Δεν τρέχει… μόνος ο Εσκριμπά!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει τα δεδομένα για τον Φραν Εσκριμπά που είναι αυτή τη στιγμή ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Η σύγκριση με Περέιρα και τα ονόματα που "παίζουν" στο "ερυθρόλευκο" ρεπορτάζ.

Δεν τρέχει… μόνος ο Εσκριμπά!
εσκριμπά

Η αντίστροφη μέτρηση για την υπόθεση "νέος προπονητής" στον Ολυμπιακό ξεκίνησε, ωστόσο, είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι τα πάντα καλύπτονται από πέπλο σιωπής. Οι αρμόδιοι του συλλόγου δεν έχουν επιβεβαιώσει, ούτε διαψεύσει το παραμικρό εδώ και μέρες με αποτέλεσμα οι φήμες και τα σενάρια να έχουν λάβει διαστάσεις, από τη στιγμή που δεν υπάρχει πληροφόρησε εκ των έσω, παρά μόνο εκ των… έξω.

Με άλλα λόγια, πέρα από το δεδομένο που δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς και σύμφωνα με το οποίο οι "ερυθρόλευκοι" επί Μαρινάκη διαλέγουν προπονητή από την Ιβηρική, όλα τα υπόλοιπα είναι στον αέρα. Η όποια ενημέρωση επί του θέματος προέρχεται από το εξωτερικό και τα σχετικά δημοσιεύματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

"Έρχεται Ελλάδα"

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από Ισπανία μεριά, ο Φραν Εσκριμπά, ο κόουτς που πέτυχε πολλά τα τρία τελευταία χρόνια στον πάγκο της άσημης Έλτσε, έλυσε το συμβόλαιό του με την ομάδα της "Πριμέρα" και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να αναλάβει τα ηνία των νταμπλούχων Ελλάδας.

Ο 50χρονος τεχνικός αποτελεί αναμφίβολα μια περίπτωση με ενδιαφέρον, αλλά και υψηλό δείκτη ρίσκου. Μπορεί να έχει περάσει από πάγκους σημαντικών συλλόγων όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Βαλένθια και η Μπενφίκα, αλλά αυτά συνέβησαν πριν ξεκινήσει σόλο καριέρα. Τότε ήταν συνεργάτης του Κίκε Φλόρες κι όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, στο ρόλο του βοηθού, όσο επιτυχημένος κι αν είναι κάποιος δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα είναι εξίσου καλός κι ως head coach.

Ο Εσκριμπά διαθέτει σοβαρό προφίλ, δεν έχει δηλαδή και μεγάλη σχέση με τον Περέιρα, ο οποίος φρόντισε να μας ενημερώσει χθες στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του από τη διοίκηση της Φενέρ ότι δεν είναι… ηθοποιός, ωστόσο, ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως είναι άλλο πράγμα η Έλτσε και άλλο ο Ολυμπιακός.

Καμία σχέση από πλευράς πίεσης, στόχων, διαχείρισης υλικού, απαιτήσεων και δεν συμμαζεύεται. Μπορεί ο Εσκιμπά, αν τελικά έρθει στον Πειραιά, να αποδειχθεί μια πολύ έξυπνη κίνηση, από την άλλη πλευρά μπορεί να περάσει και να μην ακουμπήσει. Δεν θα είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος…

Δεν "τρέχει" μόνος του

Το γεγονός, πάντως, ότι από πλευράς Ολυμπιακού δεν έχει επιβεβαιωθεί το παραμικρό σχετικά, ούτε καν ότι ο Ισπανός κόουτς είναι μέσα στη λίστα των υποψηφίων, οδηγεί με ασφάλεια στο συμπέρασμα πως δεν τρέχει μόνος στην κούρσα για τον πάγκο των «ερυθρολεύκων».

Η διοίκηση έχει έρθει σε επαφή με τουλάχιστον άλλους δύο τεχνικούς, περισσότερο «ψημένους» στο υψηλό επίπεδο, με πιο γνωστό όνομα και μεγαλύτερες παραστάσεις. Αμφότεροι έχουν ζητήσει προθεσμία μερικών ημερών για να απαντήσουν, οπότε μέχρι αυτό να συμβεί ο Εσκριμπά θα παίζει στα ρεπορτάζ, αλλά –επί της ουσίας- ως αουτσάιντερ.

Κάποιοι δεν έχουν ξεχάσει το –για πολλούς άπιαστο… όνειρο- που ακούει στο όνομα Λουτσιάνο Σπαλέτι, ενώ από κύκλους μάνατζερ ακούστηκε και το όνομα του, επίσης, Ιταλού Ρομπέρτο Ντι Ματέο, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται ή να βρέθηκε και στη λίστα του Φρανκ Άρνεσεν για τον ΠΑΟΚ.

Το τι θα συμβεί τελικά θα το γνωρίζουμε, εκτός απροόπτου μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Την υπόθεση του νέου κόουτς τρέχουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Βρέντζος και ο αρχισκάουτ Χουάνχο Λορένθο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ωστόσο, θα πει και σε αυτή την υπόθεση την τελευταία κουβέντα κι αυτό αν το καλοσκεφτεί κανείς μπορεί να ανατρέχει τα δεδομένα και να προκαλέσει εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής… Μέχρι τότε, αναμονή και ψυχραιμία…

Διαβάστε ακόμη:

Ποιο στοιχείο του Μίτσελ "ψάχνουν" στον επόμενο…

News 24/7

24MEDIA NETWORK