Αν είχαν και οι άλλοι την τύχη του Ολυμπιακού

Με αφορμή το διπλό του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, ο Σταύρος Καραΐνδρος στέκεται στον παράγοντα-τύχη των Πειραιωτών.

Αν είχαν και οι άλλοι την τύχη του Ολυμπιακού
ideye ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αφού αναλύθηκαν η νίκη του Ολυμπιακού στο Περιστέρι και η διαιτησία, ας σταθούμε λίγο σε ένα παράγοντα που έχει φέρει τον Ολυμπιακό με ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων. Ένα παράγοντα, ένα στοιχείο αν θέλετε, που έχει ο πρωταθλητής Ελλάδας και δεν έχουν οι αντίπαλοί του. Αρχίζει από Τ και τελειώνει σε ΥΧΗ.

ΜΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Τύχη. Ναι, τύχη. Έχουν γραφτεί δεκάδες άρθρα για τις αγωνιστικές δυνατότητες του εφετινού Ολυμπιακού, αλλά και για τα προβλήματα της αμυντικής γραμμής. Ειδικά για το δεύτερο έχει καταντήσει κουραστικό να επαναλαμβανόμαστε κάθε αγωνιστική, σχεδόν σε κάθε ματς των Πειραιωτών. Κι όμως, παρά το γεγονός πως η οπισθοφυλακή κάνει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να νοσταλγούν... Μπουλούτ, Πουρσαϊτίδη, Βάλλα, Κουλουχέρη, οι "ερυθρόλευκοι" μετρούν μόλις μία απώλεια στο πρωτάθλημα, την ήττα από τη Λάρισα.

Και το παράδοξο είναι πως σε όλα τα παιχνίδια -εκτός του ντέρμπι με την ΑΕΚ και αυτό με τη Βέροια την πρώτη αγωνιστική- δέχθηκαν καθαρές φάσεις από τους αντιπάλους που θα μπορούσαν να κρίνουν το αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικά και πρόσφατα παραδείγματα η ευκαιρία του Κάμπος του ΠΑΟΚ την περασμένη αγωνιστική, αλλά και οι φάσεις του Ατρόμητου το βράδυ του Σαββάτου.

ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΣΕΙΣ

Μιλάμε για άμυνα που ο χαρακτηρισμός "παιδική χαρά" δεν είναι υπερβολικός, πόσο μάλλον προσβλητικός. Μιλάμε για αμυντικό δίδυμο που σε κάθε επίθεση του αντιπάλου προσπαθείς να προβλέψεις πώς ακριβώς θα γίνει η γκέλα και για ακραία μπακ που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε αυτή τη θέση τα προηγούμενα χρόνια (και δεν χρειάζεται να γυρίσετε το χρόνο πολύ πίσω). Τονίζω ξανά το παραπάνω: ΑΕΚ και Βέροια δεν μπόρεσαν να βγάλουν φάση σε αυτή την άμυνα. Και καλά η δεύτερη, οκ, αλλά για την ΑΕΚ όσο περνάει ο καιρός τόσο γίνεται αντιληπτό πως με μια διαφορετική διαχείριση της συγκεκριμένης αναμέτρησης ίσως, λέω ΙΣΩΣ, τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Και μη πείτε για τη διαιτησία. Δεν φταίει η διαιτησία που δεν έχει χάσει βαθμούς ο Ολυμπιακός. Ή τουλάχιστον μόνο η διαιτησία. Και ο Ατρόμητος έβγαλε φάσεις και ο ΠΑΟΚ έβγαλε φάσεις και ο Ηρακλής έβγαλε φάσεις, αλλά ο Ολυμπίακός είχε... πρόγραμμα. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ θέλει καμιά 15αριά τελικές για να σκοράρει, ο Παναθηναϊκός μία από τα ίδια και η ΑΕΚ... η ΑΕΚ δεν μετράει γιατί βγάζει τα μάτια μόνη της, χωρίς ατυχία.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΗ ΒΑΖΕΙ

Θα μου πείτε μπορεί να θεωρηθεί σημαντικός παράγοντας η τύχη στο ποδόσφαιρο; Γιατί όχι; Πέραν της αντιμετώπισης των ευκαιριών και της κυνικότητας που δεν έχουν οι συνδιεκδικητές του τίτλου, στη ζυγαριά μπαίνει και η τύχη, ο Οσιμ, η πόρνη η μπάλα κτλ. Φανταστείτε ο Ολυμπιακός να πάει μέχρι το χειμερινό μεταγραφικό παζάρι χωρίς απώλειες και με ένα σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα. Θα είναι ή δεν θα είναι (και) τύχη; Βάζω το "και" γιατί ο Ολυμπιακός τουλάχιστον τη βάζει στο πλεκτό σε αντίθεση με τους άλλους που πρέπει να κάνουν πρώτα αίτηση.

Βέβαια, σύμφωνα τα ρεπορτάζ και τα όσα γράφονται δεξιά και αριστερά, ο Ολυμπιακός δεν θα πάει για στόπερ τον Γενάρη. Δεν πρόκειται να διορθώσει τη συγκεκριμένη παραφωνία, όπερ σημαίνει πως θα συνεχίσει να παίζει με τη φωτιά ελπίζοντας πως είτε θα συνεχίσει το καλό φεγγάρι είτε οι αντίπαλοι θα στέλνουν τη μπάλα στα πουλιά. Κι αν γυρίσει... το φεγγάρι;

News 24/7

24MEDIA NETWORK