Η επιστροφή από το Ισραήλ φέρνει και καλές μεταγραφές

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για το μεγάλο στόχο του Ολυμπιακού που είναι η πρόκριση κόντρα στην Χάποελ και τις μεταγραφές που "έρχονται" με την επιστροφή της ομάδας από το Ισραήλ.

Η επιστροφή από το Ισραήλ φέρνει και καλές μεταγραφές

Μία από τις πιο κρίσιμες εβδομάδες για όλη τη σεζόν, ξεκίνησε σήμερα για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους ήταν σε εξέλιξη και μετά από το τέλος της, ο Βίκτορ πρόκειται να ανακοινώσει τα ονόματα των εκλεκτών που θα πετάξουν σε λίγες ώρες με προορισμό και από εκεί οδικώς για τη Μπερ Σεβά.

Περιττό να αναφέρει κανείς ότι η πρόκριση των Ερυθρολεύκων σε βάρος της Χάποελ αποτελεί μονόδρομο στο δρόμο για τα ματς που κουνιέται το σεντόνι κι άπαντες έχουν στρέψει προς τα εκεί το ενδιαφέρον τους.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

Μετά τον συναγερμό που σήμανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, βλέποντας μια ομάδα μακριά από τα δικά του «θέλω», αλλά κι εκείνα του κόσμου της, έχει κηρυχθεί «γενική επιστράτευση» κι ο καθένας από το πόστο που του αναλογεί, προσπαθεί να συμβάλει στην επίτευξη του μεγάλου στόχου.

Ενός στόχου, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει προσπάθεια να επιτευχθεί χωρίς η ομάδα να έχει τη δυνατότητα στήριξης από πολλούς οπαδούς της. Στη διάθεση της ΠΑΕ βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 800 εισιτήρια, αλλά –παρά τη διάθεση που υπάρχει- δεν υπάρχει διάθεση να απορροφηθούν στο σύνολό τους, μιας και η έδρα των Ισραηλινών δεν ανήκει στους εύκολα προσβάσιμους προορισμούς.

Παρά τις προσπάθειες των αρμοδίων του συλλόγου, λόγω της τουριστικής περιόδου που βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, δεν κατέστη δυνατό να βρεθούν ούτε από την Ελλάδα, ούτε από τις γύρω χώρες, τσάρτερ για να μεταφέρουν τους ενδιαφερόμενους οπαδούς, με αποτέλεσμα κάποιοι να έχουν κινηθεί μεμονωμένα για να κανονίσουν το δύσκολο «πήγαινε-έλα».

Ακόμη κι αυτό το εμπόδιο, ωστόσο, δεν είναι ικανό να στερήσει ή έστω να περιορίσει τη διάθεση των Ερυθρολεύκων να ανταποκριθούν σε μια πολύ δύσκολη αποστολή εκτός έδρας, όπου το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί όχι μόνο από τη δυναμικότητα των δύο αντιπάλων, αλλά και από τις πολύ δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες (σ.σ. ζέστη και υγρασία στα... κόκκινα).

ΨΑΧΝΕΙ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

Ο Βίκτορ που ψάχνει να βρει τα πατήματά του και να ισορροπήσει ανάμεσα στις απαιτήσεις μιας δυνατής προετοιμασίας και δύο προκριματικών που θα κρίνουν πολλά, δείχνει αποφασισμένος να πάρει στη ρεβάνς με όλα του τα μεγάλα όπλα στην πίστα. Μέσα Φορτούνης, Τσόρι, Καμπιάσο κι όποιος αντέξει. Ξέρει ότι τα μεγάλα παιχνίδια είναι για τους μεγάλους παίκτες και ψάχνει τρόπο να χωρέσει όσο γίνεται περισσότερους στην ενδεκάδα, αλλά και τη σωστή «χημεία».

Το τι θα γίνει τελικά το βράδυ του επαναληπτικού πάνω στο τερέν δεν μπορούμε από τώρα να το γνωρίζουμε. Εκείνο, ωστόσο, που θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο είναι πως η επιστροφή από το Ισραήλ θα συνοδευτεί από σημαντική ενίσχυση στο ρόστερ. Αυτό δεν είναι εκτίμηση, αλλά η εξέλιξη του ρεπορτάζ, απόρροια των κινήσεων που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες.

ΔΥΟ Ή ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Για όσους δεν το γνωρίζουν, από την προσεχή Πέμπτη μέχρι την επόμενη Δευτέρα, όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στη φάση τωνPlayoffείτε για τοChampionsLeague, είτε για τοEuropaέχουν δικαίωμα να ανανεώσουν τις λίστες προς την UEFA. Και ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί κόντρα στον επόμενο Ευρώ-αντίπαλό του ενισχυμένος με δύο ή τρεις παίκτες πρώτης γραμμής.

Είναι γνωστό από τις προηγούμενες ημέρες ότι ο 29χρονος Ούγγρος διεθνής εξτρέμ Ντζούντζακ της Μπούρσασπορ, ο 25χρονος Άγγλος στράικερ της Κάνσας Σίτι, Ντομ Ντόιερ και ο 28χρονος Κοσταρικανός στόπερ της Παλέρμο Τζιανκάρλο Γκονσάλες βρίσκονται πολύ ψηλά στη μεταγραφική λίστα.

Ανεξάρτητα από το ποιοι θα είναι τελικά οι εκλεκτοί, είναι σαφές ότι οι επόμενες κινήσεις θα αποτελέσουν έτοιμες λύσεις για την ενδεκάδα. Από τα ονόματα, την ηλικία και την προϋπηρεσία των παικτών που ενδιαφέρουν κι έχουν βρεθεί στο στόχαστρο προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο Ολυμπιακός πάει σε σίγουρες επιλογές παικτών που δεν θα κάνουν... αγροτικό στον Πειραιά, αλλά θα μπουν προκειμένου να βοηθήσουν άμεσα!

Οι επαφές και με αυτούς, αλλά και με τους επόμενους στη λίστα, αν κάτι στραβώσει, είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο και είναι σαφές ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν θα έχουν εξελίξεις μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και σε μεταγραφικό, μιας και θα υπάρξουν, έως το Σαββατοκύριακο, τουλάχιστον δύο (ίσως και τρεις) δυνατές αφίξεις. Υπομονή έως το βράδυ της Τετάρτης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η... πρόκριση του Καμπιάσο!
Με MVP τον Σεμπά δεν πάει πουθενά

News 24/7

24MEDIA NETWORK