Το θέμα Παπανικολάου και η λάθος επίθεση!

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει την αντίδραση του Γιάννη Σφαιρόπουλου προς τον Κώστα Παπανικολάου, συγκρίνει καταστάσεις, γράφει για την αυτοαναίρεση του κόουτς του Ολυμπιακού και σχολιάζει την τελευταία λάθος επίθεση των "ερυθρόλευκων".

BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ(Α) ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ(Α) ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Χαμός έχει γίνει στα sosial media και όχι μόνο με το θέμα Παπανικολάου (που πάντως θεωρείται λήξαν πλέον) και την αποπομπή του από τον πάγκο της ομάδας κατά την διάρκεια του ντέρμπι με τον ΠΑΟ, από τον προπονητή του Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ανάλογα και ειδικοί και "ειδικοί" πήραν θέση με τοποθετήσεις και αρθρογραφία.

Η απάντηση είναι όμως δύσκολη γιατί δεν έχουμε όλα τα δεδομένα στο τραπέζι. Βασικά δεν ξέρουμε για να τα πάρουμε με την σειρά τι ειπώθηκε από τον διεθνή παίκτη μεταξύ τους. Όπως φάνηκε από μακρυά και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο ο Παπανικολάου μανούριαζε με τους διαιτητές. Ο Σφαιρόπουλος προφανώς τον είχε προειδοποιήσει από το πρώτο μέρος.

Προφανέστατα στο σκηνικό της αποχώρησής του μετά τις παρατηρήσεις Σφαιρόπουλου ο παίκτης κάτι μουρμούρισε ή είπε και γι αυτό τσαντισμένος ο προπονητής του τον έστειλε στα αποδυτήρια. Αν δεν είχε ειπωθεί κάτι τότε είχε άδικο ο κόουτς. Απλά πράματα.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ 'ΣΦΑΙΡΟ'

Ο Σφαιρόπουλος είναι παλιάς σχολής να είναι δηλαδή πάνω απ' όλα σε μια ομάδα η πειθαρχία. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει έρθει σε ρήξη με Αγραβάνη, Γκριν, Αθηναίου, Μπιρτς και τώρα Παπανικολάου που θεωρείται και δική του επιλογή και όχι μόνο μιας και ατζέντης είναι ο αδελφός του! Παρόλα αυτά και πολύ σωστά σε αυτό το θέμα ο Σφαιρόπουλος δεν υπολογίζει τίποτα αλλά την ομάδα του πάνω απ όλα και την πειθαρχία.

Η ενέργεια αυτή εφόσον έχει το υπόβαθρο που αναφέραμε (δηλαδή ότι αντιμίλησε ο παίκτης) είναι καθαρά μια επίδειξη δύναμης του Σφαιρόπουλου και ένα μήνυμα ότι πάνω απ όλα είναι η ομάδα. Ένα μήνυμα προς όλους ότι δεν θα ανεχτεί τερτίπια, γκρίνιες και μη συγκέντρωση ακόμα και αν πρόκειται για διαιτητές.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

H παλιά σχολή προπονητών τύπου Ιωαννίδη έβαζε την ομάδα πάνω απ όλα στην πειθαρχία και ο Σφαιρόπουλος είναι αυτής της σχολής. Άλλοι προπονητές και σχολές εκτιμούν ότι μέσα στο παιχνίδι δεν παίρνεις τέτοιες αποφάσεις παρά μόνο αν γίνει κάτι πολύ χοντρό και δεν κοιτάς την πειθαρχία αλλά να κερδίσεις και όλα τα άλλα τα λύνεις στην συνέχεια.

Γι' αυτό και όσοι ενστερνίζονται την προπονητική αυτή φιλοσοφία θα υποστηρίξουν ότι ήταν λάθος του Σφαιρόπουλου η διαχείριση των νεύρων του Παπανικολάου.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Οι παίκτες πάντως είναι λογικό να έχουν 200 παλμούς και σφυγμούς εκείνη την ώρα και να μανουριάζουν μερικές φορές με την διαιτησία αν και σαφώς θα έπρεπε να αποφεύγεται αυτό μιας και έτσι αποπροσανατολίζονται και κάνουν λάθη.

Με την λογική αυτή ο Παπανικολάου που είναι ένας αθλητής μαχητής που παθιάζεται πολύ με την ομάδα του και το παιχνίδι για να κερδίσει,αν και δεν μας είχε συνηθίσει παλιότερα, όσο μεγαλώνει έχει μια λογική να αντιδρά με τους διαιτητές. Και άλλωστε είναι σε μια ομάδα που πρώτη πρώτη η διοίκηση παραδοσιακά γκρινιάζει για την διαιτησία.

Η ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΣΗ 'ΣΦΑΙΡΟ'

Το τρομερό στην υπόθεση είναι άλλο όμως και εδώ αρχίζουν τα ερωτηματικά για τον Σφαιρόπουλο. Από την μια τα χώνει στους παίκτες του όταν γκρινιάζουν για την διαιτησία και τους έχει πει και άλλες φορές "μην ασχολείστε με αυτήν".Όμως ενώ δείχνει ότι δεν θέλει κανείς στην ομάδα του να ασχολείται με την διαιτησία, ο ίδιος το πράττει πολύ συχνά.

Εκτός αν εννοεί ότι δεν θέλει μόνο οι παίκτες του να ασχολούνται για να μην παρασύρονται αλλά ο ίδιος έστω μετά μπορεί να μιλά γι' αυτή. Ο ίδιος το έχωσε στην διαιτησία μετά και αναφέρθηκε σε αυτήν και έτσι και οι παίκτες δικαίως θα πουν γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά αφού και οι δύο να κερδίσουμε θέλουμε και έτσι νοιώθουμε το παιχνίδι

Η ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Το τρομερό που επίσης δεν έχει σχολιαστεί όμως είναι η απόφαση του Σφαιρόπουλου (αν το καταλάβαμε καλά από κάποιες δηλώσεις) να πάει για την ισοφάριση με γκολ φάουλ και όχι με τρίποντο-εκτός αν έκανε φάουλ ο ΠΑΟ για να τον στείλει σε βολές. Τρία δεδομένα.

Πρώτον ξέρεις ότι δεν έχει καλή διαιτησία με τον ΠΑΟ αντίπαλο σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις. Επίσης παίζεις χωρίς κόσμο και χάνεις το μπόνους της έδρας. Και τρίτον γκολ φάουλ για να ισοφαρίσεις μπορείς να πάρεις μόνο αν έχεις τον Τζόρνταν!

Ακόμα και αν δεν είχε δοθεί τέτοια εντολή πάντως, ο Σφαιρόπουλος θα έπρεπε να έχει κάνει παράπονα στους παίκτες του για την λάθος επίθεση που άφησαν ελάχιστο χρόνο που δεν προλάβαινες να αντιδράσεις μετά τις βολές που θα έστελνες τον αντίπαλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK