Ο Μπέντο κάνει αυτό που δεν έκανε κανείς

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για το στοίχημα του Πάουλο Μπέντο με τους πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÃÉÏÕÍÃÊ ÌÐÏÉÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - YOUNG BOYS
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÃÉÏÕÍÃÊ ÌÐÏÉÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - YOUNG BOYS EUROKINISSI SPORTS

Είναι περίεργη αυτή η μεταγραφική περίοδος για τον Ολυμπιακό. Άλλες χρονιές όλο και κάποιο όνομα ακουγόταν για υποψήφιος στόχος. Εφέτος έχουν αλλάξει τα δεδομένα και σε αυτό έχει ευθύνη ο Πάουλο Μπέντο.

Αν ρωτήσεις 10 φίλους του Ολυμπιακού για το πού χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση η ομάδα και οι 10 θα σου πουν στην άμυνα. Ειδικά μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Σιόβα ο Ολυμπιακός ουσιαστικά δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Θα μου πείτε πως ούτε πριν είχε, αφού ο Σιόβας δεν υπολογιζόταν.

ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ "ΠΑΙΔΙΑ" ΤΟΥ

Μόνο που αντί να γίνει κάποια μεταγραφή στόπερ που θα είναι έστω η αλλαγή των Μποτία και Ντα Κόστα, στην επικαιρότητα του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Δημήτρης Νικολάου. Για την ιστορία πίσω από τον πιτσιρικά αμυντικό έγραψε αναλυτικά ο Σταύρος Γεωργακόπουλος. Το θέμα, όμως, δεν είναι η είδηση αυτή καθ'αυτή, αλλά το γεγονός πως ο Μπέντο είναι από τους προπονητές που φώναζε ο κόσμος πως δεν έχει ο Ολυμπιακός. Είναι από αυτούς που πιστεύει και θέλει να επενδύσει στους πιτσιρικάδες. Θα του βγει; Θα τα καταφέρει; Θα αφήσει κάτι πίσω του όταν φύγει; Η ιστορία θα το γράψει. Το δεδομένο είναι πως ο Ολυμπιακός αρχίζει να πιστεύει στα παιδιά του.

Δεν πάνε, εξάλλου, πολλά χρόνια που είχαμε ασχοληθεί με την περίφημη "generation next". Βασιλόγιαννης, Κατσικογιάννης, Νικλητσιώτης και λοιποί είχαν περάσει, αλλά δεν ακούμπησαν. Τους εμπιστεύτηκε ο Λεμονής, πήραν κάποιες ευκαιρίες, αλλά πέρασαν στην ιστορία ως "φωτοβολίδες". Τίποτα παραπάνω.

Ο Μπέντο το έχει δει αλλιώς. Με τον Παναιτωλικό έβαλε τον Ανδρούτσο και τον Μανθάτη. Τον Ρέτσο τον έχει μονιμοποιήσει στην ενδεκάδα και του έχει δώσει φανέλα βασικού σε δύσκολα παιχνίδια. Τώρα έρχεται η περίπτωση του Νικολάου. Τέσσερις το σύνολο οι πιτσιρικάδες που αρχίζουν να ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα και να παίρνουν τις ευκαιρίες τους.

Έγινε και πέρυσι, αλλά μόνο με έναν. Τον Τσιμίκα. Ο Σίλβα τον έβαλε σε κάποια παιχνίδια, έδειξε καλά στοιχεία και έδωσε αφορμή για μία συζήτηση αναφορικά με την αδικία που αισθάνεται στο πετσί του ο νεαρός αμυντικός. Γιατί όχι ο Τσιμίκας αντί του Σεμπά; Αυτό ήταν, σε γενική βάση, το ερώτημα των φίλων του Ολυμπιακού.

Ο ΜΠΕΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ

Τώρα αν τους πεις πως η διοίκηση δεν θα πάρει στόπερ, αλλά θα εμπιστευτεί έναν 19χρονο για να back up των βασικών αμυντικών, πιθανότατα θα υπάρξει γκρίνια. Είναι οι ανάγκες, βλέπετε. Πού καιρός για πειράματα και δοκιμές με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ο Μπέντο, όμως, την έχει δει αλλιώς. Το γράψαμε και παραπάνω. Θέλει να δουλέψει με πιτσιρικάδες γιατί ξέρει πως το ποδόσφαιρο είναι ΚΑΙ αυτό. Δεν είναι μόνο οι νίκες και τα πρωταθλήματα. Είναι και η επένδυση στο μέλλον, είναι οι παίκτες που βγαίνουν από τα σπλάχνα της ομάδας και πρέπει να στηριχτούν.

Όλη αυτή η συζήτηση είναι επίκαιρη γιατί έχει προκύψει και το θέμα του Τζανετόπουλου. Ήταν βασικός, όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια, διαβάζαμε για Σεβίλλη και Ιντερ και ξαφνικά ο νεαρός αμυντικός είναι έτοιμος να "μετακομίσει" στον Ηρακλή για να παίζει. Γιατί δεν υπολογίζεται από τον Μοράις. Όπως δεν υπολογιζόταν και από τους προηγούμενους, πλην Δέλλα που τον πίστεψε.

Ή ΜΑΓΚΑΣ Ή...

Και ο Τζανετόπουλος από το πουθενά εμφανίστηκε. Όπως ο Νικολάου. Αν ο πιτσιρικάς του Ολυμπιακού έχει τα φόντα και τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει, θα φανεί. Το θέμα είναι πως κάποιος του δίνει αυτή την ευκαιρία να δείξει ό,τι έχει. Από κει και πέρα είναι η διαχείριση.

Ανδρούτσος, Ρέτσος, Μανθάτης και τώρα Νικολάου. Αν δεν καούν όπως κάηκε ο Τσιμίκας ο Ολυμπιακός θα είναι κερδισμένος. Μα πάνω απ' όλα κερδισμένος θα είναι ο Μπέντο. Τον έχουν στήσει στον τοίχο, τον κατηγορούν για την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού, για τους εγωισμούς του και για τον Τσόρι. Αν κερδίσει το στοίχημα με τους πιτσιρικάδες το κέρδος του θα είναι πολλαπλό. Γιατί ακόμα και στην περίπτωση που αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, το όνομά του θα συζητιέται. Για καλό λόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νικολάου: Διάδοχος του Σιόβα και νέος Μαρκάνο!
Αυτός είναι ο Νικολάου που έχει τρελάνει τον Μπέντο

News 24/7

24MEDIA NETWORK