Ένας τσαλαπατημένος Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην κρισιμότερη σεζόν της ιστορίας και πρέπει να παλέψει με τα προβλήματά του, το -6 και τις δυσοίωνες προβλέψεις για υποβιβασμό. Την ώρα που στοιχηματικές εταιρείες τον δίνουν τέταρτο φαβορί, καλείται να παλέψει με ένα πληγωμένο και τσαλαπατημένο εγωισμό. Του Σταύρου Καραΐνδρου.

Ένας τσαλαπατημένος Παναθηναϊκός

Σε μία εβδομάδα αρχίζει το πρωτάθλημα που είναι το πιο κομβικό στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Καμία σχέση με το 2013. Θυμάστε; Τότε που πολλοί... πόνταραν σε υποβιβασμό και στο τέλος εκείνης της σεζόν οι "πράσινοι" κατέκτησαν το κύπελλο. Το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, αποτέλεσε την... αρχή του κακού, αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα.

ΣΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ!

Φέτος, λοιπόν, τα πράγματα είναι διαφορετικά και... επικίνδυνα. Σε τέτοιο βαθμό που ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι σε στοιχηματικές εταιρείες τέταρτο φαβορί για υποβιβασμό. Πάμε άλλη μία. Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει το πρωτάθλημα και δίνεται ως τέταρτο φαβορί για να πέσει!

Αυτό από μόνο του δεν συνιστά μόνο είδηση, το μέγεθος της οποίας ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί, αλλά είναι η βάση από την οποία πρέπει να αρχίσει η χρονιά. Πρέπει να είναι η "λευκή κόλλα" που θα "γραφτεί" η ιστορία της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν. Και τα άλλα έπονται.

Ποια είναι τα άλλα; Να, για παράδειγμα, η συζήτηση για τον Μπουζούκη. Κάπου διάβασα ότι έχει όλα τα φόντα να γίνει ο επόμενος μεγάλος χαφ της Εθνικής. Μακάρι το παιδί, να είναι καλά, να προοδεύσει και να φτάσει όσο ψηλά γίνεται. Αυτό, όμως, για να γίνει, ή έστω να μπει το πρώτο λιθαράκι, χρειάζονται και οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Ο Μπουζούκης αυτή τη στιγμή αγωνίζεται σε ένα σύλλογο που βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας του. Σε ένα σύλλογο που ο διοικητικός ηγέτης του δεν τον αφήνει να παίξει μπροστά σε κόσμο και τον "στέλνει" να παίξει στο "Ελ Πάσο" με τον Λεβαδειακό σε άδειες εξέδρες. Παίζει στον Παναθηναϊκό που αρχίζει τη σεζόν με -6 και με το βραχνά που φέρνει η ανάγκη να καλυφθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτό το -6 ώστε να αλλάξει και η κουβέντα περί πιθανού υποβιβασμού. Παίζει σε μία ομάδα, τέλος πάντων, που είναι το φάντασμα του Παναθηναϊκού. Με πολλούς αστερίσκους και... προσευχές για την αποφυγή του χειρότερου σεναρίου.

Αυτά, λοιπόν, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν θα έπρεπε να απασχολούν τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ο Μπουζούκης και ο κάθε Μπουζούκης. Γιατί στον Μπουζούκη και τον κάθε Μπουζούκη αν του προσθέτεις το άγχος του "επόμενου μεγάλου χαφ της Εθνικής" και δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες που βιάζεσαι να του "φορτώσεις" θα "καεί" σε χρόνο-ρεκόρ. Κι αν για κάτι αξίζει να ελπίζεις από τον Παναθηναϊκό που "χτίζει" ο Δώνης είναι ακριβώς αυτό. Από τις στάχτες να φυτρώσει ένα λουλούδι που θα αντέξει στο χρόνο. Να μη τα πάρει όλα σβάρνα η λάβα.

Ο ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΔΩΝΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ... ΜΑΥΡΙΛΑ

Και επειδή φτάσαμε την κουβέντα στον Δώνη, περιμένει τον φορ. Το έχουμε ξαναγράψει. Για τον Ελληνα τεχνικό το Α και το Ω είναι ο Κουρμπέλης και ο επιθετικός. Ο Δώνης, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι αισιόδοξος και βλέπει ακόμα και Ευρώπη, ελπίζοντας να "σβηστεί" ο ένας χρόνος. Ο κόουτς, φυσικά, ξέρει καλύτερα γιατί ζει και αναπνέει καθημερινά μέσα στην ομάδα. Εχει μπει στο πετσί του ο Παναθηναϊκός και τα προβλήματά του.

Για να έχει, όμως, βάση η αισιοδοξία του θα πρέπει να βοηθηθεί και ο Παναθηναϊκός. Αρκεί να καταλάβουν άπαντες τη σοβαρότητα της κατάστασης. Γιατί αυτό το -6 και το "τέταρτο φαβορί για υποβιβασμό" δεν είναι μόνο οι "σταθερές" της επικείμενης σεζόν, αλλά και αγιάτρευτες πληγές στην ιστορία του -ήδη βαριά πληγωμένου- συλλόγου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK