Θέλει δουλειά στο σετ μπάσκετ

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για το ματς της εθνικής με το Μεξικό, το παιχνίδι της ομάδας του Κατσικάρη, αλλά και το κρίσιμο τεστ κόντρα στην Κροατία που έρχεται.

Θέλει δουλειά στο σετ μπάσκετ

Tα παιχνίδια αυτά δεν είναι για πολλά πολλά. Μπορεί το Μέξικο να έκανε βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και να βγήκε στο επίκεντρο, αλλά χωρίς τους ΝΒΑερς του δεν είχε τύχη να κάνει κάτι σπουδαίο. Άλλωστε είίδαμε πως αγκομάχησε να κερδίσει το Ιράν που δεν βλεπόταν.

Συνεπώς και το ματς της Εθνικής μας με τους Μεξικάνους δεν έχει πολλά να πούμε. Για ένα ημίχρονο δεν παίξαμε καλά. Δεν πιέσαμε στην άμυνα, αλλά στο δεύτερο σοβαρευτήκαμε και φάνηκε η διαφορά δυναμικότητας παρά τις πολλές απουσίες μας.

Στο πρώτο μέρος η Εθνική κόλλησε στο σετ μπάσκετ που έχει μεγάλο πρόβλημα, καθώς δεν έχει ούτε Σπανούλη, αλλά ούτε και Πρίντεζη που είναι ο μοναδικός καλός ψηλός σκόρερ. Στο τρίποντο είχαμε 3/10 και με πρόβλημα στο ανοιχτό γήπεδο καθώς τρέξαμε μόλις μια φορά. Είχαμε πρόβλημα με μια ομάδα μετριότατη. Αγκομαχούσαμε να βάλουμε εύκολους πόντους.

ΕΔΩΣΕ ΚΑΛΑΘΙΑ Η ΑΜΥΝΑ

Στο δεύτερο μέρος η πίεση στην άμυνα ήταν αυτή που μας έδωσε εύκολα καλάθια από τους αιφνιδιασμούς και φτάσαμε με άνεση στους 80+ πόντους. Βέβαια είναι πλασματικό αυτό το νούμερο,καθώς πέταξαν λευκή πετσέτα οι Μεξικάνοι. Όμως οι 27 πόντοι στην 3η περίοδο, δηλαδή όσους είχαμε σχεδόν σε ένα ολόκληρο πρώτο μέρος, είναι ενδεικτικό της αναμέτρησης.

Το καλό είναι ότι είχε τρίποντα ο Γ. Αντετοκούμπο, αλλά το ακόμα πιο καλό είναι ότι ο αδελφός του Θανάσης γίνεται σημαντικός παίκτης στο ροτέισον. Κυρίως στην άμυνα, αλλά σκοράρει κιόλας αν και δεν είναι καλός στην επίθεση, με τα αθλητικά του προσόντα στο ανοιχτό γήπεδο ή σε συγκεκριμένες συνεργασίες.

Το κακό είναι ότι τα ματς αυτά δεν είναι ασφαλές κριτήριο, κάθε άλλο μάλιστα για τους τελικούς που έρχονται. Η ομάδα μας θέλει πολύ δουλειά και πολύ γρήγορα στο σετ μπάσκετ. Δεν διαβάζουμε τα μις ματς, δεν ψάχνουμε ατομικές φάσεις και είμαστε προβλέψιμοι. Στο στιλ αυτό μπάσκετ ακόμα και ο Γ.Αντετοκούμπο δεν μπορεί ακόμα να κάνει την διαφορά καθώς δεν είναι Τζόρνταν! Και μπροστά μας έχουμε Κροατία και Ιταλία.

ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΚΡΟΑΤΙΑ

Το ματς με τους Κροάτες είναι δύσκολο και ας μην τρομάζουν. Θα πρέπει να παίξουμε εξαιρετική άμυνα στην περιφέρεια και ειδικά σε Μπογκντάνοβιτς, Χερόνια και Σάριτς που σουτάρουν με άνεση από μακρυά στο 2-4. Αλλά θα πρέπει να βρούμε λύσεις στην άμυνα ζώνης ή στο αργό τέμπο που θα μας πάει ο έξυπνος Άτσα Πέτροβιτς. Σαφώς μπορούμε να κερδίσουμε την Κροατία αν και το ματς θα είναι δύσκολο. Στην συνέχεια βλέπουμε με την οικοδέσποινα με το καλό στον μεγάλο τελικό.

Το πρόβλημα επίσης στην περιφερειακή άμυνα υπάρχει καθώς στο πρώτο μέρος ο Κρουζ έκανε ότι ήθελε ενώ δεχθήκαμε και 12 τρίποντα. Και οι Κροάτες αν βρουν τέτοια ελεύθερα σουτ μπορεί να μας σκοτώσουν καθώς ο Μάντζαρης παραμένει ντεφορμέ από την σεζόν με τον Ολυμπιακό. Αναγκαστικά πάμε επίσης σε ψηλά σχήματα με τα αδέλφια Αντετοκούμπο στο "2" να μοιράζονται την θέση ουσιαστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ: Και τώρα η Κροατία
ΤΕΛΙΚΟΣ: Πόσο θα τρέξουμε τους Κροάτες;

News 24/7

24MEDIA NETWORK