Το 1-1 της δικαιοσύνης και ο απαράδεκτος Χιμένεθ

Η δικαιοσύνη του 1-1, ο Χιμένεθ που άργησε να διορθώσει τα λάθη του, η απαράδεκτη χειρονομία του Ισπανού προπονητή που θα μπορούσε να τινάξει το ντέρμπι στον αέρα, το αστείο γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός που μένει με την πικρία που του αφήνει το γκολ στο 95'. Σχολιάζει το αθηναϊκό ντέρμπι ο Σταύρος Καραΐνδρος.

19/11/2017 Panathinaikos Vs AEK. for Superleague season 2017-18, in Apostolos Nikolaidis Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
19/11/2017 Panathinaikos Vs AEK. for Superleague season 2017-18, in Apostolos Nikolaidis Stadium, in Athens - Greece Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography TOURETTE

Η δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο δεν μετριέται σε λεπτά. Η ΑΕΚ έπαιξε για να πάρει την ισοπαλία, το έκανε στο 95', δίκαιο το αποτέλεσμα απέναντι σε ένα κακό Παναθηναϊκό. Τέλος.

Τελειώνει και η κουβέντα για το αθηναϊκό ντέρμπι; Ασφαλώς όχι. Ο Παναθηναϊκός ορίζεται ως κακός με το μυαλό στην εικόνα του κόντρα στον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ έπαιξε για την ισοπαλία, αφού πρώτα ο Χιμένεθ φρόντισε να μπερδέψει την ομάδα και ουσιαστικά μέσα στο ματς να διορθώσει τα δικά του λάθη.

Στο σύνολο, βάσει ευκαιριών, το 1-1 είναι το σωστό. Στο χρόνο που σημειώθηκε άδικο για τον Παναθηναϊκό. Αλλά είπαμε, η δικαιοσύνη δεν μετριέται με λεπτά. Τι 25', τι 75', τι 95'. Στο τέλος της ημέρας η ΑΕΚ πήρε αυτό που μπορούσε, γιατί για παραπάνω δεν ήταν.

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΤΕΙΑ ΓΚΟΛ

Ο Παναθηναϊκός έκανε μία από τις χειρότερες εφετινές του εμφανίσεις στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είχε τίποτα από τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίσει στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά είχε το γκολ που του έλειψε στο αντίστοιχο πρώτο μέρος με τους Πειραιώτες. Η ΑΕΚ δέχθηκε ένα γελοίο τέρμα, από αυτά που πρέπει να τα βάζει στους παίκτες του σε video ο Χιμένεθ κάθε μέρα πριν από την προπόνηση. Ενα γκολ που δεν δέχονται ούτε ομάδες του τοπικού, αλλά διαφοροποίησε τον αγώνα.

Μέχρι εκείνο το σημείο η ΑΕΚ έδειχνε να πατά καλύτερα. Μετά το 1-0 δεν έβγαλε κάποια σπουδαία αντίδραση -εκτός της ευκαιρίας του Γαλανόπουλου- αλλά απλωνόταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε πάρει τη μεσαία γραμμή από τους γηπεδούχους. Ο Ουζουνίδης φώναζε από τον πάγκο να παίζουν τον Χίλιεμαρκ, αλλά το πρόβλημα είχε να κάνει με το ότι η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει στον Σουηδό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΘΟΣ, ΡΟΝΤΕΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι "πράσινοι" έβγαλαν περισσότερο πάθος και μπήκαν με μεγαλύτερη ορμή στο γήπεδο. Ο Χιμένεθ διόρθωσε το πρώτο του λάθος (το άλλο ήταν ο Μπακασέτας) και έβαλε στο ματς τον Χριστοδουλόπουλου αντί του εξαφανισμένου Κλωναρίδη.

Τα πρώτα λεπτά ορμής του Λάζαρου δεν είχαν συνέχεια. Παρά την κούραση των δύο ομάδων, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, υπήρξαν ευκαιρίες για να αλλάξει το σκορ, ενώ στα τελευταία λεπτά ο χαρακτηρισμός "ροντέο" είναι ο ιδανικός για να περιγράψει την εικόνα στο χορτάρι του "Απόστολος Νικολαϊδης".

Η ΑΕΚ στάθηκε τυχερή ως προς την εκτέλεση του Λιβάγια (η μπάλα βρήκε στον Χουλτ και πήρε περίεργο φάλτσο), αλλά έστω την ύστατη στιγμή βρήκε την απάντηση στο γρήγορο γκολ του Μολέντο. Μπορεί το 1-0 στο 10ο λεπτό να διαφοροποιεί τα πλάνα και να σε γεμίζει άγχος, αλλά το χρονικό διάστημα που έχεις μπροστά σου σού δίνει τη δυνατότητα να αναθεωρήσεις τις σκέψεις σου πάνω στο ματς. Ο Χιμένεθ άργησε να το κάνει με αποτέλεσμα να βρεθεί μία ανάσα από την ήττα και από την εσωστρέφεια που θα δημιουργούσε αυτή.

Ο Παναθηναϊκός, να 'χαμε να λέγαμε. Είτε κέρδιζε είτε τώρα που έμεινε στο 1-1. Από αύριο το μυαλό πάει αλλού. Στα λεφτά που πρέπει να μπουν στα ταμεία, για το πως θα βγει η χρονιά, στη μίζερη καθημερινότητά του. Δυστυχώς για τους "πράσινους" τα παιχνίδια είναι απλώς μία 90λεπτη παρένθεση. Δεν αλλάζει κάτι.

Σημειώσεις:

* Έφερε τρόμο στον κόσμο του Παναθηναϊκού ο τραυματισμός του σκόρερ Μολέντο και η είσοδος του Κουτρουμπή, αλλά δεν τα πήγε άσχημα ο Έλληνας αμυντικός.

* Στο γκολ έχει ευθύνη ο Χουλτ που δεν πρόλαβε να πάρει θέση για να μαρκάρει καλύτερα τον ξεχασμένο Λιβάγια. Το ότι ήταν ξεχασμένος ο Λιβάγια φταίει ο Κουτρουμπής, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα, σε ένα ματς ροντέο, δύσκολα κάποιος παίκτης θα κρατήσει τη θέση του.

* Απαράδεκτη η κίνηση του Μανόλο Χιμένεθ. Απαράδεκτη και ευτυχώς καταδικαστέα από την πλειοψηφία του κόσμου της ΑΕΚ. Θα μπορούσε να τινάξει το ντέρμπι στον αέρα, θα μπορούσε να κάνει ζημιά και στην ομάδα του. Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται με διαφορετικούς πρωταγωνιστές αυτή τη φορά, θα είχε ενδιαφέρον η συνέχεια που θα έπρεπε να δοθεί στη χειρονομία του Ισπανού προπονητή. Δυστυχώς, όμως, στον Παναθηναϊκό έχουν σοβαρότερα ζητήματα για να ασχοληθούν. Αυτή είναι η μοίρα του.

* Η ΑΕΚ πρέπει να σβήσει την εμφάνισή της στο ντέρμπι, αλλά να κρατήσει το γεγονός ότι έφυγε από τη Λεωφόρο με βαθμό. Στο μαραθώνιο του πρωταθλήματος και στο ταμείο στο τέλος, θα μετρήσει.

* Με μία δεύτερη σκέψη, δεν αποκλείεται να δώσει συνέχεια ο Παναθηναϊκός στο περιστατικό με τον Χιμένεθ. Θα είναι πολλές οι πιέσεις που θα δεχθεί...

Photo by: Georgia Panagopoulou/Tourette Photography

News 24/7

24MEDIA NETWORK