Τι περιμένει και τι θέλει ο Ολυμπιακός

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει γι αυτά που περιμένουν στον Ολυμπιακό στη διάρκεια της ημέρας, ενόψει της προγραμματισμένης συγκέντρωσης των ιδιοκτητών των ομάδων της Super League.

Τι περιμένει και τι θέλει ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα από κάθε άποψη. Είτε διεξαχθεί τελικά η προγραμματισμένη για το απόγευμα άτυπη συγκέντρωση των ιδιοκτητών της «Σούπερ Λίγκα» είτε όχι. Ό,τι κι αν γίνει ή δεν γίνει, θα σηματοδοτήσει εξελίξεις. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους στον Ολυμπιακό δεν περιμένουν πολλά στη διάρκεια της μέρας. Συγκεκριμένα δεν θεωρούν ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια σύγκλισης, ιδιαίτερα με τον τρόπο που την επιδιώξουν οι επικεφαλής της «τρόικας» (Σαββίδης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος).

Χωρίς Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θα πάρει μέρος στις διαβουλεύσεις. Βρίσκεται στο εξωτερικό και δη στο Λονδίνο. Λέγεται, χωρίς να επιβεβαιωθεί επίσημα, ότι εκεί βρέθηκε χθες και ο στενός του συνεργάτης Γιάννης Βρέντζος. Οι δύο άντρες φέρονται να συναντήθηκαν, να είπαν όσα είχαν να πουν και ο διευθύνων σύμβουλος επιστρέψει για να χειριστεί στα «ανοικτά ζητήματα».

Πιθανότατα θα ηγηθεί στις όποιες επαφές της «ερυθρόλευκης» αντιπροσωπείας που αποτελούν οι αντιπρόεδροι Σάββας Θεοδωρίδης και Θόδωρος Γιαννίκος. Καλά ενημερωμένες πηγές επέμεναν χθες ότι το κλιμάκιο της διοίκησης του Ολυμπιακού δεν θα ανοίξει ευθύς εξαρχής τα χαρτιά του. Θα περιμένει να ακούσει τις απόψεις των υπολοίπων και οι εκπρόσωποί του θα τοποθετηθούν ανάλογα.

Θεωρούν ότι είναι προετοιμασμένοι κι έχουν επιχειρηματικά «όπλα» στη φαρέτρα για κάθε ενδεχόμενο. Το να υπάρξει κάποια συμφωνία δεν πιστεύουν ότι συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες. Εκείνο που θα ήθελαν να συμβεί είναι να συνεχιστεί η διοργάνωση του Κυπέλλου, αλλά εκτιμούν πως πιο πολλές πιθανότητες για να συμβεί κάτι τέτοιο μπορούν να προκύψουν από τα δικαστήρια κι όχι από συζητήσεις όπως η σημερινή, στην οποία ο καθένας θα πει τα δικά του.

Να απολογηθούν οι άλλοι

Δεν πρόκειται να αφήσουν να πέσει τίποτα κάτω. Ανάλογα με τις τοποθετήσεις θα υπάρξουν και οι ανάλογες απαντήσεις. Κι ανάλογη με το ύφος θα είναι η αντίδραση. Στον Ολυμπιακό δεν πιστεύουν ότι έχουν να απολογηθούν σε κανέναν. Αντίθετα, πιστεύουν ότι πρέπει να απολογηθούν για λόγια και πράξεις οι πρόεδροι άλλων ομάδων, οι οποίοι όχι μόνο δεν καταδικάζουν τα θλιβερά επεισόδια, αλλά, εμμέσως πλην σαφώς, τα δικαιολογούν, αφήνοντας ανοικτό τον ασκό του Αιόλου.

Στην Πλατεία Αλεξάνδρας δυσκολεύονται ακόμη να συνειδητοποιήσουν πως είναι δυνατόν να διακόπτεται ένα παιχνίδι από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, την ώρα που και οι δύο ομάδες θέλουν να συνεχίσουν και να τελειώσουν τον αγώνα και μερικές ημέρες αργότερα ο Ολυμπιακός να μην αγωνίζεται υπό τον φόβο επεισοδίων. Την ίδια μέρα, οι οπαδοί μεταξύ των οποίων βρίσκονται και κάποιοι που προκάλεσαν τα γεγονότα στην Τούμπα, είχαν το «ελεύθερο» να ενισχύσουν την ομάδα τους και στην Κομοτηνή στο ματς με τον Πανθρακικό.

Σχετικά με την πρωτοβουλία Κοντονή για συνάντηση των τεσσάρων μεγάλων ομάδων, οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Ολυμπιακός δηλώνει άγνοια, γι’ αυτό και δεν θα γίνει το παραμικρό σχόλιο.

Από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ωστόσο, επέμεναν ότι ο Σταύρος Κοντονής μίλησε χθες με τον Γιάννη Βρέντζο, ίσως και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, και δεν αποκλείεται τελικά να υπάρξει μια συνάντηση είτε στη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε, είτε την επόμενη, μετά δηλαδή και από το ντέρμπι των «αιωνίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης των ιδιοκτητών: Τι θα κάνει ο Μαρινάκης

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις πριν τη συνάντηση στη Λίγκα. Ποιοι θα δώσουν το παρών

News 24/7

24MEDIA NETWORK