Ο Ολυμπιακός θα επενδύσει ξανά, οι υπόλοιποι;

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος, με αφορμή τις δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη, γράφει για τη πρόθεση των διοικούντων τον Ολυμπιακό να επενδύσουν, ακόμα κι αν υπάρξει Grexit, ενώ διατηρεί αμφιβολίες αν θα πράξουν το ίδιο κι οι υπόλοιποι "μεγάλοι".

Ο Ολυμπιακός θα επενδύσει ξανά, οι υπόλοιποι;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πολλές φορές ο Σάββας Θεοδωρίδης έχει κατηγορηθεί από διάφορους ότι λέει τα… δικά του όταν επιχειρεί να υπερασπιστεί τον Ολυμπιακό, τον οποίο "υπηρετεί" πάνω από μισό αιώνα. Η χθεσινή δήλωσή του, ωστόσο, η οποία φιλοξενήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ δεν εκφράζει αποκλειστικά τα δικά του πιστεύω, αλλά μεταφέρει ουσιαστικά τη θέση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μέρες τώρα κυκλοφόρησε ως φήμη ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε πει σε δικούς του ανθρώπους πως "ακόμη κι αν γίνει Grexit, θα υπάρξει οικονομική ζημιά, αλλά εμείς έχουμε τη δυνατότητα να ξαναχτίσουμε δυνατή ομάδα μέσα σε μια μέρα! Οι άλλοι μπορούν;". Τελικά μέσα από τα λόγια του έμπειρου αντιπροέδρου προκύπτει ακριβώς αυτή η διάθεση από τον ισχυρό άντρα της διοίκησης.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και προκάλεσε την ακραία αυτή αντίδραση του Ολυμπιακού, μέσω Θεοδωρίδη, δεν είναι άλλη από τις μεθοδεύσεις που υπήρξαν στην ΕΠΣ Ζακύνθου. Καιρό τώρα στην Πλατεία Αλεξάνδρας έλεγαν ότι η δήθεν "εξυγίανση" που επικαλούνται ορισμένοι για το "καλό" του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να εκφραστεί από ανθρώπους οι οποίοι στο παρελθόν έχουν μεταχειριστεί κάθε τρόπο για να φτάσουν στο στόχο τους…

Η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ, λοιπόν, δεν είναι αρνητική σε προτάσεις ή σκέψεις για τη βελτίωση του προϊόντος που λέγεται ποδόσφαιρο, γι’ αυτό και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποδέχθηκε την πρόταση Κοντονή για να καθίσει στο τραπέζι με τους άλλους ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ, η οποία ξεκάθαρα "τορπιλίστηκε" απ’ όσους ήθελαν να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα σύγκλισης απόψεων.

Αυτό που δεν δέχονται στον Πειραιά είναι η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα από συγκεκριμένα κέντρα, με συγκεκριμένα αφεντικά και συγκεκριμένη στόχευση που στο όνομα της δήθεν "εξυγίανσης" επιθυμούν να πλήξουν τον Ολυμπιακό, όχι με επενδύσεις, αλλά με διαφορετικούς τρόπους. Γι’ αυτό και συχνά πυκνά υπενθυμίζουν πως όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση των "ερυθρολεύκων" η ομάδα ήταν 5η, εκτός Champions League, τελικά κι εκτός Ευρώπης, αλλά δαπανήθηκαν τεράστια ποσά, όχι μόνο για τη μεταβίβαση των μετοχών, ούτε απλά και μόνο για να ορθοποδήσει, αλλά για να πάρει ξανά το πρωτάθλημα και τα 5 επόμενα…

Έχουν στερέψει οι όποιες δικαιολογίες

Ειδικά για τη φετινή σεζόν που οι διαφορές στη βαθμολογία ήταν "χαώδεις" στον Ολυμπιακό εκτιμούν κι αυτό εκφράστηκε δια στόματος Σάββα Θεοδωρίδη και όχι μόνο, ότι έχουν στερέψει και οι όποιες δικαιολογίες. Αντί, λοιπόν, να γίνει από όλους μια ειλικρινή προσπάθεια να δουν τι πραγματικά φταίει στα του οίκου τους, η "καραμέλα" της ΕΠΟ "πιπιλίζει" το μυαλό των οπαδών τους και φτιάχνει έστω και ψεύτικα "άλλοθι".

Σχετικά με το Grexit υπάρχει και μια άλλη παράμετρος κι αφορά τα συμφέροντα των μεγάλων ομάδων. Πολλοί πιστεύουν ότι ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από UEFA και FIFA θα πλήξει κυρίως τον Ολυμπιακό και σε μια πρώτη ανάγνωση έτσι είναι. Ο ΠΑΟΚ, άλλωστε, δεν έχει σοβαρή πιθανότητα να παίξει στο Champions League, ενώ για την ΑΕΚ λέγεται ότι δεν έχει καν ξεκαθαρίσει ακόμη το θέμα της αδειοδότησης. Ο Παναθηναϊκός που έχει περισσότερα να χάσει έσπευσε εδώ και μέρες να βγάλει σχετική ανακοίνωση…

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, κινδυνεύει να χάσει όλους τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές του, όχι μόνο τους ξένους, αλλά και τους Έλληνες. Ο Φορτούνης για παράδειγμα μπορεί σε ενδεχόμενο Grexit να μείνει ελεύθερος για μια ομάδα του εξωτερικού και η ΠΑΕ να ψάχνει τρόπο για να διεκδικήσει αποζημίωση, αλλά να μην μπορεί αφού οι ελληνικές ομάδες δεν θα αναγνωρίζονται από τα αρμόδια –πειθαρχικά όργανα του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ανάλογα πρόβλημα, ωστόσο, έστω κι αν η "χασούρα" θα είναι μικρότερη θα έχουν και οι υπόλοιπες ομάδες.

Μεθόδοι βγαλμένες από ταινίες με γκάνγκστερ

Η διαφορά εντοπίζεται στη διάθεση του Ολυμπιακού να επενδύσει ξανά και να περάσει τον σκόπελο, έστω και μετά από κάποια χρόνια. Υπάρχει το υπόβαθρο, υπάρχει η διάθεση, η τεχνογνωσία, μια ικανή βάση ρόστερ για να το αντέξει. Είναι αμφίβολο, ωστόσο, αν και οι άλλες "παραδοσιακά" μεγάλες ομάδες θα μπορούσαν να κάνουν κάτι ανάλογο. Μήπως, άραγε, θα έπρεπε να αναζητήσουν άλλους τρόπους για να βρεθεί η λύση στα καυτά θέματα από την απαξίωση και μεθόδους βγαλμένες από ταινίες με γκάνγκστερ; Σε τελική ανάλυση άπαντες οφείλουν να σέβονται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης κι όχι να τις κρίνουν κατά το δοκούν. Ακόμη και για εκείνους που κατηγορούνται υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο έχει καταπατηθεί βάναυσα σε αρκετές περιπτώσεις μόνο και μόνο για να συνεχίσουν κάποιοι απτόητοι την προπαγάνδα.

Όσο για τον Σταύρο Κοντονή οι περισσότεροι αποδέχονται ότι έχει διάθεση να βοηθήσει, έστω κι αν οι τρόποι που επιλέγει δεν είναι πάντα οι ενδεδειγμένοι. Από την άλλη ο Υφυπουργός επικαλούμενος συνεχώς το "κοινό καλό" και την "κοινή γνώμη" έχει παρασυρθεί σε ακραίες αποφάσεις και συμπεριφορές που μπορεί να προκαλέσουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα απ’ αυτό που έχει στο μυαλό του. Όταν ένας ασθενής βρίσκεται στο κρεβάτι, κοιτάζεις να τον βοηθήσεις να σηκωθεί κι όχι να τον "σκοτώσεις" πρώτα για να τον "αναστήσεις" ξανά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θεοδωρίδης: "Αν είναι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, τότε χίλιες φορές Grexit"

News 24/7

24MEDIA NETWORK