Η κανονικότητα του πρωταθλήματος

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την γκέλα του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα και το γεγονός πως είχαμε ξεχάσει πως είναι να έχεις κανονικό πρωτάθλημα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / ΟΣΦΠ - ΚΕΡΚΥΡΑ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / ΟΣΦΠ - ΚΕΡΚΥΡΑ EUROKINISSI SPORTS

Η γκέλα του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα αποτελεί είδηση γιατί δεν έχουμε κανονικό πρωτάθλημα. Σε άλλη χώρα, σε άλλη διοργάνωση ή ακόμα και σε άλλα χρόνια στο δικό μας πρωτάθλημα, είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή ο πρωτοπόρος να χάσει βαθμούς εκεί που δεν το περιμένει. Αυτή είναι η κανονικότητα από την οποία πάσχει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ

Το 0-0 με την Κέρκυρα δεν φέρνει την καταστροφή γιατί ακόμα κι έτσι, βλέποντας την εικόνα των συνδιεκδικητών του τίτλου, ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι. Έχει τη δυνατότητα να ρεφάρει κάπου αλλού τη γκέλα σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες που δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου στη φωτιά για το αν έχουν το σθένος (και τις δυνατότητες) να τον ακολουθήσουν έως τέλους.

Και ο Παναθηναϊκός έχασε βαθμούς στην έδρα του. Και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η ρημάδα η κανονικότητα του πρωταθλήματος, αν θέλουμε να λέμε πως έχουμε ανταγωνιστικό. Ε, ήρθε η ώρα και για τον Ολυμπιακό να τεστάρει τις αντοχές του αντιμετωπίζοντας μία εκτός προγράμματος γκέλα. Βλέπετε, τα τελευταία χρόνια ήταν όλα ρόδινα στους Πειραιώτες. Είδηση αποτελούσε αν θα καταφέρει να τελειώσει τη διοργάνωση αήττητος, είδηση ήταν να χάνει το αήττητο. Γκρεμιζόταν το σύμπαν, λειτουργούσε όλο αυτό το σύστημα πάνω σε μία ανήκουστη καταστροφολογία λες και ήρθε το τέλος του κόσμου επειδή ο Ολυμπιακός πήρε τον τίτλο με +22 και όχι στο +25.

ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ...

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός παραμένει καλύτερος των αντιπάλων, αλλά είναι ευάλωτος. Το έδειξε πολλές φορές, μετράει ήδη μία ήττα και μία ισοπαλία, κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα (εκεί καταντήσαμε...). Αν εξαιρέσουμε τα ντέρμπι -και δη αυτά κόντρα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκός- σε ελάχιστα παιχνίδια έβγαλε σιγουριά. Ζοριζόταν, έφτυνε αίμα να κερδίσει, αλλά ακόμα κι έτσι απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα για τον τίτλο. Οι άλλοι ήταν χειρότεροι. Είτε ήταν άστοχοι (ΠΑΟΚ) είτε πάλευαν με την εσωστρέφειά τους, πληρώνοντας τα λάθη του καλοκαιριού.

Με κανονικούς αντιπάλους ίσως ο Ολυμπιακός να είχε πρόβλημα. Οχι πως τώρα έχει, αλλά τουλάχιστον δεν σκέφτεται από Νοέμβρη μήνα τη φιέστα. Υπάρχουν θέματα που καλείται να λύσει, έχει τις αδυναμίες του, μπορεί να χάσει βαθμούς εκεί που δεν το περιμένεις, αλλά συνάμα μπορεί να πάρει μία άνετη νίκη σε ντέρμπι βγάζοντας πάθος και χαρακτήρα. Είπαμε, αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά με τους άλλους.

Ο ΜΠΕΝΤΟ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ

Είχαμε ξεχάσει πως είναι να χάνει ο Ολυμπιακός παιχνίδια που ήταν το μεγάλο φαβορί. Είχαμε ξεχάσει πως είναι να έχεις κανονικό πρωτάθλημα, ή έστω να ζεις με την ψευδαίσθηση. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι το φαβορί για τον τίτλο, οι δύο βαθμοί στα σκουπίδια κόντρα στην Κέρκυρα δεν αλλάζουν πολύ τα δεδομένα, αλλά σίγουρα πλέον οι Πειραιώτες μπαίνουν σε μία άλλη φάση.

Κάτι ο Τσόρι, κάτι η γκρίνια του κόσμου, κάτι τα δύο συνεχόμενα κακά παιχνίδια στέλνουν τον Μπέντο από το θρόνο του θριαμβευτή στην ηλεκτρική καρέκλα. Ασυνήθιστο για τον Ολυμπιακό των τελευταίων ετών η κρίση μεσούσης της σεζόν. Ασυνήθιστο γιατί είχαμε ξεχάσει πως είναι να έχεις ένα κανονικό πρωτάθλημα όπου όλοι μπορούν να χάσουν βαθμούς. Μην τα ξαναλέμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γκέλα ολκής ο Ολυμπιακός
Ο λαός τον Τσόρι θέλει
Το οφ-σάιντ "φάντασμα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK