Τα συν και πλην μιας... προπόνησης

Ο Σωτήρης Γεωργίου δεν... θαμπώθηκε από τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπάμπεργκ. Του άρεσε η αντίδραση και ο... τσαμπουκάς που έβγαλαν οι "πράσινοι" μετά την βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα, αλλά ανησυχεί γιατί βλέπει πως πολλά "όπλα" είναι ακόμα... απενεργοποιημένα.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BAMBERG / ÊÁËÁÈÇÓ / (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
kalathis EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα, όπως άλλωστε αναμενόταν, στο ΟΑΚΑ με την Μπάμπεργκ και με συνοπτικές διαδικασίες έφτασε σε μια άνετη νίκη, την πρώτη του στην Ευρωλίγκα, για την νέα σεζόν.

Οι "πράσινοι" όμως δεν ενθουσίασαν κιόλας. Έχουν θετικά αλλά και αρνητικά σημεία να κρατήσουν και να αναλύσουν, αφού δεν ξεχνάμε ότι η φετινή Μπάμπεργκ του Ζήση δεν έχει καμία σχέση με προηγούμενες χρονιές, είναι αποδυναμωμένη και γι αυτό και άλλωστε είπαμε και στον Sport24radio 103,3 από την περασμένη του ματς, ότι ο άσος στο χάντικαπ είναι δυνατό σημείο.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

* Ο Παναθηναϊκός δείχνει με το καλημέρα και φέτος ότι στο ΟΑΚΑ θα έχει εκρήξεις και σκορ. Είναι άλλωστε μια ομάδα με πολύ σουτ και πολλούς καλούς παίκτες επιθετικά και στο δικό τους περιβάλλον θα σκοράρουν άνετα 80-85 πόντους που σημαίνει ότι όπως και πέρσι το "τριφύλλι" θα χάνει δύσκολα στην Αθήνα.

* Συνέχεια του παραπάνω ο πλουραλισμός. Άλλωστε ο ΠΑΟ σκόραρε 93 πόντους με τους Ρίβερς - Παππά χαμηλά, τον Ντένμον εκτός κλίματος, τον Λοτζέσκι στο μηδέν και με 13 χαμένες βολές!

* Ατομικά είχε κέρδη. Ο Σίνγκλετον για πρώτη φορά έδειξε ορεξάτος, μπήκε στις μάχες, πήρε 10 ριμπάουντ ενώ και ο Βουγιούκας για τον ρόλο του στάθηκε καλά επιθετικά με τους 11 πόντους σε 14'.

* Ο Καλάθης δείχνει τρομερή αυτοπεποίθηση φέτος με αφορμή ίσως και τις εμφανίσεις του στο Ευρωμπάσκετ. Και έτσι είχε 6/8δ και 3/4τρ (!), ασύλληπτα ποσοστά για Καλάθη! Κάνοντας πάντα εξαιρετικά τις άλλες του δουλειές, ήταν μακράν ο MVP και δείχνει καλύτερος και ωριμότερος από ποτέ και επιτέλους βοηθάει την ομάδα του να μην παίζει με... 4 στην επίθεση. Θέλει χρόνο να τον δούμε και στην συνέχεια επ' αυτού όμως.

* Ο Λεκαβίτσιους ήρθε για να ξεκουράζει τον Καλάθη, είχε τραυματισμό που του κόστισε το Ευρωμπάσκετ, αλλά μπήκε ορεξάτος και ώριμος παρά το νεαρό της ηλικίας του. Σε 15' είχε 10π με μεστές ενέργειες και 3ασ. Βεβαίως θα τον δούμε σε δύσκολα ματς, αλλά δείχνει με το καλημέρα ότι ξέρει να μπει στο καλούπι του.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ

* Ο ΠΑΟ πρωτίστως πρέπει να βρει χημεία στα σχήματα για να μπορέσει να έχει και την απαραίτητη διάρκεια. Καθώς έχανε εύκολα διαφορές στην έδρα του με ένα μέτριο αντίπαλο και γι' αυτό άλλωστε δεν ξέσπασε με μια 20αρα χαλαρή, όπως περίμεναν οι φίλοι του μετά το στραπάτσο στην Βαρκελώνη.

* Δεν άρεσε η αγωνιστική συμπεριφορά στο τέλος. Το +17 (85-68 στο 37') έγινε +8 με τα 4 συνεχόμενα τρίποντα και γκολ φάουλ της Μπάμπεργκ, δείγμα έλλειψης συγκέντρωσης.

* Πάνω απ' όλα οι βολές. Για μια ακόμα φορά οι "πράσινοι" έχασαν πολλές βολές κάτι που δεν μας είχαν συνηθίσει. Ο Παππάς είχε 6/7 αλλά συνολικά ο Παναθηναϊκός είχε, το τραγικό ειδικά για εντός έδρας παιχνίδι, 64% με 24/37!

* Πρέπει να βάλει στο ροτέισον παίκτες κλειδιά όπως Ντένμον που πήγε καλά στα φιλικά, αλλά είναι αόρατος στα επίσημα. Ο Λοτζέσκι έμεινε στο μηδέν, ο Γκάμπριελ ψάχνει θέση πλέον, χρόνο και τι ακριβώς θέλει από αυτόν ο προπονητής του.

* Παραμένει το πρόβλημα στο σέντερ. Μπορεί να έβαλαν αυτή την φορά πόντους μπροστά από το ζωγραφιστό οι "πράσινοι", αλλά πάλι είχαν πρόβλημα στο ριμπάουντ. Δεν έχασαν την μάχη αλλά μόνο επιτυχία δεν είναι το 27-27 στην έδρα του με την Μπάμπεργκ. Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι υπήρχε πάλι σοβαρό πρόβλημα στις ατομικές άμυνες στο σέντερ και ο άτεχνος Ραντόσεβιτς έβαλε 19π με 8/10δ παρακαλώ (το πιο ανησυχητικό).

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ

Για τον ΠΑΟ έρχεται καυτός μήνας στην Ευρωλίγκα και όχι μόνο. Στις 5/11 κύπελλο νοκ άουτ στο κοινό ΟΑΚΑ, αλλά ουσιαστικά εκτός με την ΑΕΚ που θα έχει τον κόσμο της. Την επόμενη εβδομάδα στάση "Μόσχα" με την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ και μετά εκτός Μπασκόνια, Ολυμπιακός και ενδιάμεσα Φενέρ στην Αθήνα! Στον έλεγχο των παικτών κορυφαίος ο Καλάθης, από κοντά ο Σίνγκλετον με όρεξη αυτή την φορά. Θετικός Παππάς, συμπαθητικός ο Λεκαβίτσιους. Καλός μόνο μπροστά ο Βουγιούκας. Ακόμα ψάχνονται Ντένμον (1/5σ),Γκάμπριελ και Όγκαστ.

Άφαντος και άποντος ο Λοτζέσκι με μόλις δύο σουτ. Δεν πήρε χρόνο ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Στα ρηχά ο Ρίβερς που όταν δεν είναι καλά πάντως δεν σουτάρει(2/3σ). Καλός ο Γκιστ. Ο Πασκουάλ μοίρασε ορθώς το χρόνο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK