Είναι ο Μπεργκ και είναι καλά

Ο Σταύρος Καραΐνδρος σχολιάζει την αγωνιστική εικόνα του Μάρκους Μπεργκ με τον Πλατανιά κι αναρωτιέται τι έχει ο Μπουμάλ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
panathinaikos panigiriki EUROKINISSI SPORTS

Ξέρετε, το πιο δύσκολο πράγμα είναι να είσαι το τρίτο πρόσωπο σε μία σχέση. Ουδείς ασχολείται μαζί σου, οι άλλοι δύο έχουν το πρόβλημα. Σε μία μέρα που το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο αλλού, τσουπ πετάχτηκε και ένα Παναθηναϊκός-Πλατανιάς για να προσπαθήσει να κερδίσει τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν.

Κακά τα ψέματα, η μέρα ήταν περισσότερο μπασκετική. Ζοτς, Παναθηναϊκός, Ευρωλίγκα κτλ. Έσκασε και ο Σισέ για τον Ολυμπιακό και έδεσε το γλυκό. Κάπου έπρεπε να χωρέσει και ο Παναθηναϊκός. Και τι ακριβώς να σχολιάσεις για μία αναμέτρηση που μάζεψε 2.000 θεατές και δεν είχε τίποτα το διαφορετικό να προσφέρει; Κι όμως, ένας Μάρκους Μπεργκ έσωσε την κατάσταση και ήταν το ζουμί που έλειπε από την ομάδα του Ουζουνίδη στα τελευταία παιχνίδια.

ΘΕΛΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΝΤΑ

Οκ, έχουμε καταλάβει ότι ο Μπεργκ είναι στα "κόκκινα". Συνεχόμενα παιχνίδια από το καλοκαίρι με το Euro μέχρι σήμερα, το παραδέχθηκε και ο ίδιος με δηλώσεις του μετά το ματς. Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει πολλά από το γεγονός πως ο Σουηδός δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και ίσως χάνει ακόμα περισσότερα αν οι διοικούντες έχουν στο μυαλό τους το ενδεχόμενο μιας καλής πώλησης.

Το θέμα είναι πως αισθάνεται ο ίδιος και ο ίδιος έδειξε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση πως θέλει. Δεν μπορεί πάντα, αλλά θέλει. Και σήμερα του βγήκαν σχεδόν όλα. Δύο γκολ, διάθεση, πάθος και απίστευτη όρεξη. Τέτοια όρεξη που γύρισε μέχρι και στόπερ στα τελευταία δευτερόλεπτα όταν ο Πλατανιάς προσπαθούσε για την έκπληξη.

Ο Μπεργκ είναι ο Μπεργκ. Δεν χρειάζεται κάποιο επίθετο για να τον χαρακτηρίσει ούτε κάποιο σχόλιο για να φανεί η χρησιμότητά του στον Παναθηναϊκό. Ο καλός ο Μπεργκ είναι ό,τι καλύτερο για τον Ουζουνίδη και αν γουστάρει ακόμα καλύτερα. Ο Έλληνας προπονητής είδε την Πέμπτη τον Σουηδό να θυμίζει τον καλό του εαυτό και μάλιστα σε μια περίοδο που οι άσοι στο μανίκι του είναι είδος προς εξαφάνιση.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ Ο ΜΠΟΥΜΑΛ;

Αντίθετα, βέβαια, κάτι πρέπει να γίνει με τον Μπουμάλ. Είναι ψυχολογικό το θέμα; Είναι ξενερωμένος; Είναι αδιάφορος; Κάτι πρέπει να είναι τέλος πάντων, αλλιώς δεν υπάρχει εξήγηση για την αγωνιστική του εικόνα. Και δεν είναι πως δεν τον πιστεύει ο Ουζουνίδης. Σε κάθε ματς του δίνει ευκαιρία κι αν τον δείτε πως συμπεριφέρεται στον πάγκο σε κάθε του ενέργεια θα καταλάβετε πως είναι δίπλα του, τον στηρίζει. "Πάρε ενέργειες και εγώ είμαι εδώ" του έχει πει ουκ ολίγες φορές, αλλά ο Μπουμάλ τίποτα.

Λες και είναι ματιασμένος, για όποιον πιστεύει σε αυτά (εδώ ο Γιακουμάτος πιστεύει πως η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική). Τέλος πάντων, στο θέμα μας. Το ματς με τον Πλατανιά ήρθε ίσα βάρκα ίσα νερά. Ένας συν, ένας πλην. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν γίνεται σύγκριση των ικανοτήτων και της προσφοράς ανάμεσα στον Μπεργκ και τον Μπουμάλ. Πρέπει, όμως, να βρεθεί το αντιβιοτικό για να λυθεί και ο Μπουμάλ. Όπως λύθηκε και ο Βλαχοδήμος. Να πεις πως δεν κάνει, πως δεν το έχει, πάει στην ευχή. Το θέμα είναι πως το έχει και το παραέχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Περιμένει τα καλά νέα ο Ουζουνίδης
Στην Αθήνα ο Ιμπάρμπο
Ξεπάγωσε με Μπεργκ ο Παναθηναϊκός!

News 24/7

24MEDIA NETWORK