Το ρίσκο του Σίλβα με Κασάμι

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει την απόφαση του Μάρκο Σίλβα να αφήσει τον Παϊτίμ Κασάμι εκτός αποστολής για το ματς με τον Πλατανιά.

Το ρίσκο του Σίλβα με Κασάμι
INTIME SPORTS

Αίσθηση προκάλεσε το μεσημέρι της Παρασκευής ή απόφαση του Μάρκο Σίλβα να αφήσει εκτός 19άδας Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τον Πλατανιά τον Παϊτίμ Κασάμι. Την ώρα που ακόμη και άνθρωποι της ομάδας εκτιμούσαν πως από τη στιγμή που έμεινε στου Ρέντη ο Ελβετός διεθνής "θα πρέπει να δουλέψει και να αξιοποιηθεί", ο Πορτογάλος κόουτς του έδειξε για μία ακόμη φορά την… εξέδρα και επέλεξε τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος είναι τιμωρημένος και δεν θα βρίσκεται στο φύλλο αγώνα της Τετάρτης κόντρα στη Μπάγερν.

Είναι λογικό η απόφαση του 38χρονου προπονητή να προκαλεί απορίες και ερωτηματικά, ενώ αναλαμβάνει και το σχετικό ρίσκο. Δεν διαφωνεί κανείς ότι ο Κασάμι δεν ήταν από τους πιο καλούς... μαθητές στο διάστημα της προετοιμασίας, καθώς οι περισσότεροι εκτιμούσαν πως θα αποχωρήσει λόγω και των διασυνδέσεων του μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα, σε αρκετούς συλλόγους της Ευρώπης και όχι μόνο.

Το ρίσκο του Σίλβα με Κασάμι

Λογικό ήταν και ο προπονητής, γνωρίζοντας τι έκανε και κυρίως τι δεν έκανε πέρυσι ο αριστεροπόδαρος μέσος, να μην τον συμπεριλάβει στα πλάνα του, ενώ σε κουβέντα που έγινε μεταξύ τους καιρό τώρα του είχε στείλει το σχετικό μήνυμα. Όπως από τότε σας είχε ενημερώσει σχετικά το Contra.gr, ο Κασάμι είχε πουλήσει τρέλα και έλεγε "εγώ θέλω να μείνω και να παλέψω". Κάτι ανάλογο επανέλαβε κι όταν έκλεισε η μεταγραφική σεζόν.

Τι έχει στο μυαλό του

Μέχρι τώρα, ο διεθνής άσος δεν έχει αγωνιστεί λεπτό σε επίσημο παιχνίδι, ούτε στην Ελλάδα, αλλά ούτε και στο εξωτερικό, παρότι κλήθηκε στην εθνική Ελβετίας. Δεν θα παίξει ούτε στο τρίτο ματς του πρωταθλήματος, αλλά θα είναι στην 18άδα της αναμέτρησης με τη Μπάγερν, ενώ είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί κιόλας.

Είναι εύλογη, λοιπόν, η απορία. Δεν θα έπρεπε ο Κασάμι να είναι έστω στον πάγκο της αναμέτρησης με τον Πλατανιά και να αγωνιστεί σε ένα "κομμάτι" του αγώνα, ώστε να ανεβάσει στροφές ενόψει της μεγάλης "μάχης" με τους Βαυαρούς;

Το ρίσκο του Σίλβα με Κασάμι
INTIME SPORTS

Ο Καμπιάσο έπαιξε για μία ώρα κόντρα στον Λεβαδειακό, θα είναι βασικός και κόντρα στον Πλατανιά, αλλά ακόμη δεν έχει φτάσει σε top επίπεδο στο σκέλος της φυσικής κατάστασης. Αυτό το γνωρίζουν άπαντες στου Ρέντη. Ο "Μίλι" για τα δύο πρώτα ματς του Champions League είναι τιμωρημένος, ο Μανιάτης ανέτοιμος, όπως και ο Μπουχαλάκης, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τη θλάση ελαφράς μορφής που τον ταλαιπωρεί εδώ και περίπου δέκα μέρες.

Αν ο Σίλβα δεν έχει κάποια έκπληξη στο μυαλό του, όπως για παράδειγμα να παρατάξει την Τετάρτη τριάδα με Καμπιάσο, Φορτούνη, Τσόρι, ή να ανεβάσει στα χαφ τον Ντα Κόστα ή τον Σιόβα με παράλληλη είσοδο του Μποτία στις θέσεις των στόπερ, θα έπρεπε ίσως να χειριστεί καλύτερα το κεφάλαιο Κασάμι.

Όπως όλα δείχνουν, ο Πορτογάλος τεχνικός σκοπεύει να εμπιστευθεί στο ματς της Τετάρτης ή τον προερχόμενο από τραυματισμό Μπουχαλάκη, ο οποίος αποκλείεται να είναι στο 100%, ή θα βγάλει από το "ψυγείο" τον Κασάμι. Όποια κι αν είναι η επιλογή του εμπεριέχει ρίσκο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν ήταν εντάξει όλοι τους θα γινόταν ξαφνικά ο Ολυμπιακός φαβορί κόντρα στην αρμάδα του Γκουαρδιόλα.

Το ρίσκο του Σίλβα με Κασάμι
INTIME SPORTS

Στην πράξη αποδεικνύεται, ωστόσο, ότι ο κόουτς του Ολυμπιακού θέλει να πάει στα σίγουρα σε ό,τι αφορά την προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου. Γι’ αυτό και θα έχει ξανά στο σχήμα τον Μιλιβόγεβιτς ως παρτενέρ του Καμπιάσο και δεν δοκιμάζει κάτι άλλο που θα του φαινόταν πιο χρήσιμο ενόψει Μπάγερν.

Δεν αποκλείεται, βέβαια, ο νέος προπονητής των "ερυθρολεύκων" να θέλει με αυτό τον τρόπο να αιφνιδιάσει τον διάσημο συνάδελφό του. Βάζοντας από το πουθενά τον Κασάμι στην ενδεκάδα του UCL, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει βγάλει όλη την προετοιμασία, μπορεί να θέλει να μπερδέψει τον Γκουαρδιόλα υπό την έννοια ότι δεν τον έχει δει, δεν τον ξέρει. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, για να ξέρουμε και τι λέμε, δεν θα... σκοτιστεί ιδιαίτερα ο κόουτς της Μπάγερν με την τριάδα των χαφ του Ολυμπιακού. Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να δει τους δικούς του παίκτες να βγάζουν όσα πρέπει στο χορτάρι.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, πάντως, να δούμε ποια θα είναι η τελική προσέγγιση του Μάρκο Σίλβα και στα δύο παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Σε τελική ανάλυση, είναι τεράστια η πρόκληση και για τον ίδιο να παρατάξει μια αξιόμαχη ομάδα, ένα σύνολο που ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα κοιτάξει στα μάτια τη Μπάγερν, όπως έκανε πέρυσι με την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Γιουβέντους.

Διαβάστε ακόμη:

Με Ερνάνι και Ιντέγε κόντρα στον Πλατανιά ο Ολυμπιακός

Σίλβα: "Ούτε λέξη για την Μπάγερν Μονάχου"

News 24/7

24MEDIA NETWORK