Καραταϊδης: Ο τελευταίος των Μοϊκανών

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τον Κούλη Καραταϊδη, με αφορμή την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Contra.gr.

Καραταϊδης: Ο τελευταίος των Μοϊκανών

Δέκα φίλους άλλων ομάδων να ρωτήσεις τη γνώμη τους για τον Κυριάκο Καραταϊδη, είμαι σίγουρος πως τουλάχιστον οι 9 θα έχουν θετικά να πουν. Για το πάθος του, την ειλικρίνειά του, το σεβασμό σε αυτούς που του έδιναν ψωμί και το ρομαντισμό που βγάζει για μία εποχή που έβγαλε πολλούς Καραταϊδηδες.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ

Ο Κούλης (γιατί έτσι τον μάθαμε) Καραταϊδης είναι από αυτούς που δεν μασούν τα λόγια τους, κάτι που έγινε αντιληπτό στη χορταστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Σταύρο Γεωργακόπουλο. Δεν ανήκει στη γενιά των... μαϊντανών. Μιλάει σπάνια, αλλά όταν το κάνει το στόμα του μοιάζει με χείμαρρο. Οι λέξεις πλημμυρίζουν κάθε σου σκέψη και το "κασετοφωνάκι" του μυαλού σου δεν προλαβαίνει να γράφει την ιστορία που ξεδιπλώνεται μπροστά σου.

Ο Κούλης Καραταϊδης είναι ό,τι έγραφα πρόσφατα για τις γενιές των Ολυμπιακών. Αυτών που έζησαν τα πέτρινα χρόνια και αυτών που μεγάλωσαν με τα συνεχόμενα πρωταθλήματα. Είναι το ιδανικότερο παράδειγμα, είναι ο άνθρωπος που ουσιαστικά ενώνει τις δύο γενιές. Η κραυγή του σε εκείνη την απονομή του πρώτου πρωταθλήματος, το '97, είναι η κραυγή όλων των φιλάθλων του Ολυμπιακού που έζησαν το τσιμέντο του σταδίου (τότε) Καραϊσκάκη, μέτρησαν τις πίκρες και αποτύπωσαν στο σκληρό δίσκο του μυαλού τους κάθε τι παράδοξο συνέβη στο σύλλογο εκείνη την εννιαετία.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ

Ο Καραταϊδης θυμίζει λίγο απόστρατο που σου περιγράφει τις σκηνές πολέμου με γλαφυρό, αλλά πάντα ειλικρινή τρόπο. Είναι αυτός που θα σου ζωντανέψει τις εικόνες μίας άλλης, εντελώς διαφορετικής, εποχής όπου ο ρομαντισμός δεν είχε χαθεί. Είναι ο άνθρωπος που όχι μόνο σεβάστηκε μέχρι τελευταίας δεκάρας τα χρήματα που του έδωσε ο Ολυμπιακός, αλλά -το σημαντικότερο- σεβάστηκε τον αντίπαλο. Σεβάστηκε τον απέναντι, δεν έπαψε να αναγνωρίζει το μέγεθος και έδινε μεγαλύτερη σημασία σε αυτό το κλισέ που λέμε: "η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή".

Ο Καραταϊδης είναι ο αρχηγός που θα ήθελε κάθε ομάδα, ο αρχηγός που λείπει τώρα από τις περισσότερες μεγάλες ομάδες. Αυτός που θα σε μυήσει στα δύσκολα, θα σε κάνει να καταλάβεις το μέγεθος της φανέλας που φοράς, θα απαιτήσει να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, θα σε κάνει να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό. Ναι, σε σένα απευθύνομαι κακομαθημένε Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Είπαμε, ο Καραταϊδης ανήκει σε μια άλλη εποχή εξ ου ο κρότος που προκλήθηκε από τη συνέντευξή του στο Contra.gr. Δεν θα τον δεις να κάνει πως μιλά στο κινητό για να σε αποφύγει. Θα σου σφίξει το χέρι, θα συγκινηθεί με τα καλά λόγια και θα αισθανθεί υπερηφάνεια όταν καταλάβει πως δεν πήγαν χαμένοι οι κόποι του. Δεν λείπει από τον Ολυμπιακό. Λείπει από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αποκλειστική συνέντευξη του Κυριάκου Καραταΐδη στο Contra.gr: Ο δικός του Ολυμπιακός
Το σχόλιο Γεωργάτου για τη συνέντευξη Καραταΐδη στο Contra.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK