Γιατί ο Ολυμπιακός "χρύσωσε" Εμενίκε!

Μέσα στα δεκάδες ονόματα πρωτοκλασάτων επιθετικών που προτάθηκαν ή εξετάστηκαν από τον Ολυμπιακού επιλέχθηκε και... έρχεται ο 30χρονος Νιγηριανός της Φενέρ. O Σταύρος Γεωργακόπουλος έχει τις απαντήσεις σε όλες τις πιθανές ερωτήσεις για τη συγκεκριμένη επιλογή που γεμίζει την "ερυθρόλευκη" επίθεση.

Galatasaray's Aurelien Chedjou, right, and Emmanuel Emenike of Fenerbahce fight for the ball during their Turkish League soccer derby match at the TT Arena stadium in Istanbul, Turkey, Saturday, Oct. 18, 2014.(AP Photo)
Galatasaray's Aurelien Chedjou, right, and Emmanuel Emenike of Fenerbahce fight for the ball during their Turkish League soccer derby match at the TT Arena stadium in Istanbul, Turkey, Saturday, Oct. 18, 2014.(AP Photo) AP

Αυτή τη φορά το σίριαλ θα έχει happy end. Ο Εμάνουελ Εμενίκε μετά από αρκετές ημέρες διαπραγματεύσεων προβάρει, πλεον, την ερυθρόλευκη φανέλα. Είναι έτοιμος να ανέβει στο αεροπλάνο και να έρθει στη χώρα μας με τελικό προορισμό τον Πειραιά, ακόμη και μέσα στην ημέρα (3/7). Ο 30χρονος Νιγηριανός φορ αποτελεί τον εκλεκτό τον πρωταθλητών, οι οποίοι στο πρόσωπό του βλέπουν μια βελτιωμένη και πιο πλήρη περίπτωση Ιντέγε.

Πριν από μερικές ημέρες, ο Αντώνης Τσακαλέας είχε ακτινογραφήσει πλήρως με τη βοήθεια του "Wyscout" τον πρώην και τον... επόμενο επιθετικό του Ολυμπιακού. Από πλευράς σωματοδομής, Ιντέγε και Εμενίκε μοιάζουν βγαλμένοι από το ίδιο βαρέλι. Είναι στο ίδιο size, με πλούσια σωματικά προσόντα και δύναμη, αλλά και με μία σημαντική διαφορά.

Ο -πρώην πλέον- επιθετικός της Φενέρ, είναι πολύ πιο χαρισματικός με τη μπάλα στα πόδια. Έχει υψηλού επιπέδου τεχνική κατάρτιση, τέτοια που να του επιτρέπει να κάνει ακόμη και επιτόπιες ντρίμπλες, τομέας στον οποίο ο συμπατριώτης και συμπαίκτης του στην Εθνική ομάδας δεν είχε ιδιαίτερο χάρισμα.

Τις τελευταίες ημέρες που το θέμα Εμενίκε-Ολυμπιακός βρέθηκε στο προσκήνιο υπήρξαν χιλιάδες "τιτιβίσματα" για τον Νιγηριανό στράικερ. Γράφτηκε μέχρι και το ότι "οι Έλληνες παίρνουν τον πιο δυνατό και πιο γρήγορο φορ του τουρκικού πρωταθλήματος". Υπερβολή; Θα φανεί στο γήπεδο...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι άνθρωποι της ομάδας είχαν σχηματίσει σαφή εικόνα για το νέο μεταγραφικό απόκτημα από ένα προ τριετίας φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες στην Κωνσταντινούπολη! Ήταν 14 Αυγούστου του 2014 όταν οι "ερυθρόλευκοι" του Μίτσελ αντιμετώπισαν τη Φενέρ του Ισμαΐλ Καρτάλ στο "Σουκρού Σαράτσογλου" και ηττήθηκαν με 2-1.

Σε εκείνο το ματς προετοιμασίας ο Εμενίκε ήταν βασικός για 84 λεπτά πριν αντικατασταθεί από τον Σαχίν. Δεν είχε σκοράρει, αλλά ακόμη και σήμερα υπάρχουν στελέχη του Ολυμπιακού που υποστηρίζουν μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι "δεν μπορούσαμε να τον σταματήσουμε ούτε με λάσο". Ανάλογη εικόνα είχαν και οι Ουσίγιος, Χάσι και προκρίθηκε η υποψηφιότητά του...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΟΥΣΙΓΙΟΣ

Τέτοια περίπτωση επιθετικού είναι ο Εμενίκε. Το πακέτο του είναι πλήρες και ελκυστικό. Δυνατός, κινητικός, τεχνίτης, δεν δίνει σταθερό σημείο αναφοράς στην αντίπαλη άμυνα. Μπαίνει στην προσωπική μονομαχία, πάει στο "ένας με έναν", θα κάνει ακόμη και τακουνάκι για να ελευθερωθεί ή να πασάρει. Το έχει στο ρεπερτόριό του. Όλα αυτά συμβαίνουν όταν του δείχνουν εμπιστοσύνη και νιώθει απαραίτητος. Όταν επηρεαστεί ο ψυχισμός του, είναι άλλος παίκτης, αυτός που τώρα φεύγει από τη Φενέρ, καθώς έπαψαν να τον πιστεύουν και να του παρέχουν την ασφάλεια που χρειαζόταν για να μπαίνει στο γήπεδο με αυτοπεποίθηση.

Βέβαια, στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης έπρεπε καθημερινά να παλέψει με άλλα θηρία. Τον πολύ Ολλανδό Ρόμπι Φαν Πέρσι, τον διεθνή Σενεγαλέζο Μούσα Σο, τον Βραζιλιάνο Φερναντάο, τον διεθνή Τούρκο Βολκάν και δεν συμμαζεύεται. Στον Πειραιά, ωστόσο, η φανέλα με το 9 τον περιμένει. Θα είναι ο βασικός επιθετικός, χρυσοπληρώθηκε γι' αυτό και απομένει να το αποδείξει.

Δεν είναι τυχαίο ότι για την αφεντιά του βρέθηκε στην Πόλη τις τελευταίες τέσσερις ημέρες ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Αρμάντο Μάριο Ουσίγιος. Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι το συνολικό πακέτο της μεταγραφής θα φτάσει και ίσως ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια ευρώ μόνο για τη φετινή σεζόν! Δύο με 2,5 εκατομμύρια θα βάλει στο ταμείο της η Φενέρ (σ.σ. όχι δεν ισχύει το τουρκικό σενάριο ότι έμεινε ή θα μείνει ελεύθερος), άλλα δύο "νετ" ο ίδιος ο Εμενίκε, υπολογίστε και το 42% της εφορίας και προκύπτει εύκολα η σούμα.

Στόχος είναι να φτάσει ξανά στα 15 γκολ που πέτυχε την περίοδο 2013-2014 με τις φανέλες της Σπαρτάκ και της Φενέρ (σ.σ. έπαιξε από έναν γύρο) σε μια σέζον που μέτρησε 30 συμμετοχές, τις 25 ως βασικός. Τα τελευταία τρία χρόνια έβαλε 4, 7 και 4 γκολ αντίστοιχα στο πρωτάθλημα, επίδοση που δεν συνδυάζεται με το πλούσιο ταλέντο του.

Από εδώ και πέρα, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, σε ένα νέο, αλλά ενδεχομένως πιο οικείο περιβάλλον και με περισσότερα λεπτά συμμετοχής στα παπούτσια είναι ευκαιρία για νέο restart. Έχει το πακέτο, αλλά θα πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK