Έχει παίκτες να "καθαρίζουν" όταν "στραβώνει"

Το -θεωρητικά εύκολο- παιχνίδι με τον Λεβαδειακό πήγε να στραβώσει, αλλά ο εφετινός Ολυμπιακός έχει παίκτες που με προσωπικές εμπνεύσεις κρίνουν αποτελέσματα. Το γκολ-ποίημα του Λάζαρου, ο Χασάν που σκόρπισε χαμόγελα και ο Πάρντο που έχασε την ευκαιρία. Του Σταύρου Καραΐνδρου.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ολοι κατάλαβαν ότι το παιχνίδι άρχισε να στραβώνει στο χαμένο πέναλτι του Φορτούνη. Ο Ολυμπιακός δεν κάνει καμιά σπουδαία εμφάνιση στο πρώτο μέρος, ο Μαρτίνς έχει αλλάξει την ενδεκάδα σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια, η συνολική του εικόνα έχει επηρεαστεί, έρχεται και η ευκαιρία του Φορτούνη για να δέσει το γλυκό.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΡΙ ΚΑΚΟ Α' ΜΕΡΟΣ

Δεύτερο σερί παιχνίδι, μετά από αυτό με την Μπέρνλι, που οι Πειραιώτες τα βρίσκουν σκούρα στο πρώτο ημίχρονο αν και έχουν τις προϋποθέσεις να οδηγηθούν στην ανάπαυλα με προβάδισμα. Δεύτερο σερί παιχνίδι που ο Ολυμπιακός βγαίνει μεταμορφωμένος στο δεύτερο μέρος. Και τα κάνει όλα καλύτερα.

Προσέξτε: ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει τη γκίνια, το άγχος, την κούραση, την πίεση, τους άλλους διεκδικητές που ξεκίνησαν με νίκες το πρωτάθλημα. Ενα θεωρητικά εύκολο βράδυ απέναντι στον αδύναμο Λεβαδειακό έχει γίνει θρίλερ. Υπάρχει ένα ολόκληρο ημίχρονο μπροστά για να αλλάξει η κατάσταση, αλλά ο κόσμος έχει φοβηθεί μετά τα περσινά.

ΑΛΛΑΞΕ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Ελα, όμως, που ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς δεν συνεχίζει στην κατηφόρα αν τον πάρει η... φόρα, αλλά φροντίζει να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Καταρχάς ο ίδιος ο Πορτογάλος προχώρησε σε δύο αλλαγές σε σχέση με το πρώτο μέρος βάζοντας μέσα τους Μπουχαλάκη και Χασάν αντί των Τοροσίδη και Πάρντο (αρνητικός έως αδιάφορος).

Οι Πειραιώτες πήραν μέτρα, γέμισαν την περιοχή τους με δύο επιθετικούς, αύξησαν την πίεση και δημιούργησαν τόσες φάσεις όσες δεν είχαν κάνει στο πρώτο 45λεπτο. Το γκολ τελικά ήρθε από στημένη φάση. Από το φάουλ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος συνεχίζει να γράφει στο... προσωπικό του κοντέρ από τη στιγμή που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα. Ενα γκολ-λύτρωση που έδιωξε το άγχος και δημιούργησε ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις για μεγαλύτερο σκορ.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΧΑΣΑΝ

Οντως, το σκορ θα μπορούσε να τελειώσει στο 4-0 ή 5-0. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν τέτοια εμφάνιση στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και ξεδίπλωσαν πολλά από τα χαρακτηριστικά που θα τους κάνουν να ξεχωρίζουν την εφετινή χρονιά. Ενα εξ αυτών είναι ο Χασάν. Μπήκε ορεξάτος, ήταν μέσα στις φάσεις, έχασε ευκαιρίες, έδειξε γιατί τον ήθελε τόσο πολύ ο Μαρτίνς.

Ο υψηλόσωμος Αιγύπτιος είναι φορ περιοχής, ικανός στο ψηλό παιχνίδι και ακόμη ικανότερος με τη μπάλα στα πόδια. Είναι ταμάμ για κλειστές άμυνες όπως αυτή του Λεβαδειακού. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν φοβήθηκε να παίξει με δύο επιθετικούς όταν είδε ότι το 0-0 δεν αλλάζει και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Οπως τον δικαίωσε η συνολική εικόνα της ομάδας του μετά τις αλλαγές.

Το πρόσημο είναι θετικό. Ο Ολυμπιακός δεν... σκότωσε το θηρίο, αλλά "σκότωσε" όλους τους άλλους αντιπάλους. Το γράψαμε και πιο πάνω. Η πίεση, το άγχος, οι χαμένες ευκαιρίες είναι στοιχεία που μπορούν να στραβώσουν ένα παιχνίδι. Και το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι αυτό: να ξεκινούσε το πρωτάθλημα με γκέλα.

ΥΓ: Ο Πάρντο βρίσκεται στη σύγκριση με τον Ποντένσε. Οταν έχουν δει από τον δεύτερο τόσα και τόσα οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι λογικό να ξενερώνουν με τον Πάρντο. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία που του έδωσε ο Μαρτίνς. Πέρασε και δεν ακούμπησε που λέμε.

ΥΓ2: Ο Ολυμπιακός έχει φέτος προσωπικότητες, παίκτες που μπορούν να κρίνουν αγώνες με προσωπικές τους εμπνεύσεις. Χριστοδουλόπουλος και Φορτούνης είναι οι δύο που, μέχρι τώρα, είναι οι game changers των Πειραιωτών. Κι εδώ ακριβώς είναι οι ειδοποιός διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Ειδικά στην περίπτωση Φορτούνη που την περασμένη σεζόν ήταν ωσεί παρών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK