Τα νέα δεδομένα του ντέρμπι "αιωνίων"

Ο Σωτήρης Γεωργίου βάζει κάτω τα δεδομένα πριν το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για την Euroleague και βρίσκει προς τα πού... γέρνει η ζυγαριά. Η άσχημη κατάσταση των δύο ομάδων και τα σημεία "κλειδιά" που θα κριθεί η αναμέτρηση.

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ακόμη ένα μεγάλο ντέρμπι, για την Euroleague αυτή την φορά σήμερα, και με μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως για τους "πράσινους", αλλά όχι μόνο!

Στο ΟΑΚΑ με sold out εδώ και ένα μήνα (!), ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε ένα κλάσικο που έχει πολλά κίνητρα και σημειώσεις. Πάντως είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό βαθμολογικά για τον ΠΑΟ που έχει το κίνητρο το πιο μεγάλο και μαζί και το άγχος και την πίεση καθώς έρχεται από άσχημες εμφανίσεις και αν χάσει θα βρεθεί σε δύσκολη θέση για το πλεονέκτημα της έδρας και με σοβαρό κίνδυνο να βρεθεί 6ος ή και 7ος.

Αν από την άλλη πλευρά κερδίσει θα μείνει ζωντανός στο κυνήγι του πλεονεκτήματος της έδρας και θεωρητικά θα κυνηγά και τον Ολυμπιακό με απόσταση μιας νίκης και έχοντας ισοβαθμία. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του με νίκη κλειδώνει την 2η ή 3η θέση και με ήττα θα πρέπει να είναι προσεκτικός στην συνέχεια έχοντας καλό πρόγραμμα.

ΣΕ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

Το βέβαιο είναι ότι και οι δύο ομάδες είναι σε άσχημη κατάσταση. Ο ΠΑΟ έρχεται από την βαριά ήττα στην Μόσχα από την Χίμκι και γενικότερα από μια σειρά κακών εμφανίσεων με 20αρα στο Μπάμπεργκ και αγχωτική νικη με την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ. Και δείχνει μπερδεμένος με την απόκτηση Τζέιμς.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός συνεχίζει με μεγάλες διακυμάνσεις στην αποδοσή του και κλασικά με μεγάλες νίκες αλλά και μεγάλες ήττες. Ενώ έδειξε ότι ξεπέρασε την κρίση με την 25αρα μέσα με την Φενέρ και το διπλό στην Μαδρίτη, έχασε το κύπελλο από την ΑΕΚ με κακή εμφάνιση στην Κρήτη και στην συνέχεια αγκομάχησε να κερδίσει στο τέλος την μέτρια φέτος και αποδεκατισμένη Βαλένθια στο ΣΕΦ.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει μάλλον τον τίτλο του φαβορί για κάποιους λόγους.Βασικά ο Παναθηναϊκός έχει μόλις μια ήττα στο ΟΑΚΑ (από την ΤΣΣΚΑ). Θα έχει την συμπαράσταση 20.000 φίλων του. Και έχει πάρει τον αέρα του αντιπάλου του με 5 συνεχόμενες νίκες από πέρσι στους τελικούς και με τον Πασκουάλ να έχει πάρει τον αέρα του Σφαιρόπουλου.

Πέρσι πήρε τον τίτλο ο Παναθηναϊκός με μειονέκτημα και στα δύο ματς που έχασε στο 3-2 ηττήθηκε με 63-58 και 64-62 σε θρίλερ. Και δέχθηκε ακόμα 58 π εντός και 51 εκτός στο τελευταίο ματς και το σκορ ξέφυγε μόνο στο 84-80 του ΟΑΚΑ.

Στην Ευρωλίγκα φέτος νίκησε 62-70 στο ΣΕΦ και στην λίγκα 71-68 στο ΣΕΦ πάλι και 68-61 εντός από -12.Αν δούμε όλα τα ματς σε όλες τις διοργανώσεις από το 2017 ο Παναθηναϊκός έχει 4 διπλά και ρεκόρ 2-10! Και συνολικά ο ΠΑΟ δέχεται με τον Πασκουάλ στον πάγκο μόλις 63,3π από τον "αιώνιο" αντίπαλό του.

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός έχει πολύ σκορ από το τρίποντο μην ξεχνάμε. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του θέλει μια νίκη για το γόητρο βασικά πια και για να ξεπεράσει το αρνητικό σερί και το 0-3 φέτος με δύο ήττες στο ΣΕΦ μάλιστα και με πρόβλημα στην επίθεση.

ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ

Καταρχάς, υπάρχουν δύο νέα δεδομένα. Η απόκτηση των Τζέιμς και Πέιν από τον Παναθηναϊκός που όμως δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά. Μιας και ο Ολυμπιακός από την πλευρά του πήρε τον σκόρερ Μπόμπι Μπράουν.

Ο Τζέιμς, βέβαια, αν και ίδιας αξίας πάνω κάτω με τον Μπράουν, είναι πιο φρέσκος και ξέρει τα κακατόπια. Αλλά δεν θα αλλάξουν τις ισορροπίες αυτοί οι δύο παίκτες. Ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει να πάρει το ματς με την άμυνα καθώς κατεβάζει τον Ολυμπιακό με άμυνες χώρου.

Ελπίζει να λύσει το πρόβλημα του σέντερ με τους πιο πολλούς ψηλούς του Ολυμπιακού με την προσθήκη του Πέιν αλλά βασικά με τις σύνθετες άμυνες. Και να σκοράρει στην επίθεση με το τρίποντο που είναι και το κλειδί στο παιχνίδι του. Περιμένει την "ανάσταση" του ντεφορμέ εδώ και ένα μήνα Ρίβερς που όμως έχει τρομερή παράδοση απέναντι στους "ερυθρόλευκους".

Ο Ολυμπιακός θέλει να παίξει άμυνα μιας και έχει την καλύτερη στην διοργάνωση μαζί με την Φενέρ ,αλλά έχει και την χειρότερη επίθεση. Συνεπώς και αυτός θέλει να κατεβάσει το σκορ και να περιμένει στην επίθεση κάποιες φάσεις από το τρανζίσιον,να βάλει μπάλες στην ρακέτα με τον ανεβασμένο Μιλουτίνοφ (λογικά θα ενισχυθεί η φροντ λάιν και με την παρουσία έστω για λίγο του τραυματία όλη την σεζόν Τίλι) και να δει τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη σε καλή βραδιά καθώς είναι το βαρόμετρο αυτοί επιθετικά.

Κλειδί πάντα το τρίποντο επίσης καθώς με κάτω από 6-7 δύσκολα θα πάει στους 70-75 πόντους. Ο Ολυμπιακός γενικά μην ξεχνάμε έχει πρόβλημα και στην ατομική περιφερειακή άμυνα και λογικά ο Καλάθης θα προσπαθήσει να κτυπήσει τα μις ματς και να διαβάσει τις αλλαγές στην άμυνα. Και φυσικά ο Ολυμπιακός περιμένει κάτι επιτέλους επιθετικά από Ρόμπερτς-Μάντζαρη-Τόμπσον.

Πάντως ποντάρει ότι έχει βάθος πλέον. Στον Παναθηναϊκό αποτελεί ερωτηματικό ο Τζέιμς που είναι ευχή και κατάρα! Στην Μόσχα απρόσμενα στο πρώτο του παιχνίδι πήρε 28' συμμετοχής και ο Καλάθης που επίσης θέλει την μπάλα στα χέρια και είναι κορυφαίος της ομάδας του φέτος,έμεινε στους 2π με 1/9σ στην Μόσχα.

Ο Αμερικανός νέος παίκτης της ομάδας θέλει να μπει σταδιακά και όχι με τα κλειδιά στα χέρια χαλώντας την χημεία του.

Αυτά για την ώρα, καλό μας ντέρμπι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK