Τον (ΠΑΟΚ) τον άκουσε η Ευρώπη να μεγαλώνει...

Ο ΠΑΟΚ απέδειξε με θριαμβευτικό τρόπο την ανωτερότητά του απέναντι στη Βασιλεία. Ώριμος, δυνατός και ποιοτικός, έκανε τη δουλειά, "άκουσε" όλη η Ευρώπη αυτό το 3-0 και τώρα περιμένει τη Σπαρτάκ Μόσχας για να συνεχίσει το ταξίδι προς τ' αστέρια. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

CHAMPIONS LEAGUE / ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM) EUROKINISSI

Το παιχνίδι άρχισε για τον ΠΑΟΚ σαν να μην είχε δεχθεί το γκολ στην Τούμπα. Από 2-0. Το γκολ του Βαρέλα "έσβησε" το 2-1 του πρώτου αγώνα και ο "Δικέφαλος" μπήκε στον αγώνα ως το απόλυτο φαβορί.

Βέβαια, το τέρμα στο 7ο λεπτό δεν ήρθε σε δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα. Ο Λουτσέσκου είδε τον Βιεϊρίνια στην προθέρμανση να μένει εκτός ενδεκάδας και αναγκάστηκε να κάνει αλχημείες στην άμυνα. Αριστερά ο Κρέσπο και στο κέντρο ο Χατσερίντι με τον Βαρέλα για πρώτη φορά μαζί.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΙΚΟ ΤΟΥ

Μικρό το κακό από τη στιγμή που ήρθε γρήγορα το 1-0 και δεν φάνηκε κάποια δυσλειτουργία στην οπισθοφυλακή. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ δεν άφησε τη Βασιλεία να κάνει το παιχνίδι της, τη βραχυκύκλωσε και ουσιαστικά την ανάγκασε σε μία ανούσια κατοχή της μπάλας. Μην ξεχνάτε πως στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που -εκτός του γκολ- είχε κι άλλες φάσεις για να σκοράρει. Η Βασιλεία; Προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει από πού... της ήρθε.

Και πού να φανταζόταν το στραπάτσο του δευτέρου ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ σαν "κόμπρα" την αποτελείωσε. Με δύο χτυπήματα. Πάρε να 'χεις. Ένα στο 52' και ένα στο 60', 0-3 και η συνέχεια... φιλική αναμέτρηση. Πρόβα για τη Σπαρτάκ Μόσχας, κανένα άγχος. Μεταξύ μας, δεν υπήρχε κανένα άγχος μετά το 1-0. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε τη Βασιλεία να διανοηθεί ότι μπορεί να ανατρέψει το σκορ. Και όχι μόνο δεν την άφησε, αλλά τής έδωσε να καταλάβει πως αυτός ήταν το απόλυτο αφεντικό στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Και φυσικά ήταν. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να βγάλει κάποια αμφιβολία για τον ΠΑΟΚ των δύο αγώνων; Ήταν κάπου κατώτερος των προσδοκιών;

Ok, προφανώς δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Προφανώς πρέπει να ξεχάσει το συντομότερο δυνατό τα δύο αυτά παιχνίδια και δη το 3-0, αλλά όλο αυτό που έβγαλε ο "Δικέφαλος" σε Τούμπα και Ελβετία είναι άκρως ελπιδοφόρο. Πωρώνει τον κόσμο, δικαιώνει τον προπονητή, ανεβάζει το επίπεδο κουβέντας για την εφετινή ομάδα.

ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ

Είναι και κάτι άλλο. Το 3-0 θ' ακουστεί. Δεν είναι ένα απλό αποτέλεσμα. Με το 1-0 οι απ' έξω θα κατέληγαν στο εύκολο συμπέρασμα για ελληνικές ομάδες. Γκολ, σκληρή άμυνα και πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ, όμως, είναι αλλιώς. Πήγε στην έδρα της Βασιλείας και έπαιξε ποδόσφαιρο. Με το γρήγορο γκολ πήρε τα πάνω του και έκανε το παιχνίδι δικό του. Ολόδικό του.

Τώρα πάει γι' άλλα. Τον περιμένει η Σπαρτάκ Μόσχας για την επόμενη πρόκληση. Πάει με φορά, πάει ώριμος, πάει ανεβασμένος. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν πάει ψαρωμένος. Ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως είναι πλέον μία ομάδα που θέλει ν' αρχίζει από τη θέση του φαβορί. Και ξέρει να το κάνει.

ΥΓ: Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να δημιουργήσει το ευρωπαϊκό πρεστίζ του. Μία σταθερά, όχι προκρίσεις-φωτοβολίδες. Το βράδυ της Τετάρτης έβαλε το λιθαράκι, έχει δρόμο, αλλά δείχνει ικανός να "μεγαλώσει". Όχι απότομα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK