Γυμνή ομάδα, απροστάτευτος Ουζουνίδης

Η ήττα από τον Απόλλωνα που υπενθύμισε τις αγωνιστικές ανάγκες του Παναθηναϊκού, το περιορισμένο οπλοστάσιο του Ουζουνίδη, η διοίκηση που παλεύει με φραγκοδίφραγκα αφήνοντας γυμνή και απροστάτευτη την ομάδα και... "ο Θεός βοηθός" ενόψει Μπιλμπάο. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Εχασε, λέει, από τον Απόλλωνα. Εχασε και προβλημάτισε. Θέλει προσθήκες, έχει κενά, χάνει και τον Κουλιμπαλί. Κάτι νέο; Κάτι διαφορετικό; Κάτι το πρωτότυπο;

Ας ξεκινήσουμε από το αυτονόητο... κλισέ. Το φιλικό της Πέμπτης δεν είχε καμία μα καμία σημασία για τα συμπεράσματα του Παναθηναϊκού των τελευταίων ημερών. Περισσότερο νόημα είχαν ό,τι άφησαν τα παιχνίδια με την Γκαμπάλα. Οχι ως προς τη δυναμικότητα του αντιπάλου, αλλά ως προς την αγωνιστική ταυτότητα του τριφυλλιού.

ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ;

Έγραψα ότι ο Παναθηναϊκός παρουσίασε την καλύτερη εικόνα από τους υπόλοιπους εκπροσώπους μας. Πολλοί έπεσαν να με φάνε. Το καλύτερος, ή το πιο έτοιμος αν θέλετε, δεν σημαίνει ανταγωνιστικός. Δεν σημαίνει πλήρης. Για παράδειγμα, το ότι ο Παναθηναϊκός έδειξε καλύτερη εικόνα σε σύνολο από τον Ολυμπιακό της Παρτιζάν δεν σημαίνει πως έχει καλύτερη ομάδα. Ένα κι ένα κάνουν δύο. Απλά ποδοσφαιρικά μαθηματικά.

Το φιλικό με τον Απόλλωνα δεν διαφοροποίησε κάτι. So what, που λένε και στο χωριό μου. Και τι έγινε δηλαδή; Ενα φιλικό, χαλαρότητα κτλ, κτλ. Πίσω και μπροστά είναι τα σημαντικά. Πίσω με Γκαμπάλα και μπροστά με Μπιλμπάο. Στο πίσω κρατάει τα θετικά, στο μπροστά πρέπει να σβήσει τα αρνητικά.

Αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε από το ματς με την "Ελαφρά Ταξιαρχία" είναι η γύμνια των "πρασίνων". Και με την Γκαμπάλα και με την Μπιλμπάο και με κάθε αντίπαλο που θα βρεθεί μπροστά του μέχρι να ενισχυθεί. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα κορμό από τη μέση και πίσω, έχει ενισχυθεί μπροστά, αλλά του λείπουν βασικά. Του λείπει ο φορ, του λείπουν εναλλακτικά ακραία μπακ (ειδικά αριστερά, αφού δεξιά με Γιόχανσον ουσιαστικά καλύφθηκε), του λείπει και μια αλλαγή του Ζέκα. Κάποιος να τον ξεκουράζει. Αυτό, πάει στην ευχή. Το θυσιάζεις, προέχουν άλλα.

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, πηγαίνει να παίξει ως το αουτσάιντερ κόντρα στους Βάσκους και δεν έχει όπλα για να αυξήσει τις πιθανότητές του. Ή έστω να πεις ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη.

Άκουγα και διάβαζα μετά την κλήρωση της περασμένης εβδομάδας πολλούς να θυμούνται τα ένδοξα ευρωπαϊκά βράδια της ομάδας και σε συνδυασμό με την παρουσία Ουζουνίδη να προσπαθούν να φέρουν τον Παναθηναϊκό σε καλύτερη μοίρα λόγω δυναμικότητας αντιπάλου. Ότι ο ισχυρός δίνει κίνητρο. Δέχομαι ότι ο Έλληνας προπονητής θα κάνει το καλύτερο δυνατό. Δέχομαι ότι θα ετοιμάσει την καλύτερη δυνατή στρατηγική. Δέχομαι (αυτό έχει αποδειχθεί) ότι έχει παίκτες-στρατιώτες που δεν θα παραδοθούν άνευ όρων. Να δεχθούμε, όμως, όλοι πως αυτή η ομάδα έχει κενά. Μεγάλα κενά. Mind the gap.

Κενό και στο πορτοφόλι. Λεφτά καπούτ. Με φραγκοδίφραγκα προσπαθούν να καλυφθούν οι ανάγκες. Ο Γκάμπριελ χάθηκε όχι με ευθύνη του Παναθηναϊκού, αλλά από τη μαύρη του τη μοίρα. Αν πηγαίνεις με περιορισμένο πορτοφόλι θα σε κερδίσει ο άλλος. Σχεδόν δύο εβδομάδες παλεύει για τον Πούκι. Χρυσός, καλός, δεν είναι ο σούπερ ντούπερ, πολλοί ίσως να τον παρουσιάσαμε έτσι, αλλά με αυτά τα λεφτά αυτόν παίρνεις.

Η διοίκηση του συλλόγου άφησε απροστάτευτο τον Ουζουνίδη. Γυμνό. Τον στέλνει στον λάκκο με τα λιοντάρια πιστεύοντας στο μεγάλο θαύμα. Έτσι για το γαμώτο, δεν έκανε μια μεταγραφή να τον βοηθήσει. Έναν ποδοσφαιριστή έτοιμο να τον έχει στα πλάνα του με την Αθλέτικ. Τίποτα. Πάμε όπως με την Γκαμπάλα κι ο Θεός βοηθός. Εξάλλου ο Γιάννης Αλαφούζος έχει άλλα πράγματα να σκέφτεται αυτή την περίοδο.

ΘΕΛΕΙ ΤΥΧΗ

Τα φιλικά δεν είναι για να κερδίζονται, αλλά δυστυχώς σου υπενθυμίζουν κάποια πράγματα. Κάποιες ανάγκες. Το φιλικό με τον Απόλλωνα δεν έκανε κακό λόγω αποτελέσματος, αλλά επειδή υπενθύμισε σε όλους πως οι "πράσινοι" πηγαίνουν να δώσουν δύο μεγάλες μάχες με λίγες "σφαίρες". Λίγες και καλές, ναι. Αλλά δεν φτάνουν. Εκτός αν είναι καλός σκοπευτής. Σαν το ανέκδοτο με τη σύζυγο που πληρώνει εκτελεστή για να σκοτώσει άνδρα και ερωμένη κι αυτός, βλέποντας το παράνομο ζευγάρι, της λέει πως μπορεί να το κάνει και με μία. Αν είναι τόσο εύστοχος και τυχερός ο Παναθηναϊκός, χαλάλι του. Η τύχη, λένε, πως πάει με τους τολμηρούς. Ο Ουζουνίδης είναι. Οι από πάνω όχι.

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK