Τα χρήματα νίκησαν την τρομοκρατία...

Ο Σωτήρης Γεωργίου εξηγεί γιατί προκρίθηκε η λύση της Κωνσταντινούπολης ως της πόλης που θα φιλοξενήσει το Final-4 του 2018.

Τα χρήματα νίκησαν την τρομοκρατία...

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Euroleague Τζόρντι Μπερτομέου είπε ότι " η τρομοκρατία δεν θα νικήσει" θυμίζοντας... πολιτικό στην προσπαθειά του να πείσει για το ασφαλές της Τουρκίας.

Εδώ εν προκειμένω μίλησε το οικονομικό κομμάτι και οι χορηγοί που δεν ήθελαν να ζημιωθεί η επένδυσή τους. Και αν στην πάντα όμορφη -κατά τα άλλα- Κωνσταντινούπολη η ζωή αρχίζει να βρίσκει ξανά τους ρυθμούς της, ουδείς ξεχνάει τα όσα έγιναν προ λίγων μηνών με το πραξικόπημα, τα τανκς στους δρόμους και τις αναρίθμητες τρομοκρατικές επιθέσεις στο κέντρο της πόλης.

Παρόλα αυτά, κι ενώ θεωρούσαμε σίγουρο ότι η Πόλη θα χάσει την διοργάνωση του Final-4 που είχε στα λόγια εξασφαλίσει, το χρίσμα δόθηκε επισήμως και οι τουρκικοί φορείς πλέον θα κληθούν να την προστατεύσουν.

Άλλαξε, βέβαια, το γήπεδο, αφού μεταφέρθηκε στην ευρωπαϊκή πλευρά και στο περίφημο "Σινάν Ερντέμ". Το γήπεδο που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο και στο οποίο είχε φιλοξενηθεί τόσο η τελική φάση του Μουντομπάσκετ του 2010 όσο και το Final-4 του 2012.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν αναμφίβολα οι χορηγικές συμφωνίες με τις τούρκικες αερογραμμές και τους επενδυτές που σκορπούν χρήμα στην Νταρουσάφακα.

Ανεξαρτήτως γηπέδου πάντως εξασφαλισμένα είναι τα μεγάλα παιχνίδια, μιας και υπάρχει η σχετική παράδοση. Αυτό είναι το 3ο Final-4 στην Πόλη με το πρώτο το 1992 να κρίνεται από το τρίποντο του Τζόρτζεβιτς στο τέλος και την Παρτίζαν να κερδίζει την Μπανταλόνα και το δεύτερο το 2012 με την επική ανατροπή του Ολυμπιακού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

Αποστολή των διοργανωτών πλέον είναι να πείσουν τον κόσμο για το ασφαλές της μετακίνησης. Το "Σινάν Ερντέμ" είναι χωρητικότητας 18.000 θέσεων και παραμένει άγνωστο πόσοι φανς των τεσσάρων φιναλίστ δεν θα επηρεαστούν από τη σημερινή κατάσταση ανασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη.

Την ίδια στιγμή το Βελιγράδι με τον πολύ κόσμο που αγαπάει το μπάσκετ και δεν έχει πάρει ποτέ το Final-4 περιμένει ακόμη. Πάντως ο Μπερτομέου "χρύσωσε το χάπι" λέγοντας ότι " το Βελιγράδι είναι το φαβορί για το 2018, ενώ βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την Μόσχα για το 2019, καθώς εκεί θα υπάρχει και το καινούργιο γήπεδο της ΤΣΣΚΑ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK