Έκανε το "μπαμ" και "φτιάχτηκε"

Ο Αντρέ Τσάβες είναι το μεταγραφικό "μπαμ" του Παναθηναϊκού, η δική του υπέρβαση και ίσως ο ιδανικός αντικαταστάτης του Μάρκους Μπεργκ. Το δυνατό "όπλο" του 26χρονου επιθετικού, η ώριμη, ποδοσφαιρικά, ηλικία του και γιατί μπορεί να "φτιάξει" τους φίλους του τριφυλλιού. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Έκανε το "μπαμ" και "φτιάχτηκε"

Είμαι μεμψιμοιρία να αρχίσουμε πάλι να γράφουμε για την οικονομική κατάσταση του Παναθηναϊκού και αν έχει μικρύνει και, τέλος πάντων, όλα αυτά που αναλύονται κατά καιρούς, κάνοντας μαύρη την καρδιά των φιλάθλων του.

Οι "πράσινοι" αυτή τη φορά "χτύπησαν ταβάνι". Ψώνισαν από το πάνω ράφι. Ρίσκαραν με την περίπτωση Πούκι, δεν τους έκατσε και πήγαν στην εναλλακτική λύση που είχαν στα πλάνα του για τον χώρο της επίθεσης. Κατά πολλούς ο Αντρέ Τσάβες, περί ου ο λόγος, δεν ήταν εναλλακτική, ήταν αυτός που ήθελε ο Ουζουνίδης, αλλά ουδέποτε μπήκε σε πρώτο πλάνο.

ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ

Κάποιοι λένε ότι όλο αυτό τον καιρό ο Παναθηναϊκός δούλευε την περίπτωσή του παράλληλα με του Πούκι. Μπορεί για τον Φινλανδό να πήγε πιο ζεστά και να την κυνήγησε δυνατά, ωστόσο άνθρωποι μέσα από το τριφύλλι παρακολουθούσαν τις εξελίξεις με τον 26χρονο επιθετικό. Ηθελαν να δουν αν η Μπόκα θα τον συμπεριλάβει στα πλάνα της ή ουσιαστικά θα του δείξει την πόρτα της εξόδου. Για να γίνει αντιληπτό, η υπόθεση αυτή μοιάζει αρκετά με του Αραούχο και την ΑΕΚ.

Οι "πράσινοι" περίμεναν και βγήκαν κερδισμένοι. Βέβαια, από σπόντα έγινε, αφού δεν έκατσε η περίπτωση του Πούκι. Όπως και να 'χει, για τα δεδομένα της τωρινής κατάστασης ο Παναθηναϊκός έκανε το δικό του μεταγραφικό "μπαμ". Παίρνει έναν ποδοσφαιριστή που στον Αστέρα Τρίπολης προσπάθησαν να τον φέρουν στην Ελλάδα τον Γενάρη κάνοντας το μεγάλο κόλπο.

Ο Αντρέ Τσάβες δεν είναι ο επιθετικός του "κουτιού". Για να το θέσουμε πιο σωστά, δεν είναι μόνο αυτό. Εχει πολλά από τα στοιχεία του Μπεργκ όσον αφορά στον τρόπο "εκτέλεσης". Μία απλή παρακολουθήσει από στιγμιότυπα που κυκλοφορούν στο internet θα διαπιστώσετε πως ένα από τα ατού του είναι το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Με απλά λόγια, ζητά μπάλα απ' έξω και το "μπουμπουνάει" αν χρειαστεί. Για να το πούμε στην καθομιλουμένη.

ΩΡΙΜΟΣ, ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ

Ο Τσάβες είναι ποδοσφαιριστής που βρίσκεται σε ώριμη, ποδοσφαιρικά, ηλικία. Στα 26 του θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και να ψάξει μια καλή καριέρα στην Ευρώπη. Πιθανότατα να βλέπει τον Παναθηναϊκό ως σκαλοπάτι για κάτι καλύτερο. Αυτό δεν είναι κακό, ίσα-ίσα του δίνει κίνητρο για να έρθει αυτό το κάτι καλύτερο.

Το καλό για τον ταχυδυναμικό φορ είναι ότι έρχεται στον Παναθηναϊκό έχοντας στο μυαλό του πως θα γίνει ο νέος ηγέτης της επίθεσης. Ο Ουζουνίδης του είπε αυτά που θέλει να ακούσει κάθε ποδοσφαιριστής. Τον "έφτιαξε", που λέμε. Τώρα είναι στο χέρι του να "φτιάξει" τον κόσμο και σιγά-σιγά να συμπληρώνεται το παζλ του εφετινού ρόστερ. Εστω αργά, έστω με καθυστερήσεις, με γκρίνια, με απογοήτευση. Η καθημερινότητά του, δηλαδή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK