Μαρτίνς, ο... Special One της νίκης

Ας μας συγχωρέσει ο Κώστας Φορτούνης (που έκανε ματσάρα), αλλά τα εύσημα για το 3-1 επί της Μπέρνλι ανήκουν στον Πέδρο Μαρτίνς. Για την ομοιογένεια του Ολυμπιακού, το όμορφο ποδόσφαιρο και το γεγονός ότι τον κράτησε όρθιο μετά το... εκνευριστικό πρώτο ημίχρονο. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÑÍËÉ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
Κώστας Φορτούνης και Πέδρο Μαρτίνς EUROKINISSI

Η μεγαλύτερη νίκη του Ολυμπιακού δεν ήταν το 3-1. Δεν ήταν η εμφάνιση του Φορτούνη. Δεν ήταν ότι συνεχίζει με 3Χ3 στην Ευρώπη. Η μεγαλύτερη νίκη από το ματς της Πέμπτης ήταν ο τρόπος που ο Μαρτίνς έβγαλε στο χορτάρι για το δεύτερο ημίχρονο μία διαφορετική ομάδα.

Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΡΘΙΟ

Προσέξτε: ο Ολυμπιακός αρχίζει το ματς και δείχνει να μην μπορεί να βρει απαντήσεις στο σκληρό και αμυντικό παιχνίδι της Μπέρνλι. Βάσει εικόνας, το παιχνίδι θα πήγαινε στην ατομική ενέργεια ή στη στημένη φάση. Ήρθε το δεύτερο και η γκολάρα του Φορτούνη. Και έπειτα ακολουθεί το... ροντέο. Ο διαιτητής δεν καταλογίζει πέναλτι υπέρ του Ποντένσε, δίνει εύκολα πέναλτι στην Μπέρνλι, οι γηπεδούχοι χάνουν τη συγκέντρωσή τους, χάνουν το προβάδισμα, χάνουν την ηρεμία του, χάνουν τ' αυγά και τα πασχάλια.

Με το 1-1 στα αποδυτήρια και διάχυτο τον εκνευρισμό όλοι απορούσαν για την εικόνα του β' μέρους. Κι όμως, ο Ολυμπιακός άφησε στην άκρη τις διαμαρτυρίες, τη γκρίνια, τα νεύρα και τη μεμψιμοιρία και βγήκε στο γήπεδο για να παίξει ποδόσφαιρο. Φτου κι από την αρχή. Σαν να μην έγινε το πρώτο μέρος.

ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Ο Πέδρο Μαρτίνς, λοιπόν, τούς αποφόρτισε και οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν το 1-1 με συνοπτικές διαδικασίες 3-1. Όμορφα κι απλά. Χωρίς να παίξουν τη σούπερ ντούπερ μπάλα, αλλά έπαιξαν, προσπάθησαν, έδειξαν την ανωτερότητά τους και έβγαλαν, σε ακόμη ένα παιχνίδι, την ποιότητά τους.

Το τρομερό με τον Ολυμπιακό δεν είναι οι νίκες, αλλά το γεγονός πως από το πρώτο ματς με τη Λουκέρνη κι έπειτα, βγάζει μία απίστευτη ομοιογένεια λες και οι ποδοσφαιριστές είναι χρόνια μαζί. Αμ δεν είναι. Νέα ομάδα, με νέα πρόσωπα, αλλά ένα ξεχωριστό "δέσιμο" παρά το γεγονός πως πρόκειται για αρχή της χρονιάς που υπό άλλες συνθήκες δεν θα στεκόμασταν σε αυτό, αλλά στο αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός, όμως, παίρνει αποτελέσματα παίζοντας μπάλα. Κι αν διακρίνει κανείς τα πρόσωπα των φιλάθλων του, το γουστάρουν αυτό. Βλέπουν μία ομάδα που βγάζει πράγματα στο παιχνίδι της και προσπαθεί με την πολύ καλή μεσοεπιθετική της γραμμή να καλύψει τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται -ακόμα- πίσω.

ΑΡΙΣΤΑ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΙΝΣ

Οι Πειραιώτες παίρνουν άριστα βάσει συνθηκών και εποχής. Ξεπέρασαν τις προσδοκίες και έδειξαν ότι εφέτος πηγαίνουν για μεγάλα πράγματα. Έδειξαν ότι είναι ένα σύνολο με ηγέτες στην ενδεκάδα και έναν εξαιρετικό διαχειριστή στον πάγκο. Διαχειριστή υλικού, συνθηκών και ψυχολογίας.

Ναι, ο Κώστας Φορτούνης έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Δύο γκολ, μία ασίστ, πήρε το παιχνίδι πάνω του, έγινε ο Χριστοδουλόπουλος της Λουκέρνης. Αξίζουν, όμως, συγχαρητήρια στον Μαρτίνς. Γι' αυτό που ετοίμασε, στο λίγο χρόνο που είχε και με την πίεση που... περίμενε πάνω από το κεφάλι του. Συγχαρητήρια όχι μόνο για το 3-1 επί της Μπέρνλι (που μένει να δούμε αν είναι αρκετό για να σπάσει την κατάρα κόντρα στις αγγλικές ομάδες), αλλά και για τη συνολική εικόνα μίας ομάδας που φαίνεται σαν έτοιμη από καιρό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK