Ζητείται ηρεμία εν μέσω προβληματισμού

Ο Ολυμπιακός της κρίσης, ο Σφαιρόπουλος που δέχεται κριτική, το σοκ της Ευρωλίγκας, ο κίνδυνος να επηρεαστεί και στην Ελλάδα, το σημερινό ντέρμπι με την ΑΕΚ που κρίνει πολλά και τα... περίεργα μονοπάτια. Σχόλιο του Σωτήρη Γεωργίου.

Ζητείται ηρεμία εν μέσω προβληματισμού

Ακόμα δεν έχει κοπάσει ο απόηχος του σοκ από το κάζο του Μπάμπεργκ και οι "ερυθρόλευκοι" καλούνται να το βάλουν στο χρονοντούλαπο πριν πάθουν ολική καταστροφή στο τέλος της εβδομάδας. Ο Ολυμπιακός καλείται να βρει ηρεμία εν μέσω γενικού προβληματισμού για το παρόν και το μέλλον και εν μέσω γενικής (εξωτερικά) αμφισβήτησης για τον προπονητή Σφαιρόπουλο, αλλά και βασικούς παίκτες όπως ο Μάντζαρης.

Νέα κρίση

Η αλήθεια είναι ότι ο Σφαιρόπουλος δέχθηκε κριτική μετά τις ήττες νωρίς-νωρίς από τον Παναθηναϊκό, αλλά η καλή πορεία στην συνέχεια στην Ευρωλίγκα και η δικαιολογία των τραυματισμών έκαναν το θέμα να ξεχαστεί. Οι ήττες-σοκ στην συνέχεια από Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ και Ζαλγκίρις στο Κάουνας με 20αρα και τα καμπανάκια αποκλεισμού, έφεραν νέα κριτική και αμφισβήτηση για τον Έλληνα τεχνικό, η οποία όμως με την μεγάλη εμφάνιση στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ και το αβαντάζ που πήρε με άνεση για ισοβαθμία, τον "έσωσαν".

Το νέο σοκ στο Μπάμπεργκ με μεγάλη προπονητική ευθύνη όπως και στις επιλογές για τον αντικαταστάτη του Γιανγκ, έφεραν νέα περίοδο (τρίτη αισίως) γκρίνιας για τον "Σφαιρό"που βλέπει πολλά σύννεφα να μαζεύονται από πάνω του (αν και η διοίκηση ξεκάθαρα τον στηρίζει). Το πρόβλημα του Ολυμπιακού βασικά είναι ότι δεν πείθει ούτε τον εαυτό του ότι βρίσκει πάλι την φόρμα του καθώς και με τον Παναθηναϊκό μέσα και με την Χίμκι πάλι μέσα είχε μεγάλα νεκρά διαστήματα. Το πρόβλημα είναι ότι η ομάδα έχει πλέον χαλασμένη ψυχολογία και γι αυτό θέλει ηρεμία για να παλέψει με όσες πιθανότητες της απομένουν για το μικρό θαύμα της πρόκρισης.

Ο Ολυμπιακός έχει χαρακτήρα

Η αλήθεια είναι ότι παρά την πίκρα και την δικαιολογημένη σφοδρή για όλους κριτική, αφού όταν χάνεις δύο φορές από την Μπάμπεργκ και τρως μια 20αρα από την Ζαλγκίρις δεν μπορείς να μιλάς για πρόκριση, ο Ολυμπιακός θέλει να διεκδικήσει ό,τι του απομένει. Και αν βρει την ψυχολογία του δεν είναι απίθανο να κάνει 4/4 καθώς το ΣΕΦ είναι ΣΕΦ και μπορεί να κάνει ένα μεγάλο διπλό στην Χίμκι. Εξάλλου ο καλός Ολυμπιακός κάνει κάθε χρόνο και πολλά μεγαλύτερα διπλά.

Βέβαια, από την άλλη έχοντας χάσει το κύπελλο και με το ενα πόδι εκτός πλέι οφ Ευρωλίγκας μετά από πολλά χρόνια, αν χάσει και το πλεονέκτημα έδρας (μισός τίτλος γαρ) στην Α1, το πράμα βαραίνει νωρίς κι επικίνδυνα! Ο Ολυμπιακός θέλει να συγκεντρωθεί στο σημερινό ντέρμπι με την ΑΕΚ για να μην γκελάρει στο ΟΑΚΑ και να κερδίσει χρόνο (και ηρεμία) για την Ευρωλίγκα. Ειδάλλως θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και πίεση ίσως και για εξελίξεις. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι μέχρι το φινάλε υπάρχει και το Αλεξάνδρειο.

Το σημερινό ντέρμπι από τα παλιά στο κλειστό του ΟΑΚΑ έχει μεγάλη σημασία, αφού ο καλύτερος Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει καλά όταν γενικά δεν παίζει καλά τελευταία και θα πρέπει να βγάλει από το μυαλό του το σοκ της Μπάμπεργκ και να αφήσει για 2 ώρες από το κεφάλι του την υπόθεση Ευρωλίγκα. Αν δεν το κάνει και μπει με χαλασμένο μυαλό, η ΑΕΚ χωρίς άγχος και με 10.000 κόσμο θα παλέψει όπως με τον ΠΑΟ στα ίσια και θα απειλήσει να κατεβάσει από την κορυφή τους "ερυθρόλευκους".

Η ΑΕΚ κρίνει πολλά

Η ΑΕΚθέλει μια μεγάλη νίκη μετά τις ήττες με Άρη και ΠΑΟΚ που της στερούν την 3η θέση. Συνάμα μια νίκη ψυχολογίας εν όψει και πλέι οφ. Αλλά και αυτή δεν πείθει με τα νεκρά της διαστήματα και τις πολλές κακές επιλογές ξένων (ψάχνει και άλλον πάλι!) και με απουσίες στην περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος και ασφαλώς ποιότητα αλλά αν δεν παίξει καλά δεν θα κερδίσει! Το σημερινό ντέρμπι κρίνει πολλά, ειδικά για τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο σε μεγάλο βαθμό το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και την ψυχολογία και την κατάσταση να παλέψει για το θαύμα της πρόκρισης στην Ευρωλίγκα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μπει σε περίεργα μονοπάτια....

News 24/7

24MEDIA NETWORK