Ο Σίλβα ήρθε για δουλειά, ο Βίκτορ για να μείνει!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος εξηγεί τη διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ Σίλβα και Βίκτορ, που δεν αφορά το αγωνιστικό, αλλά το πώς βλέπει ο καθένας την ομάδα.

Ο Σίλβα ήρθε για δουλειά, ο Βίκτορ για να μείνει!

Συμπληρώνεται σήμερα μία εβδομάδα από τότε που ο Βίκτορ ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού μετά την ξαφνική παραίτηση Σίλβα. Σε αυτό το διάστημα ο Ισπανός κόουτς έχει αλλάξει πολλά σε σχέση με τον τρόπο δουλειάς. Προσπαθεί να περάσει τα δικά του «θέλω», να βάλει τη δική του σφραγίδα στην ομάδα. Δεν ξέρω, κανείς δεν ξέρει, πόσα απ’ αυτά που έχει στο μυαλό του ο 40χρονος κόουτς θα «βγουν» στο γήπεδο. Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο Βίκτορ έχει εντελώς άλλες –προσωπικές- προτεραιότητες σε σχέση με τον Πορτογάλο πρώην. Κι εξηγούμαι...

Φωνάζει ότι ήρθε για να μείνει

Από την πρώτη-δεύτερη μέρα ο νέος κόουτς των «ερυθρολεύκων», σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, «φωνάζει» ότι ήρθε για να... μείνει στον Ολυμπιακό. Όσο περισσότερα χρόνια μπορεί. Δεν βλέπει τους πρωταθλητές Ελλάδας ως μια μικρή στάση στην καριέρα του για κάπου ακόμη ψηλότερα. Δεν ήρθε στη χώρα μας με τσεκαρισμένη στο ημερολόγιό του τη μέρα που θα αναχωρήσει. Είναι 100% αφοσιωμένος στο ρόλο που του ανατέθηκε και θέλει να μείνει για όσο γίνεται περισσότερο...

Με τα παραπάνω δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μειώσω τη δουλειά ή την προσφορά του Μάρκο Σίλβα, τον οποίο θεωρώ πολύ καλό κόουτς. Μπορεί να ήταν χαμηλών τόνων, να έλεγε τα απολύτως απαραίτητα και να έδινε την εντύπωση ότι δουλεύει για τον... επόμενο εργοδότη του, αλλά με όσους προπονητές έχω μιλήσει συμφωνούν πως είναι ένας αξιόλογος προπονητής.

Η σημερινή προσέγγιση, ωστόσο, δεν αφορά την αξία του Μάρκο Σίλβα ως προπονητή, ή αντίστοιχα του Βίκτορ Σάντσεθ. Είδαμε πού πέτυχε και πού όχι ο Πορτογάλος, θα το διαπιστώσουμε στην πορεία και για τον Ισπανό. Μπορεί να πετύχει ακόμη περισσότερα, μπορεί και όχι. Η αναφορά, ωστόσο, γίνεται σχετικά με το τι είχαν και τι έχουν στο κεφάλι τους από την ημέρα που ανέλαβαν. Τι στόχο έχουν για την πορεία τους μέσα από την ομάδα.

ΕΙΧΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

Ο Μάρκο Σίλβα ήρθε με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Αν δεν έρχονταν έτσι τα πράγματα και δεν αποχωρούσε στο ξεκίνημα της σεζόν, θα το έκανε πιθανότατα στο τέλος της. Φαινόταν αυτό και από τον τρόπο που προσέγγιζε κάθε ματς, κάθε στόχο, κάθε ρεκόρ στην πορεία του πρωταθλήματος. Μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, τον τελικό του Κυπέλλου πήγε στα... σίγουρα. Καμία διάθεση για ρίσκο, καμία διάθεση να χάσει το παραμικρό απ’ όσα μπορούσε να κερδίσει. Κάθε τι που θα μπορούσε να αποτελέσει νέα «βούλα» στο βιογραφικό του ήταν ευπρόσδεκτο.

Αντίθετα, ο Βίκτορ το έχει δει αλλιώς. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η χθεσινή του ανάρτηση στο «Twitter». Με αφορμή ένα δημοσίευμα για παίκτη που είχε πέρυσι στη Ντεπορτίβο, ο οποίος παρουσιάστηκε ως υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, πήρε θέση ξεκάθαρα, διέψευσε το σενάριο και αναρωτήθηκε αν η συγκεκριμένη αναφορά προέρχεται από μάνατζερ. Ο Μάρκο Σίλβα δεν θα έκανε κάτι τέτοιο ποτέ. Όπως -είμαι σίγουρος- πως δεν θα το έκανε ούτε ο Βαλβέρδε, ούτε ο Περέιρα, ούτε ο Ζαρντίμ. Μπορεί να το έκανε ο Μίτσελ, αλλά με περισσότερο στιλ.

«ΤΣΑΛΑΚΩΝΕΤΑΙ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Βίκτορ, όμως, δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Δεν τον νοιάζει και να «τσαλακώσει» το προφίλ του για τον Ολυμπιακό. Να βγει μπροστά, να μιλήσει, να υπερασπιστεί την ομάδα και τον εαυτό του. Να γίνει ένα με το σύλλογο, όχι απλά «ένας» που πέρασε. Είμαι σίγουρος ότι η παρουσία του Ισπανού στο τιμόνι του Ολυμπιακού σίγουρα θα αφήσει πολλά να συζητάμε, καθώς δεν ήρθε για να κρυφτεί, δεν ήρθε για τα απαραίτητα, ήρθε για όλα.

Είναι διατεθειμένος, λοιπόν, να τα δώσει όλα για να πετύχει στον Πειραιά. Δεν νιώθει... περαστικός, νιώθει ότι εκπλήρωσε έναν μεγάλο στόχο και θέλει να ανταποκριθεί στο 100%. Η διάθεση και το κίνητρο είναι πολλές φορές το βασικό συστατικό της επιτυχίας, έστω κι αν από μόνο του δεν αρκεί...

Λίγες ώρες αργότερα, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου ο Βίκτορ δικαίωσε αυτές τις σκέψεις, καθώς επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας όσα είχε αφήσει να φανούν από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στην Αυστρία.

«Στο μυαλό μου, αυτή τη στιγμή, έχω να μείνω πάρα πολλά χρόνια. Αν το πετύχω, θα σημαίνει ότι κάνω πολύ καλή δουλειά και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Αυτό είναι το πρώτο που έχω να σας πω για το τι έχω στον νου μου για τον Ολυμπιακό... Σίγουρα όταν είσαι σε άλλη ομάδα είναι πιο δύσκολο γιατί έχεις άλλες προτεραιότητες, αλλά παρακολουθούσα τα αποτελέσματα και τις επιτυχίες του Ολυμπιακού. Έβλεπα και παιχνίδια. Βέβαια, όταν ήσουν μέλος μίας οικογένειας όπως είναι ο Ολυμπιακός δεν μπορείς να την ξεχάσεις και πρέπει πάντα να κοιτάς τι κάνει η ομάδα σου, ο Ολυμπιακός γιατί πάντα θα είσαι μέλος της οικογένειας...».

«ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ»

Αυτός, λοιπόν, είναι και ο μεγάλος στόχος του Βίκτορ Σάντσεθ. Να μην μπει απλά στη λίστα με τους προπονητές που πέρασαν από τον Ολυμπιακό, αλλά να γίνει «μέλος της οικογένειας». Κι όταν μπαίνεις με αυτό το σκεπτικό σε μια δουλειά είναι μάλλον δεδομένο πως θα εξαντλήσεις τις πιθανότητες για να τα καταφέρεις. Άρα και οι πιθανότητες επιτυχίας είναι σαφώς περισσότερες. Ο χρόνος και το γήπεδο θα δείξουν τα υπόλοιπα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Βίκτορ: "Να μείνω πάρα πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό"
Επίσημο: Στον Ολυμπιακό ο Λαΐφης

News 24/7

24MEDIA NETWORK