Νίκησε με την κλάση, ψάχνει τη χημεία

Ο Σωτήρης Γεωργίου εντοπίζει τα θετικά και τα αρνητικά από τη νικηφόρα πρεμιέρα του Παναθηναϊοκού στην εφετινή Ευρωλίγκα.

Νίκησε με την κλάση, ψάχνει τη χημεία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν άρεσε όντας φανερά ανέτοιμος.

Οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες και η νίκη απέναντι σε μια πονηρή ομάδα, όχι όμως και πρώτης γραμμής, ήταν το ζητούμενο για τους "πράσινους". Η νίκη ήρθε δίκαια μηδέ εύκολα.

Ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε έντονα με τα νεκρά του διαστήματα. Στην 2η περίοδο το 20-15 έγινε 22-27 με αφλογιστία για 7' σχεδόν και στην 3η περίοδο ξεκίνησε άποντος για 3,5 λεπτά και σκόραρε μόλις 2π σε 6' και έμεινε πίσω με 39-41.

ΚΡΕΣΕΝΤΟ ΠΑΠΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ 1

Και πώς καθάρισε το παιχνίδι; Με τον Νίκο Παππά. Στην 4η περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε εκρήξεις κλάσης και σκόραρε με άνεση πολλούς πόντους. Το κρεσέντο του Παππά από θέση "1" με 2 τρίποντα και με κλεψίματα, άμυνες και αιφνιδιασμούς έφερε τον Παναθηναϊκό σε ρόλο οδηγού (69-62) και χάρη στην εμπειρία το ροζ φύλλο τελικά κατακτήθηκε.

Το καλό για την ελληνική ομάδα ήταν ότι και σε κακή μέρα και ανέτοιμη σκόραρε 80 πόντους εύκολα. Το κακό ότι έχει μεγάλα νεκρά διαστήματα για την κλάση της που μπορεί να τα πληρώσει ακριβά με καλύτερες ομάδες.

Και το επόμενο κακό είναι ότι μπορεί με τον Αργύρη Πεδουλάκη αλλαγμένο πλέον οι "πράσινοι" να είναι καλύτεροι επιθετικά, αλλά στην άμυνα έχουν πρόβλημα και δεν παίζουν σε καμία περίπτωση αυτή που ξέραμε στην περασμένη θητεία του.

Ασφαλώς δεν γίνονται όλα, αλλά χρειάζεται καλύτερη άμυνα ο Παναθηναϊκός σε αυτό το επίπεδο. Ο Παππάς πλέον θα παίζει μέχρι να έρθει παίκτης στη θέση του πόιντ με τον Καλάθη. Αυτό στερεί από τους "πράσινους" τους δύο αυτούς σαν δίδυμο για καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και τον Παππά στο "2" αλλά είναι λύση επιθετικά καλύτερη με τον τελευταίο στον άσο. Ο Παππάς έκανε τη διαφορά και ήταν ο MVP και χωρίς τον Τζέϊμς είναι μάλλον ο μοναδικός που μπορεί να αλλάξει με προσωπικές προσπάθειες τη ροή ενός αγώνα.

ΕΛΕΙΨΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Μεγάλο πρόβλημα είχε ο Παναθηναϊκός στο αμυντικό ριμπάουντ κάτι που είναι περίεργο έχοντας και κορμιά και ενέργεια.Η Ζαλγκίρις του πήρε 16 επιθετικά ριμπάουντς, τεράστιο νούμερο. Και αυτό έχει να κάνει με τη συγκέντρωση βασικά.

Συνολικά, ο Παναθηναϊκός κρατά ότι νίκησε δίκαια και καθαρά μια πονηρή ομάδα χωρίς να πάιξει καλά. Αλλά είχε πρόβλημα με τα αμυντικά ριμπάουτς και με τα νεκρά του διαστήματα επιθετικά και ειδικά σε άμυνες χώρου μια ομάδας μέτριας όπως η Ζαλγκίρι στην οποία κάνει καλή δουλειά ο Γιασικεβίτσιους. Αν μην τι άλλο ο "Σάρας" δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο κόουτς.

Η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα χωρίς Αμερικανούς, χωρίς καλά πόϊντς που όμως θα κάνει ζημιές ειδικά αν την υποτιμήσει κανείς. Επίσης είναι πολύ καλά δουλεμένη αμυντικά. Ενδεικτικό για το πρόβλημα στις άμυνες είναι ότι στην 3η περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 5 δίποντα και 9 τρίποντα.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕ ΚΑΛΑΘΗ

Επιμέρους πρόβλημα ότι πολλές φορές σουτάρει υπερβολικά από την περιφέρεια αν αυτό είναι στοιχεία που συγκαταλέγεται στα όπλα του,έχοντας παίκτες σε όλες τις θέσεις με καλά ποσοστά στο τρίποντο. Πρόβλημα και πάλι ο Νικ Καλάθης στην επίθεση που πλέον χάνει και βολές (4/8) και είναι πάντα κακός σουτέρ (1/5τρ) χάνοντας ακόμα και λέϊ απ και δινοντάς του ο αντίπαλος τα σουτ προκλητικά! Απαράδεκτο σκηνικό για τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη μιας ομάδας!

Ο Παππάς ήταν ο κορυφαίος μακράν. Ο Σίνγκλετον και ο Μπουρούσης θετικοί. Ο Φελντέϊν ανέβηκε μετά το δεκάλεπτο και μαζί με τον Φώτση έβαλαν μακρινά σουτ. Ο Ρίβερς δεν μπήκε στην εξίσωση, μπερδεμένος και ο Νίκολς. Ο Γκιστ μέτριος για Γκιστ αλλά πήρε μάχες. Ψάχνεται ο Χαλαραμπόπουλος,προσπαθεί να μπει στο ροτέισον ο Μποχωρίδης.

Ο κόσμος δεν ήταν πολύς αλλά ούτε και λίγος(10.000). Ο Παναθηναϊκός πλέον πάει με καλή σχετικά ψυχολογία στο ΣΕΦ για το ντέρμπι και περιμένει τον νέο του παίκτη στην περιφέρεια. Θέλει να βρει πάλι χημεία, τους ρόλους του και διάρκεια. Έχει δουλειά ακόμα και δύσκολο έργο στο ΣΕΦ την Δευτέρα καθώς θα πάει χωρίς δύο ξένους. Και θα έχει επιμέρους θέματα πολλά να λύσει για τα οποία θα μιλήσουμε σε επόμενο άρθρο μας, εδώ στο Contra.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις 84-76

News 24/7

24MEDIA NETWORK