Γιατί "κόπηκαν" Κασάμι και Καμπιάσο

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την απόφαση του Βίκτορ Σάντσεθ να "κόψει" τους Κασάμι και Καμπιάσο από την αποστολή και εξηγεί τους λόγους γι'αυτό.

Γιατί "κόπηκαν" Κασάμι και Καμπιάσο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εντύπωση σε πολύ κόσμο προκάλεσε η απόφαση του Βίκτορ να αφήσει εκτός 18άδας για την αποψινή κρίσιμη αναμέτρηση με τη Χάποελ Μπερ Σεβά τον Εστέμπαν Καμπιάσο και τον Παϊτίμ Κασάμι. Αμφότεροι, πέρα από την όποια αγωνιστική τους αξία, έχουν και μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι έπαιξαν μαζί κόντρα στη Μπάγερν και την Άρσεναλ στον άξονα του Ολυμπιακού...

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, το πρώτο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι ο Καμπιάσο επέστρεψε στην ομάδα για να... φύγει ο Κασάμι. Ο Αργεντινός είχε κοπεί από τον Μάρκο Σίλβα, η διοίκηση είχε ανακοινώσει, μέσω στελεχών της, πως δεν θα του ανανεωθεί το συμβόλαιο, αλλά ο "Κούτσου" επέστρεψε μέσα σε μια νύχτα. Όσοι ξέρουν λένε ότι αυτό συνέβη όχι μόνο επειδή ο πολύπειρος άσος το ήθελε πολύ, αλλά κι επειδή ο άλλος καραφλός του "ερυθρόλευκου" άξονα ετοιμάζει βαλίτσα για άλλες πολιτείες.

Σε αντίθεση με πέρυσι που δήλωνε δεξιά κι αριστερά, κόντρα στα δεδομένα, ότι θα μείνει στον Πειραιά, ο Κασάμι έχει πλέον καταλάβει ότι θα αποχωρήσει και ψάχνει με τον μάνατζέρ του, τον πολύ Μίνο Ραϊόλα, προς αυτή την κατεύθυνση. Πρόσφατα έλεγε, σε πολύ στενό κύκλο, ότι ο πολυμήχανος ατζέντης του προσπαθεί να τον "σπρώξει" στη Γιουβέντους, λόγω των επαφών που έχει για το big deal με τον Πογκμπά. Αυτή θα ήταν ιδανική εξέλιξη στην καριέρα του, αλλά όχι και η πιο εύκολη.

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ... ΦΕΥΓΑΤΟ

Από τη στιγμή, πάντως, που ο Βίκτορ δεν δείχνει να τον υπολογίζει και τον έχει πλέον τέταρτο στη σειρά (πίσω από Μανιάτη, Μπουχαλάκη, Καμπιάσο) δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο να τον δούμε στη... Νότιγχαμ. Του έχει προταθεί κι αυτή η προοπτική, αλλά στην παρούσα φάση δεν την έχει αποδεχθεί, επιδιώκοντας κάτι καλύτερο.

Υπάρχουν, βέβαια, κι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Κασάμι θα μπορούσε να βοηθήσει μέχρι να φύγει και θα μπορούσε απόψε να καθίσει στον πάγκο, για να παίξει έστω και ως αλλαγή. Ο Ισπανός κόουτς, όμως, έχει άλλα σχέδια και η επιλογή είναι δική του. Ποντάρει σε εκείνους που θα βρίσκονται δίπλα του σε όλη τη σεζόν κι όχι σε "φευγάτους". Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με την επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας, όπου δείχνει να εμπιστεύεται τον νεοφερμένο Ντε λα Μπέγια από τον "παλιό", αλλά όχι συγκεντρωμένο, Μαζουακού.

ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ Ο ΚΑΜΠΙΑΣΟ

Σε ό,τι αφορά τον Καμπιάσο οι λόγοι που αποκλείστηκε είναι ο εξής... ένας! Είναι ακόμη πολύ πίσω στο σκέλος της φυσικής κατάστασης και τρέχει να προλάβει τον επαναληπτικό του Ισραήλ, εκεί όπου (και) λόγω καιρικών συνθηκών (ζέστη και αφόρητη υγρασία) αναμένεται να πέσουν κορμιά. Άρα η εμπειρία, το "καθαρό" του μυαλό και η ηρεμία στο παιχνίδι που τον διακρίνει, είναι απαραίτητα συστατικά για την πρόκριση.

Απόψε, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά. Δεν είναι τυχαίο ότι στο πλαίσιο της γρήγορης προσαρμογής του στην ομάδα, ο Βίκτορ του έδινε χρόνο συμμετοχής στα φιλικά από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στην προετοιμασία. Η φυσική κατάσταση, όμως, και δη στα 36, δεν φτιάχνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Σε μια εβδομάδα, πάντως, όλα θα είναι πολύ καλύτερα για τον "στρατηγό" Καμπιάσο που είναι γεννημένος για δύσκολες "μάχες"...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο κόσμος δημιουργεί πρόβλημα στον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK