Δεν φτάνουν Πανιώνιος και Πλατανιάς

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για το πρωτάθλημα των τεσσάρων και των απογοητεύσεων.

Δεν φτάνουν Πανιώνιος και Πλατανιάς

Βάσει των μεταγραφών των 4 "μεγάλων" και τη σύγκριση με την περσινή σεζόν, δεν ανακαλύψαμε την Αμερική διαπιστώνοντας ότι εφέτος το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό σε ό,τι έχει να κάνει με την κορυφή. Τι γίνεται, όμως, παρακάτω.

ΔΥΟ ΚΙ ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΟΥΝ

Δύο είναι οι ομάδες μέχρι στιγμής που κρατούν τα... γκέμια. Ο Πανιώνιος και ο Πλατανιάς. Κι αυτοί δικαιούνται τα περίφημα 15 λεπτά δημοσιότητας για τις δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, αλλά και για το γεγονός ότι δεν ανήκουν στο... κλαμπ των απογοητεύσεων. Βλέπετε, μπορεί Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να συνεχίζουν με νίκες και να καταγράφονται διάφορα ρεκόρ μετά το απόλυτο στο ξεκίνημα, αλλά από κάτω ψάχνουμε να βρούμε ποιος θα προσπαθήσει να τους βάλει δύσκολα. Ποια ομάδα θα δείξει τα δόντια της όσον αφορά στο βαθμό δυσκολίας των διεκδικητών για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Προφανώς το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Πανιώνιου και του Πλατανιά δεν είναι για να βγεις στους δρόμους και να πανηγυρίσεις πως γίναμε Αγγλία. Αλλά σκεφτείτε το απλό: αν έχαναν κι αυτοί βαθμούς, θα μιλούσαμε για παταγώδη αποτυχία των μικρών και των μικρομεσαίων να δώσουν ένα γενικότερο ενδιαφέρον στο εφετινό πρωτάθλημα.

ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ

Ο Ατρόμητος; Απογοητευτικός και πλέον στη δίνη των εξελίξεων μετά το διαζύγιο με τον Δέλλα. Ο Αστέρας Τρίπολης; Μας καλόμαθε τα τελευταία χρόνια και συνιστά είδηση το γεγονός πως είναι χωρίς βαθμό στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ο Ηρακλής; Παλεύει όσο μπορεί για να αντιμετωπίσει πρωτίστως τα προβλήματά του. Η ΑΕΛ; Φροντίζει να βγάζει η ίδια τα μάτια της με τα χέρια της προτιμώντας το παραγοντικό ποδόσφαιρο μικρότερων κατηγοριών. Από εκεί και πέρα τι υπάρχει; Μια Ξάνθη που προσπαθεί να συνέλθει από τις δύο συνεχόμενες σφαλιάρες, μια Βέροια που δεν ξέρει αν θα καταφέρει να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα και ο Παναιτωλικός που τουλάχιστον ρέφαρε την ήττα της Τούμπας με το διπλό στο Περιστέρι, αλλά φαίνεται πως χρειάζεται χρόνο για να δέσει σαν ομάδα και να πάρει τα πάνω του.

Τούτη τη στιγμή δύο είναι οι ομάδες που δεν έκαναν απλά δύο νίκες, αλλά δείχνουν να καλύπτουν τα όποια προβλήματά τους με ποδόσφαιρο και φαίνονται ικανές για να κάνουν τη ζημιά. Ο Πανιώνιος που έχει καταντήσει αστείο να λέμε ότι είναι επτάψυχος και ο Πλατανιάς που προσπαθεί να υψώσει μόνος του τη σημαία της Κρήτης με την απουσία του μεγάλου ΟΦΗ.

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣ... ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ

Τα δείγματα μέχρι τώρα είναι απογοητευτικά. Ξέραμε ότι το πρωτάθλημα θα είναι δύο ή ακόμα και τριών ταχυτήτων (αν βάλουμε μέσα και την παραμονή, εκτός των υπόλοιπων θέσεων για τα πλέι οφ), αλλά εδώ μιλάμε για το πρωτάθλημα που οι "μεγάλοι" (θα) παίζουν μόνοι τους. Θα πρέπει να παρακαλάμε να αντέξουν ο Πανιώνιος και ο Πλατανιάς ή να πάρουν τα πάνω τους οι υπόλοιποι, τουλάχιστον αυτοί που τα τελευταία χρόνια είχαν ξεχωρίσει κερδίζοντας θέση ακριβώς από κάτω από το "Big 4".

Εφέτος έχουμε το καλύτερο πρωτάθλημα... τεσσάρων θέσεων. Έχουμε το καλύτερο... τουρνουά τεσσάρων ομάδων που θα παλέψουν μεταξύ τους και θα καθορίσουν και τις υπόλοιπες διεκδικήσιμες ευρωπαϊκές θέσεις. Κάποτε, δεν πάει πολύ καιρός, είχε συζητηθεί το μοντέλο του σκωτσέζικου πρωταθλήματος. Πλέον, φαίνεται πως γίναμε Σκωτία από μόνοι μας...

News 24/7

24MEDIA NETWORK