Η εβδομάδα που αλλάζει Ελλάδα και Ολυμπιακό!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τις αλλαγές που φέρνει η επόμενη εβδομάδα στον Ολυμπιακό. Τα νέα πρόσωπα σε σημαντικά πόστα, οι εξελίξεις στα μεταγραφικά, ο μεγάλος πόθος που ακούει στο όνομα, Κέβιν Μιραλάς, αλλά και η υπόθεση Ρομπέρτο.

Η εβδομάδα που αλλάζει Ελλάδα και Ολυμπιακό!

Έχει γίνει πολύ της μόδας τις τελευταίες ημέρες η φράση «αχαρτογράφητα νερά». Πολλοί εκτιμούν πως σε τέτοια κολυμπά ήδη η Ελλάδα με άγνωστο προορισμό, ενώ είναι σίγουρο πως μετά από το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε πολλά θα έχουν αλλάξει. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Ολυμπιακό, έστω κι αν σε αυτή την περίπτωση τα… νερά δεν είναι αχαρτογράφητα.

Στην Πλατεία Αλεξάνδρας ξέρουν τι πρέπει, τι θέλουν, πώς να το πάρουν, άσχετα αν οι εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο μπορεί να αποτελέσουν τροχοπέδη για μερικές ακόμη ημέρες. Την επομένη του κρίσιμου δημοψηφίσματος, οι πρωταθλητές ξεκινούν προετοιμασία προκειμένου τέσσερις ημέρες αργότερα να αναχωρήσουν για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες, έστω κι αν έχει γίνει η σχετική προεργασία.

Νέα πρόσωπα

Το πρώτο που μπορεί να σημειώσει κανείς είναι ότι το «αύριο» του Ολυμπιακού περιλαμβάνει νέα πρόσωπα σε σημαντικά πόστα. Ο Πιέρ Ισά εγκαταλείπει το πόστο του αθλητικού διευθυντή μετά από δύο χρόνια, όπως αποκάλυψε πριν από ακριβώς δύο εβδομάδες (16/6) το Contra.gr για λόγους που λίγο πολύ είναι εύκολα κατανοητοί. Σε κάποιους τομείς πέτυχε, σε κάποιους άλλους (περισσότερους για τους αρμόδιους της ΠΑΕ) όχι και τόσο γι’ αυτό και αποχωρεί.

Την ίδια ώρα, έχει αποκτήσει διευρυμένο ρόλο στη διοίκηση ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης, ενώ απομένει και η ανακοίνωση σχετικά με την –εσωτερική- αναβάθμισης του Γρηγόρη Γεωργάτου, προκειμένου να ξεκαθαριστούν και τα νέα του καθήκοντα, τα οποία αναμένεται να είναι κοντά σε αυτά του Ισά, αλλά όχι ακριβώς τα ίδια.

Ο μεγάλος πόθος, Κέβιν Μιραλάς

Ο Μάρκο Σίλβα θα έρθει στην Ελλάδα για να αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά του μετά την 1 του μήνα, στη διάρκεια της εβδομάδας δηλαδή, ωστόσο, έχει κάνει ήδη τις περισσότερες από τις εισηγήσεις του. Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες ημέρες έχει εξαφανιστεί ή έστω περιοριστεί το όνομα του Βούλγαρου διεθνούς φορ Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, καθώς ο νέος κόουτς προτιμά για την επίθεση παίκτες που να μη δίνουν σταθερό σημείο αναφοράς και τέτοιες περιπτώσεις είναι ο έμπειρος και ποιοτικός Βραζιλιάνος Νενέ, έστω και στα 33 του, αλλά και ο μεγάλος πόθος Κέβιν Μιραλάς, για τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» θα εξαντλήσουν τα περιθώρια, παρά τον υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Είναι γεγονός ότι τη θέση του Μίνο Ραϊόλα έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες ένας άλλος γνωστός ατζέντης, ο Κριστόφ Ενροτέ. Ο Ελβετός μάνατζερ έχει ανοίξει δουλειές με φούντες το τελευταίο διάστημα με την Πλατεία Αλεξάνδρας, καθώς πέρα από την υπόθεση του Μιραλάς, «τρέχει» και για τις επιθυμίες του Βίτορ Περέιρα, ο οποίος θέλει να πάρει στη Φενέρ τη μισή περσινή ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Είναι γεγονός ότι οι Τούρκοι θέλουν τον Μιλιβόγεβιτς, ενώ εξετάζουν και τις περιπτώσεις των Μποτία, Ντουρμάζ. Ο Ολυμπιακός θέλει να ξεφορτωθεί τον τελευταίο, ο οποίος πέρασε και δεν ακούμπησε, ωστόσο, δεν λένε όχι και για τους άλλους δύο, αν τα χρήματα είναι ικανοποιητικά. Για τον «Μίλι», άλλωστε, ξοδεύτηκαν γύρω στα δύο εκατομμύρια (οι Βέλγοι λένε 1.500.000, στον Πειραιά 2,3) πριν από λίγο καιρό, προκειμένου να αποκτηθεί από την Άντερλεχτ και τώρα η προσφορά έχει φτάσει στα 5! Αν ο Σέρβος πουληθεί, αυτομάτως θα αυξηθούν οι πιθανότητες για να ρίξει άγκυρα μια ώρα αρχύτερα στο λιμάνι ο Παπακουλί Ντιόπ της Λεβάντε, αλλά κι ένας ακόμη χαφ υψηλού επιπέδου.

Κάμπελ και Μεξές

Όσο για τη θέση του Ντουρμάζ, στο προσκήνιο επανήλθε πολύ πρόσφατα άλλη μία ενδεχόμενη επιστροφή. Αφορά έναν ακόμη αγαπημένο παίκτη της «ερυθρόλευκης» εξέδρας, τον Τζόελ Κάμπελ και δεν είναι λίγοι οι οποίοι θεωρούν ιδανικό ένα δίδυμο αποτελούμενο από τον Κοσταρικανό και τον Κέβιν Μιραλάς! Το αν αυτό το υπέροχο σενάριο μπορεί να πάρει σάρκα και οστά ή αποδειχθεί όνειρο θερινής νυκτός θα χρειαστεί ένα διάστημα υπομονής και επαφών για να το διαπιστώσουμε.

Για την άμυνα, ο ακριβοθώρητος και αλμυρός Φιλίπ Μεξές παραμένει ο πρώτος στόχος, αλλά για να διαπιστώσουμε το πόσες ακριβώς είναι οι πιθανότητες απόκτησής του θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η σχέση του με τη Μίλαν.

"Ανοιχτό" το θέμα Ρομπέρτο

Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο αφορά τον Ρομπέρτο. Μπορεί άμεση αποχώρηση του Ισπανού Ρομπέρτο μετά τα διαδοχικά ρεπορτάζ από Ισπανία μεριά να μην υπήρξε, ωστόσο, το θέμα παραμένει ορθάνοικτο. Αν τελικά βρεθεί ομάδα να πληρώσει τα περίπου 7 εκατομμύρια της ρήτρας του και τον αποκτήσει, αυτομάτως θα ανοίξει ένα ακόμη πολύ σημαντικό κεφάλαιο. Στην ΠΑΕ αφήνουν να εννοηθεί ότι έχουν εντοπίσει τον πιθανό αντικαταστάτη, ωστόσο, γι’ αυτό το θέμα έχουμε ακόμη καιρό.

Το μόνο σίγουρο είναι πως με όλα τα παραπάνω ο Ολυμπιακός θα αλλάξει πολύ τις επόμενες ημέρες. Πριν ή μετά το δημοψήφισμα δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Θα αλλάξει και το ζητούμενο είναι η βελτίωση σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν. Οι αρμόδιοι είναι πεπεισμένοι ότι θα γίνει αυτό που πρέπει. Αρκεί να το αποδείξουν και στην πράξη…

Διαβάστε ακόμη:

Ορεκτικό με… Ντιόπ κυρίως πιάτο με Κέβιν!

Ο Μιραλάς, ο Ενέν και ο ρόλος-κλειδί του Ενροτέ

News 24/7

24MEDIA NETWORK