Ο Λεάλι, το πλαφόν συμμετοχών και οι μεταγραφές

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος καταγράφει τις λεπτομέρειες της επιλογής Λεάλι για τον "άσο" και αναλύει τα δεδομένα για την επόμενη μέρα.

Ο Λεάλι, το πλαφόν συμμετοχών και οι μεταγραφές
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο δικό μου μυαλό και όχι μόνο, ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο ότι ο Ολυμπιακός δεν θα δεχόταν να μπει πλαφόν συμμετοχών στο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Γιουβεντίνος Νικόλα Λεάλι. Ήταν απόλυτα λογικό ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που ο "ερυθρόλευκος" οργανισμός θέλει να αναδείξει κι όχι να θάψει το περιουσιακό στοιχείο που ακούει στο όνομα Στέφανος Καπίνο.

Ο Έλληνας διεθνής, άλλωστε, καθόρισε το προφίλ του παρτενέρ του από το εξωτερικό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για ένα μεγάλο διάστημα ακουγόταν έντονα ως στόχος των πρωταθλητών ένας άλλος αξιόλογος τερματοφύλακας από το εγχώριο πρωτάθλημα, ο Σωκράτης Διούδης.

ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ

Οι αρμόδιοι του συλλόγου, όμως, σε συνεργασία με τον Βίκτορ, επέλεξαν να πάνε σε μια ανάλογης ηλικίας, αλλά πιο ασφαλή επιλογή, καθώς ο 23χρονος Λεάλι που έκανε τέσσερα χρόνια αγροτικό σε ομάδες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας της Ιταλίας, είναι έτοιμος να κάνει το άλμα και να αρπάξει την επόμενη –μεγάλη- ευκαιρία στην καριέρα του.

Με τον Λεάλι δίπλα του ο Καπίνο δεν θα νιώσει στιγμή... ήσυχος. Δεν θα χαλαρώσει ούτε στιγμή, από τη στιγμή που είναι φιλόδοξος, ικανός και νιώθει έτοιμος να φορέσει τα γάντια του Ρομπέρτο. Δεν γινόταν, λοιπόν, ο Ολυμπιακός να πάρει με προίκα τον πιτσιρικά πορτιέρε της "Γιούβε". Με κάποιου είδους συμφωνία που να τους υποχρεώνει να τον "πριμοδοτήσουν" με καμιά 20αριά επίσημα παιχνίδια στη διάρκεια της σεζόν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΘΕΙΑ

Έβαλαν τους δύο μονομάχους για τη φανέλα με το "νούμερο 1" ακριβώς στην ίδια ευθεία. Δεν έδωσαν ούτε πόντο προβάδισμα σε κανέναν επειδή πολύ απλά θέλουν μέσα από τον σκληρό ανταγωνισμό να αναδειχθεί ο καλύτερος. Ο πιο... κοντά στον Ρομπέρτο, ώστε να φορέσει και τα γάντια του. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι η ομάδα θα έχει φέτος ξεκάθαρα βασικό και αναπληρωματικό γκολκίπερ. Όλα δείχνουν πως κάθε βδομάδα θα έχουμε μάχη και είναι στο χέρι του κόουτς να βγάλει κερδισμένη την ομάδα από αυτή τη διαδικασία.

Μου έκαναν εντύπωση και δεν το κρύβω τα λόγια του Βαγγέλη Μόρα. Ο διεθνής στόπερ, ο οποίος είναι πλέον "Ιταλός", μιας και διανύει τη 10η σεζόν του στα γήπεδα της γειτονικής χώρας, μου έλεγε σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι ο Λεάλι έχει εξαιρετικά προσόντα, αλλά ψάχνει ακόμη τη σταθερότητα στο πολύ υψηλό επίπεδο και κατέληξε λέγοντας ότι "πιστεύω πολύ τον Καπίνο και έχει όλα τα προσόντα για να εξελιχθεί σε βασικό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού".

"Καιρός είναι να γίνει κάτι τέτοιο..." μου είπε με νόημα στον επίλογο της κουβέντας μας ο Μόρας θέλοντας, εμμέσως πλην σαφώς, να στείλει έμμεσο μήνυμα ότι οι Έλληνες παίκτες θα πρέπει να στηριχθούν περισσότερο ακόμη και από ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό όπως ο Ολυμπιακός και η πίεση τεράστια ακόμη και στα φιλικά.

Να αναδειχθεί το "project Καπίνο"

Το "project Καπίνο" πρέπει να αναδειχθεί κι επειδή σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να περάσει ούτε μια μέρα χαμένη, τοποθετήθηκε δίπλα ο "λαγός" Λεάλι. Ο Καπίνο, όμως, όπως και ο κάθε Καπίνο του Ολυμπιακού δεν έχει και δεν πρέπει να έχει την πολυτέλεια να νιώθει σίγουρος ότι έφτασε στον τερματισμό, ενώ βρίσκεται ακόμη στην αρχή της διαδρομής. Αν πιστέψει ότι τώρα που έφυγε ο Ρομπέρτο θα πάρει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του, θα χάσει τον προσανατολισμό του κι αυτό θα το "πληρώσει" η ομάδα.

Από ‘κει και πέρα, έχει σημασία να δούμε πως έχει κινηθεί ως τώρα στο παζάρι ο Ολυμπιακός και πως θα συνεχίσει. Στα άκρα της άμυνας αποκτήθηκαν δύο μπαρουτοκαπνισμένοι μπακ, από Σεβίλλη και Σοσιεδάδ, ο Φιγκέιρας και ο Ντε Λα Μπέγια, καθώς ενόψει των προκριματικών, τα μετόπισθεν χρειάζονται εμπειρία και σιγουριά. Πρόκειται για επιλογές περιορισμένου ρίσκου, με παραστάσεις στο υψηλό επίπεδο, στοιχεία που βοηθούν στη γρήγορη προσαρμογή.

ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΙ ΦΟΡ

Σε ό,τι αφορά το επιθετικό σκέλος, ωστόσο, η αναζήτηση αφορά παίκτες ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους, ώστε η απόκτησή τους να έχει και τον χαρακτήρα επένδυσης. Τέτοια περίπτωση είναι ο πρώην συμπαίκτης του Φρανσουά Μοδέστο στη Μπαστιά, ο 20χρονος συνονόματος του Κορσικανού, Καμανό. Ο πιτσιρικάς από τη Γουινέα είναι ομολογουμένως περίπτωση που δεν περνά απαρατήρητη. Γρήγορος, ποιοτικός, με φαντασία. Επένδυση για το μέλλον...

Θα πάει (και) σε τέτοιες μεταγραφές ο Ολυμπιακός για να δυναμώσει μεσοεπιθετικά την ομάδα του Βίκτορ. Ο ένας από τους δύο εξτρέμ που θα αποκτηθεί, θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Ο άλλος θα είναι πιο έμπειρος και πιο "μεγάλο" όνομα. Το ίδιο θα συμβεί και με τον επιθετικό και με το 8άρι. Όσο για το νέο στόπερ, θα πρέπει να περιμένουμε άλλη μια επιλογή ασφαλείας. Θα πρέπει να είναι ηγέτης κι αυτό προϋποθέτει πολύ προσεκτική και ενδελεχή έρευνα αγοράς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επίσημο: Στον Ολυμπιακό ο Λεάλι

News 24/7

24MEDIA NETWORK