Ο Ρομαό του Μπιέλσα και ο Μπουχαλάκης του Μπέντο...

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος εξηγεί τους λόγους που ο Πάουλο Μπέντο δείχνει να προτιμά τον Ανδρέα Μπουχαλάκη ως αντικαταστάτη του Λούκα Μιλιβόγεβιτς από τον Αλέξι Ρομαό που αποκτήθηκε το καλοκαίρι ακριβώς γι' αυτό το λόγο. Σχολιάζει την απόδοση του απίστευτου Νικολάου και μοιράζει ελέγχους προόδου σε Ανσαριφάρντ, Σισοκό και Παρέδες.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Όσοι περίμεναν τον Αλεξί Ρομαό ως αντικαταστάτη του Λούκα Μιλιβόγεβιτς μάλλον δεν έχουν μάθει ακόμη καλά τον Πάουλο Μπέντο. Μπορεί ο Γάλλος κόφτης να αποκτήθηκε στα τέλη του Αυγούστου ως αντικαταστάτης του Σέρβου, ο οποίος κι εκείνος τις ημέρες βρέθηκε στο μεταγραφικό προσκήνιο, αλλά ο Πορτογάλος κόουτς δείχνει να έχει πιο ψηλά στην προτίμησή του τον Ανδρέα Μπουχαλάκη.

Για να τα λέμε όλα, δεν είναι και ο μόνος που βλέπει με καλό μάτι τον “Μπούχα”. Πριν από ενάμιση χρόνο ο Μάρκο Σίλβα όταν του πρωτοτέθηκε στα υπόψη το όνομα του Εστέμπαν Καμπιάσο είχε απαντήσει ότι “έχω τον Μπουχαλάκη και θέλω να του δώσω την ευκαιρία”. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγες ημέρες αργότερα κι ενώ είχε αποκτηθεί ο “Κούτσου”, τον Ανδρέα είχε ως βασική επιλογή, άσχετα αν λίγες ημέρες αργότερα ο 23χρονος μέσος τραυματίστηκε κι έμεινε εκτός για τη μισή σεζόν.

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΙΛΒΑ

Όπως ο Μάρκο Σίλβα που θεωρούσε τον πρώην παίκτη του Εργοτέλη, χαφ πρώτης επιλογής, έτσι και ο συμπατριώτης δείχνει να τον έχει σε εκτίμηση και να σκοπεύει να του δώσει την ευκαιρία μονιμοποίησης στην ενδεκάδα. Όπως ο Λούκα, άλλωστε, έτσι και ο αριστεροπόδαρος μέσος έχει καλή επαφή με τη μπάλα, μεγάλη πάσα, ενώ μπορεί να αναλάβει και την εκτέλεση των στατικών φάσεων όπως έγινε και στο ματς που τελείωσε νωρίτερα στο Φάληρο.

Μπορεί ο "Μπούχα" στο μυαλό πολλών να μην είναι καθαρό 6άρι, αλλά 8άρι. Ο Μπέντο, όμως, είναι αυτός που αποφασίζει και για μία ακόμη φορά δοκίμασε αυτό που θεωρεί σωστό, ενώ για όσους δεν το πρόσεξαν του έδωσε και το περιβραχιόνιο! Όσο για τον Ρομαό μπήκε ως (2η) αλλαγή στο 77', με το ζόρι δηλαδή έπαιξε ένα 15άλεπτο. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι δεν είναι τυχαίο πως όσο ήταν μέλος της ομάδας ο Μιλιβόγεβιτς, ο πρώην παίκτης της Μαρσέιγ έχει παρουσία σε τρία ματς του Europa (σε ένα βασικός), άλλα τόσα για το Κύπελλο (τα δύο βασικός), ενώ στο πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί μερικά λεπτά ως αλλαγή.

Ένας ποδοσφαιριστής που αποτελούσε βασική επιλογή στη Μαρσέιγ του Μπιέλσα δεν φαίνεται να κερδίσει την εμπιστοσύνη του νυν προπονητή του, επειδή πολύ απλά ζητάει έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο στο ματς πρωταθλήματος την προσεχή Κυριακή με τον Ηρακλή να προτιμηθεί ο Ρομαό, αν και η λογική λέει ότι θα του έδινε άλλο ένα παιχνίδι ο κόουτς πριν τον ρίξει σε βαθιά νερά. Βέβαια, με τον Πάουλο τίποτα δεν είναι απίθανο...

Μεταξύ μας, ο Μπουχαλάκης μπορεί να μην έχει το όνομα που θα κάνει γκελ, μπορεί να μην έχει πείσει (ακόμη) ότι είναι ικανός να διαδεχθεί τον "Μίλι", αλλά τη δουλειά του μια χαρά την έκανε για μία ώρα τουλάχιστον που είχε αποθέματα βενζίνης. Στο πρώτο ημίχρονο και στις αρχές του δευτέρου ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Μυρίστηκε ευκαιρία και χύμηξε να την αρπάξει. Όχι ευκαιρία να παίξει στο Κύπελλο, αλλά στο πρωτάθλημα...

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, άλλωστε, έχει αποδείξει ότι γουστάρει να δουλεύει με νεαρούς και Έλληνες ποδοσφαιριστές. Εδώ δεν δίστασε να σπρώξει στην αρένα τους πιτσιρικάδες Μανθάτη, Ανδρούτσο, Ρέτσο και Νικολάου. Στον Μπουχαλάκη που τους ρίχνει μια 5ετία θα έκανε πίσω;

Και από πλευράς σωματοδομής να το δει κανείς, αλλά και τρόπου παιχνιδιού, από τη στιγμή που δεν απέκτησε άλλο “κόφτη” ο Ολυμπιακός πιο πολύ ταιριάζει ο Μπουχαλάκης στο στιλ του Λούκα χωρίς καμία διάθεση να υπερβάλω ή να υπονοήσω κάτι περισσότερο απ' όσα γράφω. Το να αναδειχθεί και ο Κρητικός μέσος όπως τόσοι άλλοι στο σχέδιο εκπαίδευσης του Πορτογάλου κόουτς ασφαλές και εμπεριέχει ρίσκο. Το ζην επικινδύνως, όμως, δεν αποτελεί εξαίρεση για τον προπονητή του Ολυμπιακού, αλλά τον κανόνα.

Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Το άλλο πρόσωπο που ξεχώρισε στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον φιλότιμο και μαχητικό Άρη ήταν ασφαλώς ο πιτσιρικάς Νικολάου, ο οποίος μια χαρά τα πήγε στην άμυνα, έβαλε και το γκολάκι του στην επίθεση με απίθανη κεφαλιά. Το λέει η καρδιά του πιτσιρικά, αλλά και το αριστερό του πόδι. Έχει ποιότητα, προσωπικότητα, ηρεμία... Αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί του.

Πολύ κεφάτος ήταν και ο Ανσαριφάρντ, ο οποίος μέχρι να πείσει τον Μπέντο να τον εμπιστευθεί και στο... πρωτάθλημα, είναι ικανός να φάει το χορτάρι. Και μπάλα ξέρει και “πολεμιστής” είναι και δυνάμεις έχει. Γιατί όχι; Σε σύγκριση με τον Καρντόσο, άλλωστε, που για μία ακόμη φορά ήταν τσακωμένος με το γκολ, το κάρφωσε πάλι, άσχετα αν ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ (σ.σ. του Παραγουανού στο ξεκίνημα της φάσης).

Οι άλλοι δύο νεοφερμένοι είναι δεδομένο πως θα αποτελούσουν αξιόπιστα εργαλεία. Καλά για τον Σισοκό όποιος έχει διαβάσει το βιογραφικό του, ξέρει πως απλά χρειάζεται ρυθμό. Με τις παραστάσεις που έχει συλλέξει στην καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα θα ανταποκριθεί σβηστός. Εδώ μέχρι και γκολ έβαλε, ενώ το είχε επιχειρήσει και στο ματς της Θεσσαλονίκης που είχε στα πόδια του μιάμιση προπόνηση.

Όσο για τον Παρέδες, είναι σκύλος, δεν τα παρατάξει, έχει ταχύτητα και εκτόπισμα, αλλά θέλει κι αυτός το χρόνο του. Μην ξεχνάμε ότι φέτος έχει παίξει μόνο με την Εθνική του ομάδα, καθώς στη Γουότφορντ τον είχαν στην άκρη του πάγκου από το ξεκίνημα της σεζόν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπέντο: "Κανείς ικανοποιημένος που έφυγε ο Μιλιβόγεβιτς"
Το καθήκον του με 2-0 ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη
Το Contra.gr σας στέλνει στο Ολυμπιακός - ΑΕΛ

News 24/7

24MEDIA NETWORK