O Σίλβα των ρεκόρ και το παρασκήνιο στο Μαξίμου

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τον σοβαρό και "πεινασμένο" Ολυμπιακό που είναι ξεκάθαρο δημιούργημα του Μάρκο Σίλβα, αλλά και για το παρασκήνιο της συνάντησης στο Μαξίμου μεταξύ των στελεχών της Κυβέρνησης και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

O Σίλβα των ρεκόρ και το παρασκήνιο στο Μαξίμου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Υπάρχουν και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά θέματα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες. Κι επειδή σε μεγάλο βαθμό είναι αλληλένδετα, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ανάλογα. Ξεκινώντας από το αγωνιστικός σκέλος, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Ο Ολυμπιακός για μία ακόμη φορά στάθηκε στο ύψος του και το "φώναξε" σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Κόντρα σε μία ομάδα που αποτελεί τον κακό του "δαίμονα" τα τελευταία χρόνια και σε ένα γήπεδο που συνήθως φτύνει… αίμα, ο πρωταθλητής Ελλάδας έβαλε 5 γκολ και λίγα ήταν. Αυτό ακόμη και ως "ξερό" αποτέλεσμα κάτι λέει.

ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης

Ακόμη περισσότερο, όμως, λένε κάποιες άλλες παράμετροι. Κατ’ αρχάς οι "ερυθρόλευκοι" για μία ακόμη φορά αγωνίστηκαν με έξι αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς και αυτό όχι μόνο δεν τους έκοψε τη φόρα, αλλά τους απογείωσε. Είναι ένα ακόμη δείγμα της καλής δουλειάς του Μάρκο Σίλβα, ο οποίος έχει φτιάξει ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης κι αυτό αποδεικνύεται πλέον σε κάθε ευκαιρία.

Παίκτης μπαίνει παίκτης βγαίνει, αλλά η απόδοση παραμένει σε υψηλά επίπεδα, τέτοια που είναι δύσκολο για όλες τις άλλες ομάδες να ακολουθήσουν, είτε εντός είτε εκτός έδρας. Πέρα από τα ρεκόρ που έχει σπάσει ή κυνηγά ακόμη ο φετινός Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της σεζόν, και μόνο το γεγονός ότι οι παίκτες έχουν κίνητρα στο -τελειωμένο εδώ και μήνες- πρωτάθλημα αποτελεί έργο του προπονητή και των συνεργατών του.

Καλό είναι να επισημαίνονται ορισμένα πράγματα, επειδή συνηθίζουμε να τα θεωρούμε αυτονόητα και ξεχνάμε τι συνέβαινε τέτοια εποχή τα προηγούμενα χρόνια. Ποτέ στο παρελθόν ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο ισχυρός, τόσο σοβαρός και τόσο "πεινασμένος" Απρίλη μήνα όταν είχε "κλειδώσει" την κατάκτηση του τίτλου. Ποτέ άλλοτε δεν είχε παίκτες "ορκισμένους" να παίξουν έστω κι ένα λεπτό, κάτι που φάνηκε χθες ακόμη και από την απόδοση του "ξεχασμένου" εδώ και περίπου δύο μήνες Σεμπά.

Ο Σίλβα σχεδιάζει από τώρα την επόμενη σεζόν

Ακόμη και ο δανεικός Ερνάνι, όχι μόνο δεν τραβάει το πόδι από το γκάζι, αλλά συνεχίζει είτε να βάζει δύο-δύο τα γκολ όπως έκανε με τον Αστέρα και τον Πανθρακικό, είτε να βγάζει δύο-δύο τις ασίστ όπως χθες (10/04), στις φάσεις των δύο πρώτων γκολ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι ο Ολυμπιακός δεν σταματά. Χθες έβαλε δύο γκολ στο ημίχρονο και τρία στο δεύτερο, με διάθεση να βάλει ακόμη περισσότερα. Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός μεγαλώνει και ο άνθρωπος που τον βοήθησε σημαντικά για να το καταφέρει θα είναι στο πόστο του και του χρόνου.

Κόντρα στα διαδοχικά σενάρια των Πορτογάλων που εμπλέκουν τον Μάρκο Σίλβα με την Πόρτο, παρά την ξεκάθαρη στάση της "ερυθρόλευκης" διοίκησης και του προπονητή, ο 38χρονος κόουτς όχι μόνο δεν σκέφτεται τον επαναπατρισμό, αλλά σχεδιάζει από τώρα την ομάδα της επόμενης σεζόν και το πώς θα την κάνει ακόμη καλύτερη και πιο θεαματική.

Συνολική κουβέντα για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Σε ό,τι αφορά τα μυστικά ραντεβού στο Μαξίμου, υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών με Βαγγέλη Μαρινάκη και Δημήτρη Μελισσανίδη, το "ουδέν σχόλιον" της ΠΑΕ Ολυμπιακός, λέει πολλά περισσότερα. Το πρώτο που πρέπει να επισημανθεί για όσους δεν το γνωρίζουν είναι το εξής: Αποτελεί άγραφο κανόνα στη δημοσιογραφία πως ότι δεν διαψεύδεται, ισχύει. Και από τη στιγμή που δεν έχει βρεθεί κανείς ούτε από την Κυβέρνηση, αλλά ούτε και από Ολυμπιακό, ΑΕΚ να διαψεύσει τα ραντεβού, είναι δεδομένο ότι έγιναν.

Ούτε είναι τυχαίο το γεγονός πως λίγες ώρες μετά από τις διαδοχικές συναντήσεις στο γραφείο του Πρωθυπουργού, υπήρχε μακροσκελής δήλωση του Σάββα Θεοδωρίδη στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού που εκφράζει, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, και τις απόψεις του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου έγινε κουβέντα αποκλειστικά για το "Grexit". Καταλήγω στην άποψη ότι έγινε συνολική κουβέντα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ΕΠΟ, μέχρι και για τα όσα συνέβησαν στην ΕΠΣ Ζακύνθου, χωρίς την παραμικρή διάθεση υπερβολής.

Το "Grexit" θα αποφευχθεί

Επίσης, θεωρώ δεδομένο ότι τα ραντεβού με τον πρωθυπουργό ή έστω το πολύ στενό του περιβάλλον, ήταν εν πλήρη γνώση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος πήρε… ρεβάνς με αυτό τον τρόπο σε όσους δεν τον άφησαν να καθίσει στο τραπέζι με Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη. Πήγε το θέμα πιο ψηλά και πέτυχε να γίνει μια συνολική κουβέντα για το ποδόσφαιρο, έστω κι αν η παρουσία των ιδιοκτητών Ολυμπιακού και ΑΕΚ δεν έγινε ταυτόχρονα.

Προφανώς, κάποιοι άνθρωποι πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα του εξήγησαν ότι ενδεχόμενο "Grexit" μπορεί σε βάθος χρόνου να έχει ανάλογο ή και μεγαλύτερο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση απ’ ότι το "περίφημο" δημοψήφισμα, υπό την έννοια ότι ο κόσμος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο είναι περισσότερος από εκείνους που πάνε να ψηφίσουν!

Από την τοποθέτηση του Σάββα Θεοδωρίδη έμεινα με την εντύπωση πως στον Ολυμπιακό δεν πρέπει να ικανοποιήθηκαν και πολύ με όσα άκουσαν στο Μαξίμου, έστω και σε επιμέρους τομείς της συζήτησης. Αυτό, όμως, είναι κάτι που θα φανεί πολύ σύντομα. Πιθανότατα μέχρι το τέλος της εβδομάδας… Όλα δείχνουν, πάντως, ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το "Grexit" θα αποφευχθεί. Αν όντως στην κυβέρνηση ήταν αποφασισμένοι να το… τερματίσουν, για ποιο λόγο θα επιδίωκαν τα ραντεβού με τις "κεφαλές" του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το πιθανότερο σενάριο για την αποφυγή του Grexit
Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 2-5
Θεοδωρίδης: "Αν είναι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, τότε χίλιες φορές Grexit"

News 24/7

24MEDIA NETWORK