Φτιάξτε έναν Παναθηναϊκό Λαϊκής Βάσης

Αφού καλούν τους φιλάθλους να πληρώσουν τα γ@@@@@α άλλων, ας το κάνουν οργανωμένα και ας δώσουν στον κόσμο το δικαίωμα να επιλέξει αυτός το πρόσωπο που θα βγει μπροστά. Η λύση είναι απλή: η δημιουργία ενός Παναθηναϊκού λαϊκής βάσης, με τον κόσμο στο ρόλο του σωτήρα και τη μαζική, ανιδιοτελή κίνηση για μία καλύτερη επόμενη μέρα. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΕΞΕΔΡΑ ΟΠΑΔΟΙ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΕΞΕΔΡΑ ΟΠΑΔΟΙ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι σοβαρός επιχειρηματίας. Και ως σοβαρός επιχειρηματίας ανέλαβε δράση μήπως και καταφέρει να πείσει κανά επιφανή Παναθηναϊκό να βάλει το χέρι στην τσέπη και να σώσει την παρτίδα. Δεν άντεξε, όμως, τον κανιβαλισμό.

Φρόντισε εξ αρχής να ρίξει τους τόνους, αλλά στα πεινασμένα λιοντάρια δεν πλησιάζεις με φαγητό στο χέρι. Δεν μοίρασε υποσχέσεις ούτε λεφτά. Είχε ένα πλάνο ο άνθρωπος για να βγει η τρέχουσα χρονιά, ζήτησε τη βοήθεια όλων και πίστευε πως από όλο αυτό το εγχείρημα ο Παναθηναϊκός θα βγει από το τούνελ, θα βγάλει τη σεζόν χωρίς προβλήματα και αφαιρέσεις βαθμών και το καλοκαίρι... έχει ο Θεός.

ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Σε αυτή την προσπάθεια ζήτησε (και) τη βοήθεια του κόσμου. Οπως γίνεται σε κάθε ΠΑΕ που βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Το κοινώς λεγόμενο "δώστε και σώστε". Αναζητούνται 300.000 Παναθηναϊκοί να βάλουν το χέρι στην τσέπη, να δώσουν από 50 ευρώ και να σώσουν μία κατάσταση που δημιούργησε ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο άνθρωπος που αν βάλει το χέρι στην τσέπη θα βγάλει σίγουρα περισσότερα από 50 ευρώ.

Στα δύσκολα άπαντες θυμούνται τον κοσμάκη. Αυτόν που λαχταρά στο γήπεδο, πονάει η καρδιά του στην εξέδρα, στηρίζει την ομάδα και οι περισσότεροι εξ αυτών δίνουν το υστέρημά τους για να βρεθούν κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα.

Σε περίοδο κρίσης αναζητούνται 300.000 για να βάλουν από 50 ευρώ. Σιγά το ποσό, μπορεί να πει κάποιος. Ή να τονίσει πως αυτοί οι 300.000 ευρώ που αναζητούνται είναι αυτοί που τους περισσεύουν τα 50 ευρώ για να τα βάλουν για την αγαπημένη τους ομάδα.

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ

Ας πούμε ότι όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι υπέρ αυτής της κίνησης και όλοι θα συνδράμουν με το συγκεκριμένο ποσό, θα μαζευτούν τα χρήματα για να σωθεί η χρονιά και όλα καλά και όλα ωραία. Για να το πούμε στην καθομιλουμένη, άπαντες δέχονται να πληρώσουν τα γ@μησιάτικα των προηγούμενων.

Σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να αποκτήσουν αυτόματα το δικαίωμα να επιλέξουν αυτοί το επόμενο "αφεντικό" της ομάδας τους; Αυτό δεν είναι το σωστό; Δεν έχουν δικαίωμα να διαλέξουν εκείνοι τον άνθρωπο που θα διαχειριστεί τα οικονομικά της ΠΑΕ, στα οποία έβαλαν κι αυτοί τον οβολό τους;

Αφού θέλουν έναν Παναθηναϊκό ανοιχτό στον κόσμο του, με ενεργή συμμετοχή πέραν των προβλεπόμενων, ας τον κάνουν λαϊκής βάσης. Να κάτσουν κάτω και να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα λαϊκής βάσης, να κάνουν κάλεσμα στους φιλάθλους, να τους δώσουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εκείνοι τον διαχειριστή των χρημάτων τους και σιγά-σιγά να βγει ο σύλλογος στην επιφάνεια χωρίς την ανάγκη κανενός επιχειρηματία και χωρίς τα παρακάλια στους Παναθηναϊκάρες να δώσουν κάτι από τον... κουμπαρά τους.

ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Καθημερινά ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Αν θέλετε να δείτε από τι κινδυνεύει και πόσο τραγικά είναι τα πράγματα, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το κείμενο . Η ανάγκη να βρεθούν χρήματα είναι επιτακτική, επιχειρηματίας που θέλει να μπει στην ΠΑΕ και να την πάρει πάνω του δεν υπάρχει, ο Θεοδωρόπουλος έχει ένα πλάνο που φαντάζει ρεαλιστικό, ο κόσμος καλείται να βοηθήσει, πολλοί είναι διατεθειμένοι να το κάνουν, άρα γιατί να μη γίνει μία κίνηση λαϊκής βάσης οργανωμένα και νοικοκυρεμένα, με γερά θεμέλια και έναν κουμπαρά ανοιχτό σε όποιον θέλει να συνδράμει;

Από τα παρακάλια και το "από πόρτα σε πόρτα" μήπως και φιλοτιμηθεί κάποιος, τούτο είναι προτιμότερο. Ο Θεοδωρόπουλος φαινόταν πως είχε όλα τα φόντα να το οργανώσει σωστά, είχε τη σοβαρότητα που χρειάζεται για να απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο και ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρει τη σωτηρία του από εκεί που πρέπει. Εξ ολοκλήρου από τον φυσικό του πυρήνα. Νέτα σκέτα, που έλεγαν οι ναυτικοί. Αλλά επειδή ακριβώς είναι σοβαρός ο άνθρωπος σου λέει "πού να μπλέξω;"

Η επόμενη μέρα μπορεί να είναι καλύτερη από τις αγνές τσέπες που δεν ελλοχεύουν κίνδυνο αποχώρησης στην αρχή της χρονιάς, ρίχνοντας το καράβι στα βράχια. Γιατί σε αυτή την περίπτωση θα παίξει σπουδαίο ρόλο το συναίσθημα. Οι εκατομμύρια πράσινες καρδιές που έλεγε και μια ψυχή. Η ανιδιοτέλεια και η πραγματική αγάπη. Από αυτά πάσχει περισσότερο ο σημερινός Παναθηναϊκός και όχι από τα χρήματα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK