Τι θα προσφέρει ο Μπουρούσης

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τη μεταγραφή του Γιάννη Μπουρούση στον Παναθηναϊκό και το τι μπορεί να προσφέρει ο 30χρονος άσος την επόμενη σεζόν στην ομάδα του "τριφυλλιού".

Τι θα προσφέρει ο Μπουρούσης

Ο Παναθηναϊκός πήρε την Μπουρούση που ξαφνικά έγινε περιζήτητος. Μην ξεχνάμε ότι ο διεθνής σέντερ για πολλούς μέχρι πέρσι ήταν "προβληματικός" και ιδιότροπος. Και έτσι αν και πήγε στο Μιλάνο και στην Ρεάλ, στην Ελλάδα δεν τον είχαν και στην καλύτερη εκτίμηση.

Όπως δεν τον είχε και ο Λάσο στην Ρεάλ με τον... γίγαντα Ισπανό κόουτς να γράφει ιστορία καθώς ο Μπουρούσης πήγε στη Μπασκόνια πέρυσι πληρωμένος από την "βασίλισσα" που δεν τον ήθελε!

Η ΣΕΖΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΟΥ

Στην Λαμποράλ ο Μπουρούσης έκανε την σεζόν της ζωής του και αναδείχθηκε δικαίως σε κορυφαίο παίκτη της Ευρωλίγκα στην θέση του. Είναι στο τελείωμα της καριέρας του αλλά έχει κάνει καλή ζωή ειδικά μάλιστα από όταν έγινε οικογενειάρχης. Ηρέμησε κιόλας φεύγοντας από την Ελλάδα και τα όσα είχαν ακολουθήσει από διαρροή τηλεφωνημάτων του με τον Ψωμιάδη.

Συνεπώς έχει δύο καλά χρόνια μπροστά του στα οποία θέλει να κλείσει στο ύψιστο επίπεδο. Είπαμε γιατί είπε το "ναι " στους "πράσινους" αλλά και τι πιστεύει για την νέα του ομάδα. Άλλωστε ο Μπουρούσης είναι άνθρωπος ψυχολογίας και έτσι αν δεν πίστευε το κόνσεπτ του νέου Παναθηναϊκού δεν θα έδινε τα χέρια.

Τα έχει όλα από λίγο

Η αλήθεια είναι ότι ξαφνικά βρέθηκε στα πιο hot ονόματα αφού οι καλοί σέντερ είναι είδος εν ανεπαρκεία λόγω του ΝΒΑ. Και το καλό του Μπουρούση είναι ότι είναι ένας σέντερ που τα έχει όλα από λίγο. Και αθλητικός είναι καθώς τρέχει καλά και ας μην είναι ο κλασικός αθλητικός σέντερ. Και πλάτη έχει βάλει στο παιχνίδι του χωρίς να είναι ο κλασικός του είδους. Και σκοράρει καθώς βγαίνει και στο τρίποντο με καλά ποσοστά. Συνεπώς είναι ένας σέντερ σύγχρονος που τα κάνει όλα αλλά τίποτα τέλειο γι αυτό άλλωστε δεν βρήκε και κανένα τρομερό συμβόλαιο στο ΝΒΑ.

Και επίσης για να βάζουμε τα πράματα στην σωστή θέση η σεζόν στην Λαμποράλ ήταν ονειρική γιατί έπαιζε χωρίς πίεση και ένα ελεύθερο μπάσκετ, σε μια ομάδα που ήταν το πρώτο βιολί ουσιαστικά. Σαφώς άλλες οι υποχρεώσεις και τα δεδομένα σε μεγαλύτερο κλαμπ. Και σαφώς δεν είναι εύκολο να έχει ίδια νούμερα ακόμα και στον Παναθηναϊκό την επόμενη χρονιά.

ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

Πάντως με τα χρήματα που έδωσαν οι "πράσινοι" πήραν ένα πολύ καλό παίκτη που είναι σε τρομερή φόρμα και έρχεται σαν καλύτερος στην θέση του για την σεζόν που πέρασε. Είναι Έλληνας και ξέρει και την νοοτροπία. Θέλει στην Ελλάδα να αποδείξει και πράματα. Ο Μπουρούσης δεν είναι μάγος αλλά είναι πολύ χρήσιμος και ουσιαστικός παίκτης που πέραν απ όσα είπαμε, ξέρει και να πασάρει εξαιρετικά και να γίνεται ένας δεύτερος πλέι μέικερ.

Ο Έλληνας σέντερ λογικά θα έχει μια υγιέστατη σεζόν γεμάτη και έτσι σε ένα 20λεπτο θα δίνει άνετα 10 πόντους και 5-6 ριμπάουντ που για τα νέα δεδομένα είναι σημαντικότατα νούμερα. Όμως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ψυχολογικά. Με την εμπειρία του ο Παναθηναϊκός φτιάχνει ένα τρομερό δίδυμο στην φροντ λάιν και μαζί και με τον Γκιστ συνθέτουν μια υπερπλήρη ρακέτα και μπρος και πίσω.

Σαφώς έχει και αδυναμίες ο Μπουρούσης όπως στην άμυνα σε συγκεκριμένους τομείς αλλά από την άλλη αν τα είχε όλα θα έπαιρνε 10.000.000 ευρώ και την θέση του Ντάνκαν! Συνεπώς ο Παναθηναϊκός έκανε μια πολύ καλή κίνηση χωρίς να σημαίνει ότι ο Μπουρούσης αλλάζει τις ισορροπίες αλλά μετά από χρόνια η ομάδα γεμίζει με ποιότητα την ρακέτα της και μάλιστα με σύγχρονο τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γιατί είπε το "ναι" ο Μπουρούσης, το πλάνο για τους επόμενους
Ανακοίνωσε Μπουρούση ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK