Τα συν πλην των "αιωνίων" στην αφετηρία του 2ου γύρου

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει όλα όσα είδαμε από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας. Οι ερυθρόλευκοι που έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα τους, αλλά ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και οι πράσινοι που διαθέτουν ποιοτικό ρόστερ, χωρίς μεγάλη χημεία.

Τα συν πλην των "αιωνίων" στην αφετηρία του 2ου γύρου
sfairopoulos spanoulis kalathis paskoual

Πρεμιέρα του 2ου γύρου στην Ευρωλίγκα και τι πρεμιέρα για τις Ελληνικές μας ομάδες στην διοργάνωση. Ξεκινάνε με το ντέρμπι την Παρασκευή στο ΣΕΦ και με αρκετές αλλαγές από την αρχή της σεζόν. Έχει ενδιαφέρον να δούμε σε αυτό τον μαραθώνιο τα συν πλην για τον 2ο γύρο. Πάμε λοιπόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν μια πορεία με πολλές διακυμάνσεις. Με πολλές μεγάλες νίκες αλλά και κακές ήττες. Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι παίζει πλέον την παλιά του άμυνα και ήδη έχει κατεβάσει τον μ.ο του εδώ και ένα μήνα στις παλιές του καταστάσεις. Σε αυτό βασικό ρόλο παίζει η κατακόρυφη άνοδος του Μάντζαρη, που παίζει πλέον την άμυνα από την οποία εξασφάλισε το πρώτο του μεγάλο συμβόλαιο. Το άλλο σημαντικό στοιχείο, είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει μάθει πλέον να διαχειρίζεται και άσχημες καταστάσεις και έτσι να ξεπερνά ήττες κακές, όπως με την Μακάμπι μέσα ή με την Μπάμπεργκ που στην ουσία έχανε με 20π εκτός. Ασφαλώς η ηγετική φυσιογνωμία του Σπανούλη, που χωρίς υποχρεώσεις το καλοκαίρι ξεκίνησε πολύ φρέσκος και χωρίς τραυματισμούς -με εξαίρεση προ ημερών- και σαν δημιουργός. Το καλό είναι ότι ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Γκριν βρήκε και ένα καλό σκόρερ για να μην έχει την πίεση αυτή ο Σπανούλης που δεν επιδιώκει τα ντράιβ και τις επαφές, αλλά την πάσα και τα μακρινά σουτ. Κρατάμε ότι πλέον από τον πάγκο έρχονται Γκριν και Λοτζέσκι που είναι πενταδάτοι στην μισή Ευρώπη.

Στο 1,53 η νίκη του Ολυμπιακού στον Stoiximan.gr

ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

Η ανησυχία του Γιάννη Σφαιρόπουλου εστιάζεται στην υγεία της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί πολλά πλήγματα επί μονίμου βάσεως από τραυματισμούς και φέτος όλα πήγαιναν καλά σε βαθμό ανησυχίας. Και έτσι ξαφνικά από τον Δεκέμβρη έγινε χαμός. Έχασε για όλη την σεζόν τον καλύτερο αμυντικό του, Χάκετ, μετά για 15-20 μέρες τον Πρίντεζη και τώρα έχει και αμφίβολο τον αρχηγό Σπανούλη. Τα ερωτηματικά είναι πως θα καλύψει το κενό του Χάκετ στην άμυνα, καθώς δεν έχει και ψηλό γκαρντ πλέον και μένει μόνο ο Μάντζαρης σαν καλός αμυντικός. Με την απόκτηση του Γουότερς οι "ερυθρόλευκοι" θα παίζουν πολλές φορές με πολύ κοντά σχήματα.

Άλλο μεγάλο ερώτημα είναι αν θα είναι υγιής ο Πρίντεζης, καθώς χωρίς αυτόν ο Ολυμπιακός δεν έχει ουσιαστικά απειλή κοντά στο καλάθι. Και δεν υπάρχει ουσιαστικό μπακ καθώς την θέση όταν λείπει καλύπτει βασικά ο Παπαπέτρου και μετά Αγραβάνης-Παπανικολάου. Έτσι μένει το ερώτημα αν θα έπρεπε να πάρει Αμερικανό πίσω από τον Πρίντεζη. Ασφαλώς το πιο μεγάλο θέμα είναι αν θα μπορέσει να συνέλθει ο Γιανγκ, καθώς επανήλθε από τον σοβαρό τραυματισμό του αλλά παραμένει εκτός κλίματος. Αν δεν συνέλθει, θα κληθεί όλη την σεζόν ο Μπιρτς από ρολίστας να είναι πρωταγωνιστής, καθώς ο Μιλουτίνοφ βελτιώθηκε αλλά δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα αξιόπιστος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Ο ΠΑΟ ξεκίνησε με αλλαγή προπονητή και ο Πασκουάλ έχει ήδη καταφέρει κάποια πράματα. Ο αμφιλεγόμενος Ισπανός έχει καλές σχέσεις με τους παίκτες του, τα πάει καλά με τους Αμερικανούς και έχει και ένα πολύ γεμάτο ρόστερ. Κατάφερε να κρύψει την αδυναμία του Καλάθη στην επίθεση όταν τον παίζουν από απόσταση. Ο Πασκουάλ έβαλε τον Καλάθη να ψάχνει το ποστάρισμα και το ντράιβ για να εκμεταλλεύεται το ύψος του και έτσι ο Έλληνας παίκτης ,που έκανε όλα τα άλλα καλά ούτως ή άλλως, είναι πλέον συμπαθητικός επιθετικά και έτσι είναι στα κορυφαία πόιντ στην διοργάνωση. Η ομάδα έχει πολλές επιλογές σε πολλά επίπεδα και βασικά το μακρινό σουτ καθώς του βγήκαν Νίκολς και Ρίβερς που δεν είναι στάρτερ αλλά παίζουν σαν στάρτερ.

Στο 2,86 η νίκη του Παναθηναϊκού στον Stoiximan.gr

ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

Ο ΠΑΟ έχει θέμα με την διάρκεια. Παρουσιάζει μεγάλα για την κλάση του μπλακ άουτ και χάνει διαφορές. Και έτσι είναι η ομάδα των θρίλερ. Ερωτηματικό η συμπεριφορά του Πασκουάλ στο κόουτσινγκ που υστερεί σε υψηλό επίπεδο, αφού δεν "επεμβαίνει" στο παιχνίδι όταν αυτό στραβώνει και αυτό είναι το προσωπικό του στοίχημα. Επίσης πρέπει να βρει λύση στο "4" μέχρι να γυρίσει ο Γκιστ που είναι τεράστια απώλεια, αφού είναι από τους κορυφαίους αμυντικούς στην Ευρώπη. Με τον Γκάμπριελ που αποκτήθηκε να είναι σοφτ και τον Φώτση γηρασμένο πολύ πλέον και να φαίνεται με την ατολμία του στην επίθεση, υπάρχει πρόβλημα στην θέση. Γι αυτό ο Πασκουάλ βάζει πια τον Σίνγκλετον εκεί και θα ανεβάζει πλέον πολύ τον Νίκολς.

Κλειδί είναι επίσης να μην έχουν τραυματισμό οι Καλάθης, Μπουρούσης, Σίνγκλετον. Η ομάδα δεν έχει πέραν του Καλάθη καθαρό δημιουργό, καθώς ο Τζέιμς σκέφτεται πρώτα το σκορ και μετά την πάσα. Δεν υπάρχει τρίτος ψηλός αν τραυματιστεί κάποιος από Μπουρούση ή Σίνγκλετον μέχρι να γυρίσει ο Γκιστ που μπορεί να ανέβει λίγο στο σέντερ. Επίσης όσο είναι μέσα ο Μπουρούσης, η ομάδα κερδίζει πολλά από όγκο και στην επίθεση που ακουμπά την μπάλα, αλλά από την άλλη υστερεί αμυντικά πολύ στο πικ εν ρολ. Κλειδί θα είναι και η προσαρμογή ή όχι του ιδιότροπου Τζεντίλε που είναι δεινός σκόρερ. Δτον αντίποδα περιμένει αν θα συνέλθει ο Παππάς που δείχνει ξένο σώμα πλέον και μάλλον δεν θα υπολογιστεί σοβαρά για την συνέχεια. Εναι ο καλύτερος παίκτης του στο να αλλάξει την ροή ενός αγώνα με τις ατομικές προσπάθειες, κάτι που παλεύει να κάνει ο Τζέιμς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ιδού τι περιμένουμε στο ΣΕΦ

News 24/7

24MEDIA NETWORK