Ανάψανε φωτιά και μεγαλώνει...

Ο ΠΑΟΚ που έμαθε να ζει με τα δύσκολα, το "καυτό" Γεντί Κουλέ που έλειψε, ο τρομερός κόσμος του ΟΦΗ, η προσβλητική συμπεριφορά του Πασχαλάκη, η ΑΕΚ που κέρδισε τον κακό Πανιώνιο, το Champions League που έρχεται και ο φόβος να τιναχτούν όλα στον αέρα. Του Σταύρου Καραΐνδρου.

Ανάψανε φωτιά και μεγαλώνει...
EUROKINISSI

Το Γεντί Κουλέ είναι εξ ορισμού δύσκολη έδρα. Έχει δυναμική, παλμό, δυσκολεύει τον αντίπαλο. Το 3-1 του ΠΑΟΚ είναι πιο δύσκολο απ' όσο φαίνεται γιατί προήλθε με όλα τα στραβά εναντίον του.

ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ξεκινάς το ματς με πέναλτι που δεν βλέπει ο διαιτητής στο 3ο λεπτό και λίγο αργότερα βρίσκεται πίσω στο σκορ με γκολάρα του αντιπάλου. Εκεί που οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα μπορούσε να την πάρει από κάτω, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να απλώνει την ποιότητά του στο (τραγικό) χορτάρι του Γεντί Κουλέ και κατάφερε να το φέρει τούμπα πριν λήξει το ημίχρονο.

Το γκολ του Μάτος "σκοτώνει" τον αντίπαλο, αυτό του Ζάμπα τελειώνει το παιχνίδι και τη... σεμνή τελετή. Από πέρυσι, ο ΠΑΟΚ έχει μάθει να ζει με τα δύσκολα, να περνάει από απαιτητικές έδρες, να υπερβαίνει τα κακώς κείμενα στη διάρκεια των αγώνων. Να διορθώνει τα στραβά ή τα δικά του λάθη.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΟΚ

Τους οιωνούς τους ακούω βερεσέ. Τις σερί νίκες επίσης. Αν είναι γραφτό σου να πάρεις το πρωτάθλημα, θα το πάρεις ό,τι κι αν γίνει στην πορεία. Ο ΠΑΟΚ έχει "χτίσει" ομάδα και χαρακτήρα γι' αυτό το λόγο. Οι οιωνοί είναι για τις... χαρτορίχτρες και τους λάτρεις των στατιστικών. Δεν χρειάζεται κανένας οιωνός για να δεις δια γυμνού οφθαλμού πως ο "Δικέφαλος" έχει φτιάξει ένα σύνολο που όχι μόνο καλύπτει τα όποια κενά, αλλά τον φέρνει σε πλεονεκτική θέση στη μάχη για τον τίτλο.

Το Σάββατο έπαιξε χωρίς Πρίγιοβιτς. Μέσα ο Καρέλης, γκολ δεν έβαλε, το κενό καλύφθηκε από τη μεσοεπιθετική γραμμή. Το μεγάλο όπλο. Ο Κάνιας, παρά το λάθος, είχε πολλά τρεξίματα, ο Ελ Καντουρί είναι για την ενέργεια που θα κρίνει παιχνίδι, όπως την ασίστ στο 1-1, ο Μπίσεσβαρ "ξερνάει" ποιότητα, ίσως ο καλύτερος παίκτης του "Δικεφάλου" στο Ηράκλειο.

ΕΛΕΙΨΕ Ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ, στην αντίπερα όχθη, χρειάζεται υπομονή. Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα και ο ένας πόντος σε τρεις αγώνες θα έφερνε, υπό άλλες συνθήκες, πανικό, γκρίνια, ανησυχία. Ξεχνούν πολλοί πως δυναμώνει σε όλα τα επίπεδα. Σιγά-σιγά, στρώνει ο ίδιος το δρόμο της μεγάλης επιστροφής. Η απουσία από τη μεγάλη κατηγορία θέλει και τον ανάλογο χρόνο για προσαρμογή.

Ο ΟΦΗ είναι δυνατός, το έδειξε η παρουσία του διψασμένου κόσμου, το δείχνει η δυναμική του. Η έδρα του έλειψε από τη Super League, η ατμόσφαιρα, ο κόσμος να δονεί το πρωτάθλημα με την παρουσία του. Ένα τεράστιο μπράβο στους φιλάθλους για δύο σημαντικούς λόγους, πέραν της ατμόσφαιρας το απόγευμα του Σαββάτου: 1ον, για τη γιούχα στους λίγους ανεγκέφαλους που πέταξαν αντικείμενα προς τους παίκτες του ΠΑΟΚ στο τέλος της προθέρμανσης και 2ον για όλους αυτούς που συγκρατήθηκαν στην προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του Πασχαλάκη. Προσβολή πρωτίστως για τον ΠΑΟΚ που είναι επιτακτική ανάγκη να απομονώσει τέτοιες συμπεριφορές. Κι ας δικαιολογήθηκε στο φινάλε...

Η ΑΕΚ "ΣΚΟΤΩΝΕΙ"

Λίγες ώρες αργότερα στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ πήρε την πιο εύκολη, μέχρι τώρα την τρέχουσα χρονιά, νίκη της απέναντι σε μία κακή ομάδα που ψάχνεις και δεν βρίσκεις ένα θετικό στοιχείο. Εύκολη νίκη που δεν συνδυάστηκε με γρήγορο γκολ όπως "έδειχνε" η εικόνα του ματς.

Άργησε να σκοράρει, αλλά μετά ξέσπασε και το 4-0 είναι δίκαιο αποτέλεσμα που της δίνει ώθηση ενόψει Άγιαξ. Αυτό που πρέπει να προσέξει εφέτος η πρωταθλήτρια είναι τα δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Το έκανε πέρυσι στο Europa League, καλείται να το κάνει εφέτος με υψηλότερο βαθμό δυσκολίας και -ίσως- δίχως κάποιος να της επιβάλει την διάκριση στο Champions League.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Όπως και να 'χει, η ΑΕΚ ρολάρει. Παίρνει τα παιχνίδια που πρέπει, έγινε ξανά μεγάλη, "σκοτωνει" τον αντίπαλο, βάζει τέλος, μέσα από τις νίκες της, στις όποιες γκρίνιες, στα όποια κατάλοιπα άφησε η μεταγραφική περίοδος.

Και φέτος η Super League είναι υπόθεση "Δικεφάλων" με τον Ολυμπιακό να έρχεται δυναμικά, διεκδικώντας τη θέση που του αρμόζει. Όλα αυτά δείχνουν ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Εκτός αν τιναχτεί και αυτό στον αέρα.

Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια...

News 24/7

24MEDIA NETWORK