Ο Τσόρι δεν είναι πλέον μόνος

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για όσα είδε στο ματς του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά και τον σπουδαίο Τσόρι Ντομίνγκες που απέκτησε σπουδαία βιολιά στην "ορχήστρα".

Ο Τσόρι δεν είναι πλέον μόνος

Πολλά μπορεί να πει κανείς για να σχολιάσει τη νίκη του Ολυμπιακού σε βάρος του Πλατανιά. Και καλά και άσχημα. Το πιο βασικό, όμως, είναι ένα. Ο φετινός Ολυμπιακός δεν τα περιμένει όλα από τον Τσόρι Ντομίνγκες κι ας ήταν για μία ακόμη φορά σημείο αναφοράς. Πλέον ο μαέστρος από την Αργεντινή έχει αποκτήσει και την ανάλογη… παρέα.

Μπορεί η (νέα) ομάδα του Μάρκο Σίλβα να εμφανίζει ακόμη… παιδικές ασθένειες, να παρουσιάζει αστάθεια στην απόδοσή της, να υπάρχει έλλειμμα συνοχής και ρυθμού, ωστόσο, έχει βελτιωθεί σε έναν πολύ σημαντικό τομέα που δεν είναι άλλος από την ποιότητα!

Μαέστρος Τσόρι με σπουδαία βιολιά

Ο σπουδαίος Τσόρι παραμένει σημείο αναφοράς με την απαράμιλλη τεχνική και το μυαλό-ξυράφι, αλλά η «ερυθρόλευκη» ορχήστρα απέκτησε κι άλλα βιολιά. Ο Καμπιάσο δίνει άλλη αίσθηση στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Απλός, σίγουρος, ουσιαστικός, έμπειρος, χαρισματικός δίνει το γενικό πρόσταγμα και κάνει τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα.

Ο Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης, μπορεί να χρειάζεται ακόμη το χρόνο του, αλλά λίγα λεπτά να τον παρατηρήσει κανείς, καταλαβαίνει ότι θα κάνει πολλές ζημιές στα αντίπαλα καρέ. Πραγματικό αγρίμι, δεν σταματά να μάχεται, να κυνηγά κάθε φάση και να έχει ως πρώτη σκέψη την πάσα, όχι την προσωπική ενέργεια. Είναι παίκτης ομάδας ο διεθνής Νιγηριανός, το απέδειξε και στο τακουνάκι προς τον Τσόρι στη φάση του υπέροχου 2-0. θα χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμη για να βρει τον ρυθμό και να πατήσει καλύτερα στο γήπεδο, αλλά είναι σίγουρο πως από τον προκάτοχό του Φράνκο Χάρα, είναι μακράν πιο ποιοτικός.

Πολύ καλή εικόνα έδειξε με το «καλησπέρα» και ο Πορτογάλος Ερνάνι, ο οποίος είναι… αέρας στον κενό χώρο και ζογκλέρ με τη μπάλα στα πόδια. Του αρέσει να κάνει κίνηση στο όριο του οφσάιντ κι αν πάρει σωστά τη μπάλα μπροστά του οι αντίπαλοι θα τον σταματούν μόνο με λάσο. Για να τα λέμε όλα, στο διάστημα της παρουσίας του δεν έδειξε ιδιαίτερη ζέση για να γυρίσει και να μαρκάρει, με αποτέλεσμα πολλές από τις κόντρες του Πλατανιά να ξεκινήσουν στο χώρο ευθύνης του από τον Αποστολόπουλο. Στην πρώτη του παρουσία, όμως, μπροστά στο κοινό της ομάδας του, ήθελε να δείξει τι μπορεί να κάνει με τη μπάλα και είχε το μυαλό του περισσότερο στην επίθεση. Χαλάλι…

Ο Ντουρμάζ είναι εδώ

Ανεβασμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα ματς ήταν και ο Ντουρμάζ, ο οποίος και σκόραρε για το 1-0 και μοίρασε για το 3-0 στον Μαζουακού, ο οποίος ξεκίνησε κι «έκλεισε» εκπληκτικά τη φάση, αλλά και ο Πάρντο, έστω και κατά διαστήματα. Ήταν πιο ενεργητικός και πιο θρασύς σε σύγκριση με τα προηγούμενα ματς πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά, ο Τσόρι που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα (MVP) θα έπρεπε να μοιραστεί αυτή του τη διάκριση με τον αρχηγό Ρομπέρτο, ο οποίος και πέναλτι έπιασε στο πρώτο λεπτό και τα ρολά κατέβασε στο τελευταίο 20άλεπτο την ώρα που οι περισσότεροι από τους συμπαίκτες του άρχισαν να σκέφτονται το ματς με τη Μπάγερν και οι παίκτες του Πλατανιά βρήκαν φως και μπήκαν στην περιοχή των πρωταθλητών.

Ο καλός Ρομπέρτο είναι μεγάλη δουλειά για τον Ολυμπιακό κι αυτό θα αποδειχθεί για μία ακόμη φορά στα ματς του Champions League, εκεί όπου έχει οδηγήσει την ομάδα σε μεγάλες επιτυχίες. Έκαστος στο είδος του και ο Ισπανός στα μεγάλα παιχνίδια…

Η Μπάγερν δεν συγχωρεί!

Εκείνος που προβλημάτισε με την απόδοσή του και τα πολλά αβίαστα λάθη δεν ήταν άλλος από τον Μιλιβόγεβιτς! Ο Σέρβος χαφ πέρα από το ανόητο πούλημα της μπάλας στην πρώτη φάση, όταν και αναγκάστηκε να επέμβει άγαρμπα ο Ντα Κόστα, δίνοντας το δικαίωμα στον διαιτητή να δείξει πέναλτι, είχε αρκετά αβίαστα λάθη και κακές επιλογές στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Το γεγονός ότι δεν θα αγωνιστεί στα δύο πρώτα ματς του Champions League τον έκανε ίσως να χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του…

Ο Μάρκο Σίλβα, πάντως, έκρυψε κάποια από τα χαρτιά του ενόψει του μεγάλου αγώνα με τους Βαυαρούς. Δεν χρησιμοποίησε ούτε λεπτό τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον, ο οποίος συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι βασικός την Τετάρτη, χρησιμοποίησε ως αλλαγές τους Φορτούνη και Ερνάνι, άφησε στην εξέδρα τον Κασαμι. Πιθανότατα θα μπορεί να υπολογίζει και στον Μπουχαλάκη, αν ξεπεράσει τη θλάση που τον ταλαιπώρησε.

Σίγουρα θα δούμε άλλον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων και σε πρόσωπα, αλλά και σε προσέγγιση του παιχνιδιού. Είναι σαφές ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν πιο μαζεμένοι και με διάθεση να τρέξουν τους Γερμανούς στην κόντρα, προσπαθώντας να χτυπήσουν στους κενούς χώρους…

Μέχρι τότε, οι πρωταθλητές έκαναν το 3Χ3=9 στο πρωτάθλημα με 8 γκολ υπέρ, μόλις ένα κατά και ατενίζουν με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια, καθώς έχουν ατελείωτο βάθος στο ρόστερ και μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Μόλις παλιοί και νέοι βρεθούν καλύτερα και περισσότερο πάνω στο χορτάρι είναι βέβαιο ότι αυτή η ομάδα θα προσφέρει θεαματικό ποδόσφαιρο. Και σε αυτό δεν χωρά καμία αμφιβολία. Όταν έχεις ποιότητα αργά ή γρήγορα θα φανερωθεί. Δεν κρύβεται…

Διαβάστε ακόμα:

Ολυμπιακός-Πλατανιάς 3-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK