Ο "επαναστάτης" των -40 και ο Σίλβα του νταμπλ…

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την "επανάσταση" του ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό που ετοιμάζεται να κάνει το νταμπλ.

Ο "επαναστάτης" των -40 και ο Σίλβα του νταμπλ…

Το απόγευμα της Τετάρτης επρόκειτο να γίνει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ με θέα τον τελικό της 7ης Μαΐου. Το ματς τελικά δεν θα διεξαχθεί, καθώς οι οπαδοί του "δικεφάλου" οδήγησαν τον Ιβάν Σαββίδη σε μία ακόμη λανθασμένη απόφαση και απέδειξαν ποιος τελικά κάνει κουμάντο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι μη αποφάσεις του Σαββίδη

Αυτοί που διέκοψαν με το έτσι θέλω τον πρώτο ημιτελικό ουσιαστικά επέβαλαν με τη στάση και τις ανακοινώσεις τους στον μεγαλομέτοχο να επιμείνει στην παρορμητική σκέψη που είχε εκφράσει μετά από τον πρώτο αγώνα και να πάρει κάβα -3 βαθμούς για το επόμενο πρωτάθλημα.

Ο Ιβάν Σαββίδης αρνείται να καταλάβει ή φοβάται να παραδεχθεί ότι για να βάλει τον ΠΑΟΚ στο δρόμο της ανάκαμψης θα πρέπει να αποφασίζει εκείνος που πληρώνει κι όχι όλοι οι γύρω-γύρω. Ποντιακό ανέκδοτο θυμίζουν οι αποφάσεις του. Δηλαδή σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός ζητάει δύο πέναλτι (σε βάρος του Φορτούνη) και ο ΠΑΟΚ ένα (σε βάρος του Μακ) κάποιοι ανόητοι μπουκάρουν στο γήπεδο διακόπτουν το ματς, δεν επιτρέπουν να συνεχιστεί παρά τη διάθεση των παικτών και των δύο ομάδων, ενώ επιβάλλουν στην ομάδα τους να "φυγομαχήσει" από τον επαναληπτικό.

Πέρυσι, αν δεν κάνω λάθος, η ίδια ομάδα με τον Άγγελο Αναστασιάδη στο τιμόνι της κατέβηκε στον αγώνα πρωταθλήματος και νίκησε 1-2 τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Κανείς δεν την "πείραξε", κανείς δεν την εμπόδισε να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη στο σπίτι των "ερυθρολεύκων", μια επικράτηση που υποχρέωσε μέχρι και τον Σάββα Θεοδωρίδη να δώσει συγχαρητήρια στον προπονητή και τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

"ΦΤΑΙΕΙ" Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ -40

Εκείνος ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, κρίθηκε αποτυχημένος στην πορεία, ενώ ο φετινός των -40 βαθμών από την κορυφή του πρωταθλήματος χαρακτηρίστηκε "επαναστάτης" επειδή δεν "κατέβηκε" στο Φάληρο έστω για την τιμή των όπλων. Αν κατάλαβα καλά για το ότι ο "δικέφαλος" συγκέντρωσε τους μισούς –περίπου- βαθμούς από τον πρωταθλητή (45 έναντι 85) στο φετινό πρωτάθλημα "φταίει" ο… Ολυμπιακός!

Από την άλλη ψάχνω να βρω σε ποια ματς από το ξεκίνημα της σεζόν αδικήθηκε η "ασπρόμαυρη" ομάδα και δυσκολεύομαι. Αντίθετα, εύκολα μου έρχονται στο μυαλό δύο παιχνίδια που αδικήθηκαν οι μεγάλοι της αντίπαλοι στα φετινά ματς της Τούμπας. Ο Ολυμπιακός για δύο αποβολές (Τζαβέλας, Βίτορ) που… κατάπιε ο Γιάχος, η ΑΕΚ για ένα πέναλτι σε βάρος του Σιμόες που της στοίχισε την ισοπαλία…

Στον "επαναστάτη" ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, βέβαια, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Ο άνθρωπος που πέρυσι δήλωνε ότι θα οδηγήσει την ομάδα του στο top 20 της UEFA αποφασίζει να την μικρύνει ακόμη περισσότερο επειδή διστάζει να ορθώσει ανάστημα μπροστά στους οργανωμένους και οι "αυλικοί" χειροκροτούν και βαφτίζουν το κρέας-ψάρι. Κάπου, κάπως, κάποτε, βέβαια, θα πάρει χαμπάρι τι γίνεται ο Σαββίδης. Ήδη ο Σάββας Θεοδωρίδης του είπε σε μια πρόσφατη συνάντηση στα γραφεία της "Λίγκας" ότι "σου τρώνε τα λεφτά" και ο ισχυρός άντρας του ΠΑΟΚ δεν άφησε την κουβέντα να πέσει κάτω, άσχετα αν ακόμη δεν έχει επιλέξει να συγκρουστεί για να λύσει τα πραγματικά προβλήματα της ομάδας του…

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Την ίδια ώρα στον Ολυμπιακό όχι μόνο δεν στενοχωρήθηκαν που δεν θα γίνει το αποψινό ματς, αλλά προετοιμάζονται πυρετωδώς για τον μεγάλο τελικό με τον απαιτητικό Μάρκο Σίλβα να λαμβάνει τα μέτρα του. Πως μεταφράζεται αυτό; Πρώτα απ’ όλα ο Πορτογάλος δεν άφησε να πέσει κάτω ούτε το 1-0 από τον Πανιώνιο στο ματς-αγγαρεία της προηγούμενης Παρασκευής. Ήταν σίγουρο, για όσους τον γνωρίζουν, πως θα εκμεταλλευθεί τη χαλαρή εμφάνιση των παικτών του για να σφίξει τα λουριά και να στείλει μηνύματα ενόψει τελικού.

Από το ξεκίνημα της εβδομάδας, λοιπόν, φρόντισε να θυμίσει σε όλους ότι οι υποχρεώσεις δεν τελείωσαν και ότι ένας στόχος βρίσκεται μπροστά έτοιμος να κατακτηθεί απέναντι σε μία ομάδα με την οποία ο Ολυμπιακός έχει ανοικτούς –αγωνιστικούς- λογαριασμούς. Υπό την έννοια ότι υπάρχει το έξτρα κίνητρο για ρεβάνς μετά από την -μοναδική φέτος- ήττα στο πρωτάθλημα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μάρκο Σίλβα σκέφτεται να μαζέψει κατά μία μέρα και το ρεπό του Πάσχα, ώστε να μη χαθεί μια ακόμη προπόνηση. Από εκεί που το πρόγραμμα ήταν να μείνουν οι παίκτες "ελεύθεροι" από τη Μ. Παρασκευή μέχρι την Τρίτη, αναμένεται να επιστρέψουν στο γήπεδο τη Δευτέρα προκειμένου να κάνουν μια "γεμάτη" εβδομάδα προετοιμασίας μέχρι τον μεγάλο αγώνα της 7ης Μαΐου. Διαφορετικές συμπεριφορές, διαφορετικοί στόχοι, διαφορετική νοοτροπία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Όλοι οι τελικοί Ολυμπιακός-ΑΕΚ
Έντεκα περιπτώσεις τερματοφυλάκων για τον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK