Το κόστος των εμμονών του Πασκουάλ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βάζει τα λεφτά του στον Παναθηναϊκό, φέρνοντας παίκτες με πλούσιο ταλέντο, όμως ο Τσάβι Πασκουάλ μοιάζει να τους περιορίζει με τις εμμονές του. Μοναδικός χαμένος ο ΠΑΟ. Διαβάστε το σχόλιο του Σωτήρη Γεωργίου.

Το κόστος των εμμονών του Πασκουάλ
pasqual

Μια από τα ίδια για τον φετινό Παναθηναϊκό. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραέβαλε το χέρι στην τσέπη και έχει φτιάξει ένα πολύ καλό ρόστερ στον φετινό ΠΑΟ. Αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα έπρεπε. Σαφώς ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει κάτι ακόμα, αλλά χάνει παιχνίδια που δεν πρέπει και παρουσιάζει εικόνα αντίθετη της προσδόκιμης. Και εγώ θα επιμένω. Αν ήταν Έλληνας προπονητής, ίσως και να είχε φύγει. Κάποιοι μίκρυναν τόσο πολύ τον ΠΑΟ και μιλάνε για επική ανατροπή των "πρασίνων" με την πεθαμένη Καζάν και την νίκη με τρίποντο στο μηδέν. Σε ματς των 15π που έπρεπε να έχει καθαρίσει το τριφύλλι. Γιατί δεν το γύρισε με την ΤΣΣΚΑ και την Ρεάλ αλλά με το Καζάν που δεν έχει νίκη κανένα δίμηνο τώρα. Με τον Πασκουάλ του 1.000.000€ και των περγαμηνών, ο ΠΑΟ χρειάστηκε κάτι αμφισβητούμενες βολές να πάει το ματς στην παράταση στο ΟΑΚΑ με την Εφές, ένα τρίποντο στο μηδέν του Τζέιμς με την Καζάν, μια καραμπόλα και ούτε σουτ του Μποντουά (Μπασκόνια) πάλι στο ΟΑΚΑ. Πάλι καλά δηλαδή γιατί θα κινδύνευε και η πρόκριση

ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΒΙ

Εδώ και πολύ καιρό επιμένω για τις εμμονές του Τσάβι Πασκουάλ σε βαθμό πρόκλησης. Ο Τζεντίλε, που τον πίστευα, βαριέται που ζει μάλλον επειδή δεν ξέρει αν θα είναι και το καλοκαίρι εδώ. Αλλά και εδώ έχω πει ότι μόνο σε θέση "2" με τα μις ματς μπορεί να δώσει στο 10λεπτο τους 10π ο Ιταλός και τέλος. Αλλιώς θα ήταν ΝΒΑ ή ΤΣΣΚΑ. Η επιμονή του Πασκουάλ να παίζει με τον Φελντέιν και τον Τζεντίλε, με τον πρώτο ακόμα και στις καλές του μέρες να μην ξεκινά καλά, είναι καταστροφική. Και "ΟΚ" το τεράστιο βάθος γυρνά πολλά παιχνίδια και "σβήνει" το λάθος, αλλά αυτό δεν γίνεται ασφαλώς συνέχεια. Πάμε στο ματς στην Τουρκία. Κλασική πεντάδα και με τους δύο αυτούς πενταδάτους, ο ΠΑΟ σκοράρει 4π στα πρώτα 6' και πάλι καλά που η Νταρουσάφακα έπαιζε μπάσκετ στον γάμο του... καραγκιόζη και δεν έφυγε με 15π αλλά βρέθηκε μόνο στο 11-4. Ο Ισπανός πάλι τα ίδια στο δεύτερο ημίχρονο. Πάλι αυτοί στην πεντάδα και με το καλημέρα πάρε ένα 12-3 και ενεργητικό 3π σε 5' και πας στο -12. Τι άλλο πρέπει να δει ο Πασκουάλ για να καταλάβει ότι ξεκινάς με τους σκόρερ και κλασάτους και κάνεις συντήρηση μετά με τους άλλους. Ασφαλώς τα νεκρά διαστήματα είναι ανεπίτρεπτα. Και σε αυτό το επίπεδο κοστίζουν ακριβά. Στο τέλος μάλιστα ο ΠΑΟ έμεινε άποντος στα 3 τελευταία λεπτά και 15'', έχοντας και ένα διάστημα που δέχθηκε σε 8' το απίθανο 22-3(26-33.48-36).

ΜΕ 13 ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΧΑΣΕ

Όταν έχεις εκτός έδρας και σε ένα ματς γενικά 13τρ δεν χάνεις που λέμε σε αυτό το επίπεδο. Καθώς είναι 40π. Λίγο 5-6 αιφνιδιασμοί και τρανζίσιον,10-15π από το ζωγραφιστό με 5-6 σουτάκια και 10-12 βολές,π ας στους 80 και καθαρίζεις με μια απλά καλή άμυνα. Ο ΠΑΟ δεν κάνει τίποτα όμως από αυτά. Παίζει ένα μπάσκετ γύρω γύρω όλοι, έχοντας ξεχάσει τα πικ εν ρολ, τις συνεργασίες και τα παιχνίδια του πάνε στην ρουλέτα. Όπως είπα παίζει το σύστημα ο Τσάβι "black or red", δηλαδή όπου κάτσει με το τρίποντο η μπίλια. Με13τρ λοιπόν δεν χάνεις όταν μάλιστα δεν παίζεις με καμιά ομαδάρα και όταν είσαι Πασκουάλ δεν μένεις στα 3 τελευταία λεπτά με μηδέν πόντους, εκτός αν σου φταίνε οι παίκτες, οπότε πρέπει να πει κάποιος του Γιαννακόπουλου να βάλει 30εκ (ήμαρτον...!).

ΤΟ +10 ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΝΤΕΡΜΠΙ

Είμαι πάντα υπέρ του Μπλατ. Αλλά φέτος ο αγαπημένος μου προπονητής έχει γίνει ΝΒΑερ και έχει ξεχάσει το μπάσκετ. Η Νταρουσάφακα είναι μια κακοστημένη ομάδα που παίζει ΝΒΑ μπάσκετ Αμερικάνικο και γι αυτό έλεγα θα έχουμε θρίλερ με μεγάλες διακυμάνσεις. Εδώ η Νταρουσάφακα έχασε στο Μιλάνο από +25 και στην έδρα της την Κυριακή αγκομάχησε με την μικρή Τράμπζο και πήγε στο καλάθι από +17. Ομάδα ραν εντ γκαν με άναρχο μπάσκετ, καμία σχέση με ομάδα Μπλατ που έχει κάνει βήματα πίσω. Αυτή η Νταρουσάφακα είναι μια ομάδα να την κερδίσεις με 10π αν είσαι σοβαρός και διαβασμένος και ειδικά όπως είναι τώρα. Που δεν είναι και τόσο ακριβή όσο νομίζει ο κόσμος, καθώς καθαρά αγωνιστικά είναι στα 9εκ. Που βέβαια έχει κερδίσει μέσα Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ, Φενέρ αλλά έχει χάσει από το Μιλάνο και την Ζαλγκίρις μην ξεχνάμε. Και πάλι καλά που στο τέλος -που ξέρεις- ο ΠΑΟ δεν έχασε και το +6 του ΟΑΚΑ για ισοβαθμία (δύο οι νίκες απόστασης).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Ο ΠΑΟ ξεχνά την τετράδα θεωρώ και πρέπει να προσέξει και για την εξάδα, καθώς έχει δύσκολο πρόγραμμα. Την επόμενη εβδομάδα πάει στο Κάουνας για το ματς με την Ζαλγκίρις. Το θέμα είναι όμως ότι συνεχίζει με τα λάθη του και συνεχίζει να περιμένει πότε θα βάλει τα τρίποντα στο τέλος και που θα κάτσει η μπίλια στο φινάλε στα αγαπημένα του θρίλερ. Όταν πλέον με το ρόστερ που έχει δεν πάει να κλέψει το ματς, αλλά να το πάρει με την αξία του και εμπειρία του και την φανέλα του

ΠΩΣ ΕΧΑΣΕ

Ο ΠΑΟ ξεκίνησε με Καλάθη, Φελντέιν, Τζεντίλε, Σίνγκλετον, Μπουρούση. Με σκορ 4π σε 5' και πάλι καλά που ήταν άναρχη και νευρική η Νταρουσάφακα και πέρασε μόνο 11-4. Με τους Παππά - Ρίβερς ο ΠΑΟ ισορρόπησε(15-14) και σκόραρε 12π σε 6'. Με 4 συνεχόμενα τρίποντα (Ρίβερς, Μπουρούσης 2, Τζέιμς) ο ΠΑΟ πέρασε με 26-33 στο 16' αλλά δέχθηκε ένα 0-9 μένοντας άποντος για σχεδόν 4' και 35-33 ημίχρονο παρά τα 6/10τρ. Ο Μπουρούσης είχε 8π αλλά και πολλά λάθη. Ο Τσάβι συνεχίζει τις εμμονές του. Πάλι πεντάδα με Τζεντίλε - Φελντέιν, πάλι όπως στην αρχή 5' με 3π και σερί 13-3 και 48-36 στο 24' με σύνολο 22-3 από 26-33(16'). Ο Σϊνγκλετον έπαιζε μόνος και μαζί με τον Τζέιμς κατά διαστήματα φέρνουν μαζί με μια καλή άμυνα 4' ένα καλό 13-0 και τούμπα (48-49 στο 29'). Όλα έδειχναν θρίλερ για το τέλος. Ο Σίνγκλετον έβαλε μπροστά με 6π τον ΠΑΟ, αλλά κανείς δεν έπιασε τον Γουαναμέικερ. Η άναρχη Νταρουσάφακα με το τρελό και εκτός λογικής μπάσκετ, πέρασε με ένα 8-0 με 63-61 και ντερμπι. Ο Παππάς κάνει το 70-72 και τέλος στο 37'. Ο ΠΑΟ για 3' και 15'' δεν έβαλε ούτε πόντο παίζοντας πάντα με τα τρίποντα. Ο Ρίβερς έφαγε μια τάπα στην γωνιά, ο πολύ κακός Μπουρούσης καθαρά βήματα στο 1'15'' και δύο καλαθάρες του Γουαναμέικερ και ένα απίθανο σουτ του Κλάιμπουρν από καραμπόλα έφεραν το 77-72 και τέλος στα 40''!

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Για Πασκουάλ τα είπαμε. Συγκλονιστικός Σίνγκλετον με 23π με 4/6δ, 4/5τρ σε 36' και 3 τάπες. Τι άλλο να κάνει; Ο Ρίβερς απλά θετικός όπως και ο Παππάς(12 και 7 αντίστοιχα). Ο Φελντέιν τίποτα. Ο Τζεντίλε αόρατος. Κακώς δεν πήραν λεπτό Φώτσης και Νίκολς και κλασικά και ο Χαλαραμπόπουλος. Ο Καλάθης άστοχος κλασικά με 2/8σ και μόλις 4ας. Ο Μπουρούσης είχε 10π και 8ρ, αλλά τα 7 λάθη βγάζουν μάτια και προκαλούν. Ανεπίτρεπτο. Ο Γκάμπριελ ούτε σουτ σε 16',αν είναι δυνατόν! Ο Τζέιμς με εξάρσεις με τα 3τρ(3/9σ και9π) αλλά και με 7 ασίστ (βασικά στις γωνίες στα τρίποντα).

News 24/7

24MEDIA NETWORK