Η έξυπνη κίνηση Λεάλι και το "κόψιμο" των τεσσάρων

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την επικείμενη απόκτηση του Νικόλα Λεάλι από την Γιουβέντους που θα ενεργοποιήσει τον Στέφανο Καπίνο, αλλά εξηγεί και τους λόγους που ο Βίκτορ "έκοψε" τους τέσσερις ποδοσφαιριστές από την αποστολή του Ολυμπιακού.

Η έξυπνη κίνηση Λεάλι και το "κόψιμο" των τεσσάρων

Ήταν πράγματι έκπληξη, προσωπικά τη θεωρώ ευχάριστη, η επιλογή του Ιταλού Νικόλα Λεάλι ως αντί-Ρομπέρτο στον Ολυμπιακό. Σε ελεύθερη... μετάφραση θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι πρωταθλητές επέλεξαν μια περίπτωση Καπίνο από το εξωτερικό για να βάλουν στην πρίζα τον δικό τους.

Με άλλα λόγια, οι "ερυθρόλευκοι" επέλεξαν έναν γκολκίπερ στην ίδια ηλικία που θεωρείται σπουδαίο ταλέντο, βρέθηκε στην πλάτη ενός πολύ μεγάλου τερματοφύλακα και ψάχνει την ευκαιρία για να καθιερωθεί σε επίπεδοChampionsLeague. Μπορεί ο Λεάλι να μην έχει –ως τώρα- συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών της Ιταλίας, ωστόσο, έπαιξε σε όλες τις μικρότερες. Και μόνο το γεγονός, άλλωστε, ότι η Γιουβέντους τον διάλεξε για μελλοντικό διάδοχο του Μπουφόν, κάτι λέει, άσχετα αν ο σπουδαίος Τζίτζι είναι μόνο ένας...

Ήταν ψαγμένη η απόφαση να αποκτηθεί ένας τερματοφύλακας που θα τοποθετηθεί στην ίδια αφετηρία με τον Καπίνο που θα έχει την ίδια κάψα για διάκριση, την ίδια όρεξη να πετύχει και να εξελιχθεί ως βασική μονάδα σε σύλλογο επιπέδουChampionsLeague. Οι ερυθρόλευκοι δεν πήγαν σε μια επιλογή «ξεζουμισμένου» πορτιέρε, ο οποίος απλά θα σπρώξει τον Έλληνα διεθνή, ή σε έναν «δευτερότριτο» που έχει συνηθίσει στην ιδέα του πάγκου και δεν έχει βλέψεις για κάτι περισσότερο.

Ο Λεάλι, ο οποίος όταν υπέγραψε με τη Γιουβέντους είχε χαρακτηριστεί ως «παιδί-θαύμα» από τα ιταλικά ΜΜΕ και κοστολογείται έξι εκατομμύρια ευρώ, όχι απλά θα ενεργοποιήσει ακόμη περισσότερο τον Καπίνο, αλλά θα τον απογειώσει. Κι όπως λέμε σε ανάλογες περιπτώσεις «ας νικήσει ο καλύτερος».

Οι τέσσερις "κομμένοι"

Πολλή κουβέντα, ωστόσο, προκάλεσε και η απόφαση του Βίκτορ Σάντσεθ να κόψει από το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας τους τέσσερις από τους πέντε –περσινούς- δανεικούς (Γιαννιώτα, Γούτα, Μπέρτο, Ολαϊτάν) που ακολούθησαν το βασικό στάδιο της Αυστρίας. Όσο σκληρή κι αν θεωρήθηκε η απόφασή του, έκανε αυτό που θεώρησε σωστό και προχωρά. Η πορεία προς την επιτυχία, άλλωστε, δεν χωρά συμβιβασμούς.

Για τους τρεις από τους τέσσερις ήταν από την αρχή δύσκολη η «αγωνιστική» επιβίωση στο φετινό ρόστερ. Στις θέσεις που αγωνίζεται ο φιλότιμος Μπέρτος, ο Ολυμπιακός απέκτησε δύο υψηλού επιπέδου μπακ από το εξωτερικό και δη από την «Πριμέρα» (Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια), ο Ομάρ είναι σε φάση επιστροφής, άρα τα περιθώρια ήταν πολύ στενά για να «επιβιώσει». Ο Δημήτρης Γούτας θέλει ακόμη δουλειά και παιχνίδια, κάπου αλλού για να αντέξει το βάρος της ερυθρόλευκης φανέλας, άρα ο δανεισμός και για τη φετινή σεζόν μοιάζει μονόδρομος.

Όσο για τον Ολαϊτάν, είναι από δύσκολο έως απίθανο να φτάσει στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε με την καρδιά του, άρα η πορεία του ήταν μάλλον προδιαγεγραμένη. Του δόθηκε η ευκαιρία να ακολουθήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας κυρίως ως ψυχολογική τόνωση, αλλά το «αύριο» ήταν δεδομένο ότι δεν θα τον βρει στο Ρέντη.

ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΔΙΚΟ;

Σε ό,τι αφορά τον Γιαννιώτα, ο ίδιος εκτιμά ότι ως εν ενεργεία παίκτης της Εθνικής ομάδας θα μπορούσε να βρει θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού έστω ως εναλλακτική επιλογή. Δύο προπονητές, όμως, είχαν άλλη άποψη. Και ο Βίκτορ και ο προκάτοχός του Μάρκο Σίλβα. Προφανώς θέλουν κάτι καλύτερο για τα άκρα της επίθεσης όσο κι αν αυτό ακούγεται άδικο στ’ αυτιά του 23χρονου άσου και όχι μόνο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο προπονητής και ο κάθε προπονητής πάνω απ’ όλα θέλει το καλό της ομάδας του. Δεν έχει λογική, λοιπόν, να κόψει έναν παίκτη αν δει ότι μπορεί να του κάνει τη δουλειά. Άρα περιμένει κάτι καλύτερο στη διάρκεια των μεταγραφών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και κάτι ακόμα. Ο Ολυμπιακός θα δηλώσει εντός των προσεχών ημερών (μέχρι τις 15 του μήνα) τη λίστα στηνUEFAγια τα ματς των προκριματικών.

Σε αυτή τη λίστα θα δηλωθούν 21 ποδοσφαιριστές και ο πιτσιρικάς Βούρος ως γηγενής. Άρα κάποιοι θα έμεναν εκτός ούτως ή άλλως. Κι ο Βίκτορ προτίμησε να ανοίξει τα χαρτιά του από τώρα, ώστε και οι «κομμένοι» να έχουν περισσότερο χρόνο τη διάθεσή τους για να βρουν τον επόμενο σταθμό στην καριέρα τους...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το Βέλγιο και οι "κομμένοι"
Τεράστια απογοήτευση Γούτα: Ζητά να μείνει ελεύθερος
Έκοψε Γιαννιώτα και άλλους τρεις ο Βίκτορ
Λύγισε, έκλαψε και ζήτησε να φύγει ο Γιαννιώτας

News 24/7

24MEDIA NETWORK