστικός στο σέντερ ο Γκιστ έβαλε και 15π. Αποκάλυψη ο Λεκαβίτσιους επιθετικά που τον ξέχασε το "κόκκινο" σκάουτινγκ. Ο Λοτζέσκι θετικότατος όπως και στην άμυνα ο Θανάσης. Μέτριος ο Καλάθης (6π, 0/5τρ, 2ας). Εγγύηση ο Ρίβερς με καθοριστικούς τους 12 πόντους του. Ο Παππάς τίποτα (1/5σ), ο Βουγιούκας μηδέν... Ο Γκάμπριελ βοήθησε στο καθοριστικό σημείο που το γύρισε ο Ολυμπιακός. Όγκαστ, Ντένμον δεν έπαιξαν καν...

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Προβληματισμός στον Ολυμπιακό που πρέπει να δει τι θα γίνει με τον Σπανούλη και να βρει plays και βασικά να περιμένει τον Πρίντεζη να βρει φόρμα. Αλλά παίζει πολύ κακό μπάσκετ στην επίθεση και ο Γουίλτζερ που θα μπει δεν το λύνει. Ίσως πρέπει να κάνει αλλαγή στην περιφέρεια. Στον ΠΑΟ επήλθε ηρεμία μετά το σοκ με την ΑΕΚ και τις κακές εμφανίσεις εκτός, αλλά δεν πείθει και τα προβλήματα θα εμφανιστούν αν δεν κάνει αλλαγή στο σέντερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK